sábado, 11 de julio de 2009

FINS SETEMBRE


Des d’ací, el menjador de ma casa, mentre la resta de la família descansa, veig per la finestra una Gandia preciosa i verda. Què bonica és Gandia! Què sensació de tranquil•litat i felicitat provoca passejar-la per la nit en estiu, mentre et creues amb ciutadans prenent la fresca que et donen les bones nits.
Ara, mirant Les Esclaves, els pensaments i els records s’escapen cap a tots el llocs, provocant les emocions més diverses. El temps m’ha ensenyat que les persones som lliures per a triar el nostre estat d’ànim. Per a ser feliços tan sols tenim que aprendre a seleccionar els pensaments que ens fan sentir afortunats. I tots tenim - si volem buscar-los - plena la memòria del CD. Els religiosos ho fan, donant en cada moment i cada dia les gràcies a Déu pel que són i el que tenen. Així busquen estar en estat de gràcia.
Jo tinc molts motius per donar gràcies a tot hora. Em dedique a treballar pels demés i això m’ompli com poques coses. Vull i em volen amb bogeria, i, per si fora poc, tots el dies tinc l’oportunitat de créixer per dins vivint la vida intensament.
Clar que hi ha dies d’angoixa i de tristor on l’estiu pareix hivern. Però quan estic optimista, veig amb claredat que eixos dies estan ahí, per a refrescar l’ànima. Quasi que és necessari, per a disfrutar més encara de l’estiu, eixe breu espai de pluja que tant destorba.
He decidit viure la vida amb intensitat, sense malbaratar-la, tornant a disfrutar cada moment, compartint-la amb els que més vull i repartint-la per a tots els demés.
Agafe hui vacances blogueres fins a setembre. El meu correu segueix a la vostra disposició: jorengo@gandia.org
Que tingueu bones vacances, descanseu un poc de mi i bon estat d’ànim per a totes i tots.
Fins setembre
Share/Bookmark

15 comentarios:

LA NARANJA dijo...

Estic congratulat amb algunes decisions preses per la direcció del partit, les mesures aplicades d'eixir al carrer i que la ciutadania assenta la calor de l'alcalde en la serà postiva a curt termini, encara que hi ha algunes coses que corregir segur que millorara la image; pense que "cal donar-li a déu el que és de déu i al poble el que és del poble".

Anónimo dijo...

si

Anónimo dijo...

Jose yo no se quien te asesora, ni quiero saberlo, pero resulta que vas a tirar a la calle a siete de tus asesores (que están muy cabreados por eso que dijiste de cobrar el paro...) y no vas a poder recolocarlos.
Estás perdiendo, o lo que es peor, alguien cercano te está haciendo caer en demasiados errores.
Y al final de la partida, ¿quién sale de rositas? Aparte del PP, claro está. Piénsalo.

Anónimo dijo...

¿Usted donde vive?
Por que yo vivo en la plaza del castell y lo único que se ve desde mi ventana es un parque nuevo destrozado por el botellón, lleno de basura, y cuando quiera, pasese y lo verá, que se supone que Gandia somos todos, incluidos los que vivimos en la playa todo el año.
Gracias por permitir un año si y otro también semejante destrozo.

Anónimo dijo...

Eres bon alcalde.Pero estem amb tu perque eres una bona persona.

LA NARANJA dijo...

