domingo, 9 de mayo de 2010

PERIC I PERICAS

Fa uns dies vaig anar a la presentació d’un llibre amb el títol “Tú puedes” d’un mestre de Gandia (F. Pericás) que parlava de veritats com a punys. El ben cert és que em va impressionar positivament.
Ens deia que el parlar mal dels demés ens perjudicava a nosaltres mateix i que el poder del pensament positiu ens recompensa en el dia a dia de les nostres vides. Crec sincerament que té tota la raó.
Els que ens dediquem a la política, sempre estem sotmesos a la critica ferotge. Uns dies perquè diuen que tenim un fill cubano, altres que si Fernando Mut pactarà amb Torro abans d’eleccions, altres que... Però quasi sempre estos comentaris interessats tenen com a denominador comú molta mala baba, intenció partidista i poc fonament real darrere.
Ara les enquestes de la SER ens donen bons resultats i jo encara no em fie. Caldrà continuar sent els millors per a que els ciutadans no seguisquen el cant de sirena de la màfia siciliana local.
Les critiques Clementines o Torronianes (és el mateix) denuncien amb nerviosisme a la Federació de Veïns i a la seua presidenta al temps que posen falques de radio fora de temporada electoral (què nerviosets estan!). La guinda és que crec que tenen al senyor Pina de comentarista de la ràdio Inter-Torró.
Nosaltres, els que volem voler a Gandia per damunt de quasi tot, l’únic que tenim que fer és governar amb una orella en el poble i una altra en la nostra pròpia consciencia. Així farem que siga possible el Passeig, el Riu, el Port, el tramvia, la celebració del V Centenari Borja, les noves escoletes infantils, les biblioteques, la piscina del Roís de Corella, Simancas i un llarg etc.
Els que fan de la polèmica fictícia la seua acció política, i intenten enganyar, al final s’enganyen, i queden com a enganyadors tramposos.
Un altre amic meu, gran filòsof gandià que fa temps que no veig (el meu amic Perico) em deia: “Els que no són molt persones, en realitat acaben sent casposos i aniran sumint-se...”
- “On se sumiran, Peric?”- preguntava jo fa uns anys.
- “Aniran al sumidero dels gatets”- em contestava ell.

Fins demà
Share/Bookmark

9 comentarios:

Anónimo dijo...

ahí aniran amic ; al sumidero dels gatets!

ANTITAUTERO dijo...

Esta be que tingam les coses clares ,els objetius i prioritats ben definies , però de tant en tant ,cal medir la vara per evitar que agafen aire , no oblidem que en mans de la dreta una mentida repetida mil voltes es convertix en una veritat. Els ciutadans de Gandia bobos no estem , pero si ens marejen amb una ofensiva de mijans de comunicació "berlusconians" propietat del mateix empresari ,la cosa pot complicar-se, i en l'ambelló dels gatets ,ofegar el futur de la ciutat. Cal contrarrestar parlant directament amb les persones , aclarir que son problemes i que no ,explicar quina es la solucio i escoltar als ciutadans que tenen ganes d ajudar i estimen Gandia . Eixe es el cami marcat i que cal continuar ;anem fent.

fart dijo...

Els mitjans berlusconians, que de principi ja us dic que no m'agraden, són privats. El problema és els públics. Y els privats quan deuen favors als poders públics que no els poden detallar en una factura amb IVA.
No parle de cap en concret i de molts en particular.
Criticar un mitjà no ho veig com a pensament possitiu. Parlar de l'adversari com enemic en democràcia a mi em fa por. Sóc d'Esquerres, de familia socialista, votant agnóstic inclós en més d'un cop del PSPV.
Em fa molta pena, la veritat l'estat de la política per uns i per altres.
Algun dia se'ns deixarà de considerar públic bajoca i ens tractareu com a ciutadans adults i amb capacitat de discernir? no crec...i ho senc molt...

Browner...Seguro? dijo...

Fas bé de no fiar-te del tot, segueix faltant àdhuc molt temps, però el que sí està clar és que a Torro no ho volen ni els seus propis votants, una mica guanyat ja hi ha, a seguir treballant i sobretot al carrer, als mitjans, a tots els llocs, que la gent s'assabenti realment de qui és qui, i del que està fent aquest govern i les barbaritats que fa l'oposició aplicant el com més malament millor, a seguir així.

Ma-Sur-Este dijo...

"Nosaltres, els que volem voler a Gandia per damunt de quasi tot, l’únic que tenim que fer és governar amb una orella en el poble i una altra en la nostra pròpia consciencia".

Es más que reveladora frase.

Anónimo dijo...

Senyor fart:
Eixe es l exit de rentada de coco general que fa que en Italia ( i altres paisos europeus anem de camí )en que un tot poderos control dels mitjans de comunicació privats ( mafia inclosa )i publics, desde el poder, han reduit el ventall ideologic a melancolics i poc practics votants d esquerres molt ridiculitzats pels mijos , i els votans de dretes (els de trellat ) i extrema dreta (bons xics pero un poc despistats).

fart dijo...

Senyor anónim:
tota la raò.

Per això, quan algú que pot canviar un poquet la cosa, i no ho fa, crítica a l'altre fa pena.

No obstant, cal agraïr que el senyor Orengo, almenys, deixe que convercem per ací.

tots no són iguals...però com s'assemblen, fotre!

JOSE MARIA dijo...

Estamos en tiempos muy dificiles y complicados. Los ataques desde la derecha al PARTIDO SOCIALISTA OBRERO ESPAÑOL son cada dia mas feroces y solo les vale a esta derecha el que cuanto peor mejor , con tal de conseguir sus objetivos.
Circulan por Gandia tal cantidad de MENTIRAS y BULOS que repetidas miles de veces y dejandolas caer en el sitio y la persona adecuada , parece que van calando en la ciudadania y esto no puede seguir asi , tiene que haber una respuesta adecuada para parar esta MAREA NEGRA de la derecha CERRIL y sacarles los colores .
Repito , es necesario desenmascarar a estos manipuladores que tanto daño estan haciendo .
Urge poner en marcha unas estrategias de comunicacion , para hacer llegar a los ciudadanos LA VERDAD de las politicas de este ayuntamiento .
Hay que empezar a hacerlo HOY y no dejarlo para MAÑANA.

EL GUARDIAN ENTRE EL CENTENO dijo...

Estuve en ELX . Escuche y vi al presidente del gobierno . Jose Luis Rodriguez ZAPATERO tenia muchas ganas de estar con los suyos y contarles algunas de las cosas que estan pasando.
No se dejo nada en el tintero , quien quiera oir y saber que ha hecho este gobierno SOCIALISTA en estos años , seis por cierto , solo tiene que volver la vista atras y con hechos OBJETIVOS tendra que admitir que hay mucha politica social , mucha politica que ha favorecido a los mas debiles, muchas ganas de tirar para adelante lo que la DERECHA nunca habria hecho y que no hizo en sus 8 años con AZNAR.
Ya se que ahora han venido las cosas muy torcidas y que se necesitan muchos bemoles para afrontarlas. Jose Luis Rodriguez Zapatero esta ahi dando la cara .
Otros solo saben esperar y desear el cuanto peor mejor . Ya veremos al final de la partida quien gana y quien pierde.

Pero desde luego que nadie venga a dar lecciones de derechos sociales ni menos a darselas J.L.R. ZAPATERO .