domingo, 10 de enero de 2010

LA FORÇA D'UN PROJECTE COL·LECTIU

Enmig de la crisi més forta que es recorda en esta ciutat, què bones vibracions tinc de cara a l’any 2010.
Començàrem l’any amb força!. El Prado ple de gandians i gandianes, amb ganes de ser feliços, s’ha convertit en el símbol i representació del projecte il·lusionant que està portant endavant Gandia.
Desprès, els dos concerts magnífics de música borgiana a La Seu marcaren la qualitat cultural d’una ciutat que sempre vol més i el millor. Enmig, els Reis Mags que des d’Orient ens portaven la il·lusió als xiquets i tendresa als papis, omplint els gandians de nou els carres de Gandia.
Prompte tindrem bones noticies respecte al tramvia, l’ampliació del port, pàrking de Corea, Simancas, Torres-Pares i un llarg etc.
Iniciarem l’últim tram del passeig i completarem la transformació del centre històric, per a continuar amb la renovació urbana integral de Gandia i platja, més un llarg etc.
Gandia no s’apara. Seguirem amb el ritme frenètic de gestió i portarem endavant els compromisos agafats per a millorar la qualitat de vida dels gandians i donar noves oportunitats a persones i empreses.
Quines ganes tenim de superar els problemes i amb quina determinació eixirem de la crisi en este Any Borgià.
Si a més a més ens acompanyen, ens espenten i col·laboren amb nosaltres els sectors mes dinàmics i emprenedors de la ciutat, tindrem la part més fonamental per a poder-ho aconseguir.
Hui per hui, Gandia i el any 2010 son l’exemple de la fortalesa del projecte col·lectiu d’una gran ciutat.
Fins demà.
Share/Bookmark

10 comentarios:

Potraco dijo...

No sé si tens coneiximent d'esta notícia: http://www.hitfix.com/articles/2010-1-9-showtime-s-new-dynasty-is-the-borgias

El que ve a dir, es què als USA van a fer una sèrie dels Borja(No és cap broma), amb actors del nivell de Scarlett Johansson, Colin Farrell, ... I que el rodatge començarà esta primavera per a estrenarse al 2011.

Crec si teniu la oportunitat de contactar-ne per a involucrar-vos i vore si hi ha possibilitat de portar algun rodatge a la ciutat, no haurieu de deixar passar la oportunitat, ja que no tots el dies actors amb Òscar a les seues esquenes roden un trocet d'història de la ciutat a hollywood. Sort.

Açi més de la notícia que fa fer-se publica fa poc: http://tvbythenumbers.com/2010/01/09/the-worlds-most-notorious-dynasty-the-borgias-comes-to-showtime-in-2011/38221

Anónimo dijo...

El meu home al INEM i tu en Saturn, molt be, home segueix així.

DESLI dijo...

EL PRADO GENIAL. POR FAVOR QUE SE QUEDE PARA TODOS LON AÑOS.

Carlos V dijo...

A vore si és cert i encertes en les teues vibracions sobre com serà el 2010, que ja és hora que s'acabe tant de pesimisme i tristesa. El que comentes de Torres-Pares, és la compra i posada en valor de la Torre dels Pares? Pots dir alguna coseta més?
Bon 2010!

juanmaria dijo...

Jo em compromete a no quedar-me de braços creuats i a possar el meu granet de sorra...
Entre tots aconseguirem que aquest any siga un autèntic 10, especialment per als més necessitats!!

Anónimo dijo...

Hola Orengo
Gracias por el tranvía Grau
una cosa importante, no esstá bien que el Sr. Bataller, vaya diciendo en el bar donde desayuna y de forma insistente
que mientras ellos estan en el gobierno, no dejarán ess estupido proyecto se haga.
así que por favor, pongan coto a su lengua que queda muy mal esto
y sobre todo con sus expresiones mal sonantes y despectivas hacia tu persona.


JM, Gálvez,
del Grau

Anónimo dijo...

Torró 5 Orengo-Arnau 0

toma ya!

Embajadores europeos de la Creatividad y la Innovación dijo...

