lunes, 29 de noviembre de 2010

LA PLATJA

Diumenges, si no hi ha massa actes, és el dia de la família. Després d’una setmana o dos de treball sense parar un minut, va bé anar al cine, anar a un parc perquè juguen les nanes o, simplement, passejar...Quan passeges veus la ciutat a peu de carrer, disfrutes més de Gandia, comproves de primera mà com s’està traduint a la realitat allò que se discuteix i s’acorda en els papers i als despatxos.

Hui, aprofitant el solet d’esta freda tardor, tota la família hem anat a la platja de Gandia. He comprovat, d’incògnit, com estan quedant-se les obres del carrer Formentera i altres accessos a la primera línea de platja -quin canvi!- i que les inversions que estan fent-se són realment transformadores.

Passejant pel passeig Marítim he vist l’arena pentinada, el passeig impecable, animació amb activitats per a la gent, xiquets dibuixant i persones majors fent aeròbic ... la sensació és que estem posant a Gandia a un nivell europeu alt. Ara, gràcies al Pla de Dinamització (a partir de gener amb moltes mes activitats) caldrà fer promoció ací perquè la gent utilitze més la platja i, a Madrid, per a estimular-los l’estància de cap de setmana aprofitant l’arribada de l’AVE. Caldrà produir paquets turístics amb hotels i apartaments, reforçats amb un conveni amb RENFE per a fer que la platja de Gandia siga la platja de cap de setmana dels que tenen apartament ací i són de Madrid.

A la platja estem reformant carrers, construint una Escoleta Infantil municipal, fent promoció, etc. Però, a més, tenim en marxa tres grans infraestructures de futur immediat que dinamitzaran la platja a un nivell tan alt com ja fa anys va suposar l’encertada ubicació del campus de la Universitat Politècnica de València: Ports de l’Estat definitivament ha fet possible el nou Port de Piano, amb el Palau de Congressos i hotel de luxe inclosos. Estem a punt de vore les obres del Tramvia a la Mar que farà que la platja i el centre de Gandia queden unides per a sempre; i anem definint la Ciutat Olímpica que farà de la platja una lloc de referència esportiva nacional i internacional. És cert que queden moltes coses a fer i moltes més a planejar, però ningú no pot negar que ara mateix s’estan fent moltes coses a la platja. Sabem que la platja amb fred funciona pitjor que amb bon temps, com sabem que en crisi els negocis no van com caldria que anaren; però convençut com estic que la crisi més tard o més prompte passarà, en el bon temps econòmic global i passada la crisi, Gandia i la seua platja estaran preparades i a punt per a ser un gran motor de prosperitat de Gandia i la seua comarca.


Share/Bookmark

3 comentarios:

Anónimo dijo...

És lamentable com estan reparant les voreres trencades en la nostra ciutat, si no hi ha diners per a comprar les rajoles trencades
és millor que els deixi com estan que fer el nyap que estan fent, i d'ací a no res caldrà tornar a gastar diners.

MARCUS BRODY dijo...

SR.ORENGO.
Según dice su contrincante político todo esto que usted narra es humo,y no digamos el Sr. Barber que le quiere mas que su mujer.
Los que confiamos en usted sabemos que las cosas estan bien jodidas y nos alienta verle luchar por los ciudadanos de GANDIA proyecto tras proyecto.Según dice el Sr Barber usted no hace mas que despilfarrar en proyectos inútiles y sueños de colegial.Con sus intentos de desprertigiar a el alcalde de esta ciudad solo tiran tierra sobre GANDIA.¿Por quién miran ellos?¿por GANDIA o por sentarse en el sillón y GURTELEAR a sus anchas?
SALUDOS.

Anónimo dijo...

Sr Orengo,que dudas hay que gandia está hermosa, que vuestras obras Si se cumplen ,pero a que costo Sr Orengo?,por que Usd no aclara cual es la deuda que nos dejará al final de la legislatura pero la de verdad ,como la libreta del almacén ENTRADAS Y SALIDAS, HAGA ESTO y si USD TIENE RAZÓN TODOS LE APOYAREMOS ,pero si no lo hace y solo nos cuenta todo lo bonito ,esperando que algún dia pase la crisis sin hacer nada por los pobres ciudadanos de gandia sin trabajo -NO NOS CONVENCE,Sabe USd de verdad como la está pasando su gente?No se equivoque haga que se instalen EMPRESAS ,eso es lo que necesitamos TRABAJO ,sabe que FAUS tirará 180 empleados a fin de mes,porque no dice algo Sr Orengo ,como un pobre ciudadano y por el afecto que aún le tengo se lo pido -HAGA ALGO ,PERO YA -