Manifiesto
El mundo está avanzando a un nuevo ritmo. Para estar en la vanguardia de este nuevo mundo, Europa debe ser más creativa e innovadora. Ser creativo significa imaginar algo que no haya existido con anterioridad y buscar nuevas soluciones y nuevas formas. Ser innovador implica introducir un cambio en la sociedad y en la economía. El diseño transforma las ideas en valores y tiende un puente entre creatividad e innovación.
Para poder avanzar, Europa debe incrementar la inversión, tanto pública como privada, en el conocimiento. Para avanzar sabiamente es preciso respetar la historia y el patrimonio cultural. Los nuevos conocimientos se basan en el conocimiento histórico, y la mayor parte de las innovaciones son resultado de combinar lo que ya existe. La cultura, que respeta la memoria individual y colectiva, resulta esencial para no perder la orientación en estos tiempos de agitados cambios.
La creatividad constituye una dimensión fundamental de la actividad humana. Prospera allí donde hay diálogo entre las culturas, en un entorno libre, abierto y diverso en el que existe igualdad entre los distintos grupos sociales y entre hombres y mujeres. Requiere respeto y protección jurídica para los resultados del trabajo creativo e intelectual. La creatividad se encuentra en el corazón mismo de la cultura, el diseño y la innovación; todo el mundo tiene derecho a utilizar su talento creativo. Más que nunca, el futuro de Europa depende de la imaginación y la creatividad de sus ciudadanos.
La crisis económica, medioambiental y social nos desafía a encontrar nuevas formas de pensar y actuar. La creatividad y la innovación pueden traer prosperidad a la sociedad, pero esta debe responsabilizarse de su uso. Hoy estos conceptos deben movilizarse en favor de una sociedad justa y preocupada por el medio ambiente, basada en el diálogo intercultural y que respete la naturaleza, así como la salud y el bienestar de las personas de todo el mundo.
Para crear una Europa más creativa e innovadora, abierta al resto del mundo y respetuosa de los valores humanos, presentamos el siguiente Manifiesto, en el que expresamos nuestras prioridades y nuestras recomendaciones para la acción. La necesidad de cambio es urgente, y requiere una nueva iniciativa. Europa y sus Estados miembros deben conceder una especial atención a la creatividad y la innovación a fin de encontrar una salida al estancamiento actual.
Manifiesto
1. Cultivar la creatividad en un proceso de aprendizaje permanente en el que teoría y práctica se desarrollen paralelamente.
2. Convertir las escuelas y las universidades en lugares donde estudiantes y profesores se comprometan en el pensamiento creativo y el aprendizaje por medio de la práctica.
3. Transformar los lugares de trabajo en centros de aprendizaje.
4. Fomentar un sector cultural sólido, independiente y diverso capaz de respaldar el diálogo intercultural.
5. Promover la investigación científica para comprender el mundo, mejorar la vida de las personas y estimular la innovación.
6. Fomentar procesos, pensamientos e instrumentos creativos, que tengan en cuenta las necesidades, emociones, aspiraciones o habilidades de los usuarios.
7. Apoyar una innovación empresarial que contribuya a la prosperidad y la sostenibilidad.
mansour,

Anónimo dijo...

Senyor alcalde, li pregue que faça alguna cosa amb el tema de les pintades a Gandia.

No es pot oferir esta imatge en l'any Borja. Passe tots els dies per davant de l'edifici de la Universitat, a la plaça de les Escoles Pies, i fa ganes de plorar: ara a estos salvatges els ha pegat per omplir de pintades aquest vell i bonic edifici. No respecten ni a sa mare i, molt menys, a un edifici amb segles d'antiguitat. La impotència i la ràbia són extremes.

La resta de la ciutat també fa llàstima; sembla que s'han posat de moda les "firmes" dels del "hip-hop", "skaters", "lating king" i demés lacra social.

Per favor, que algú faça alguna cosa, i que se'ls impose algun càstic exemplar (com anar a netejar les pintades, vaja). Segur que no és tan difícil de paliar amb l'ajuda de les càmeres.

kiss-bis dijo...

Hola, hace bastante que no entraba por aquí, pero te doy la enhorabuena por todos los buenos proyectos para Gandía.
Lo del barco Gandía-Roma, me parece genial porque creo que puede ser un gran atractivo turístico.
Por cierto ha llegado a mis oídos algún comentario de que está previsto que desparezca la playa de Venecia, eso es verdad o es algún bulo de los que corren a veces por ahí??
Saludos y hasta pronto