Sempre criticaré els sofistes pel seu formalisme i les seues trampes dialèctiques, pretenent ensenyar la virtut i a ser home, quan ningú des d'un saber purament sectorial, com el del discurs retòric, pot arrogar-se tal dret, en el que abunda el xarlatanisme i la tàctica de la desorientació, pareix que s'estan acostumant a això, sense importar-los gens ni miqueta el bé de la nostra ciutat, intentant crear una situació d'erosió permanent de cara al govern sense aportar quasi mai la més mínima solució.
Reis de la demagògia i amb una política populista, pretenen anar a la caça d'un govern que esta resultant magníficament estable,lamentablement per als seus fins, però com el moviment es demostra caminant i se'ls ol a llegües, la ciutadania no ha de caure en la temptació de les contínues fal·làcia abocades contra l'alcalde i els seus regidors.Per a això cal acostar-se al poble i estar en permanent contacte amb ell, i adoptar de veritat les mesures que s'han decidit per part de la direcció amb totes les seues conseqüències a temps real.
A partir de ja, cal xafar el carrer que és on verdaderament se sent el bull del poble, i es fa realment política funcional i efectiva.

LA NARANJA dijo...

Són necessàries les obres públiques?,és el tema de debat que es viu en el carrer, les obres causen molèsties i produïxen llocs de treball,la veritat és que per a dinamitzar una ciutat com Gandía han de ser beneficioses i de fet a mitjà termini ho són., encara que alguns ciutadans les veuen com un cavall de batalla.L'església diu: El cos és una culpa. La ciència diu: El cos és una màquina. La publicitat diu: El cos és un negoci. El cos diu: Jo sóc una únic en idees i comoditat.

Anónimo dijo...

Te escribo como vecino del "Nucli Antic de la Platja de Gandia". A las críticas que constantemente hacemos los vecinos de la zona por no haber ejecutado aún el 50% del proyecto como por encima cambiarlo (ejemplo carrer atlàntic) ahora queremos trasladar una nueva reivindicación usted Orengo, en teoria alcalde también de los graueros.

Es referente a que los colectores de aguas pluviales asi como el alcantarillado que es deficiente o no se ha construido en algunos casos.

Ayer se inundó toda la zona, hay familias que tienen muebles destrozados, coches inservibles, y todo era llamar a la policia y no nos atendian. Un vecino dijo: "no llameís, lo haremos nosotros, ¿no veís que aunque paguemos más que nadie somos un barrio de segunda?"

Tuvieron los vecinos con palos y hierros levantar las trapas y retirar el agua como pudieren de sus hogares y coches.

Y hoy en la radio dice el alcalde que todo el drenaje del agua funcionó correctamente.

Menos dinero para asesores y más servicios básicos para la sociedad como un alcantarillado de gestión pública y colectores en los distritos marítimos.

Por cierto en el grau y playa estamos en contra del tranvia, yo me conformaria con tener todas las calles adecentadas, basureros y bancos nuevos (no los que retiran de gandia ciudad) y los colectores construidos.
También que se invierta en que haya servicio de barrenderos, policia...todo el año y que los parkings sean públicos y gratuitos.

Una vez creadas todos estos servicios básicos, haga usted el tranvia, pero sino...NO LO QUEREMOS.

Pere dijo...

Senyor Alcalde,

D'ací al setembre tindria temps d'explicar-nos perquè les piscines s'estan construint al que fins ara era un parc, el del País Valencià? Sóc usuari habitual d'eixa zona verda (hi faig esport). Bocabadat m'he quedat quan he sabut que s'està eliminant bona part d'un parc tan fantàstic per a fer infraestructures. És que no hi ha solars i superfície perduda a Gandia per fer eixes obres sense haver de destruir una zona verda?

Però més bocabadat m'he quedat encara quan he llegit que la infraestructura pertany a UNA EMPRESA PRIVADA...

Açò quina enganyifa és??

José Manuel Orengo Pastor dijo...

Pere, he intentat accedir al teu blog pero pareix ser que sols pots accedir si et conviden, ( sic).
La piscina es pública i es paga amb fons del Pla Zapatero i preten reforçar i millorar la utilització del Parc del País Valencia i les pistes de futbet.
Per cert el projecte, compta amb el recolzament de totes les forces polítiques ( sempre difícil). No serà tan gran burrada!
Crec que es positiu, fomentar infraestrucutes de esport i oci en parcs públics perque milloren la seua utilització. El PGOU ho fomenta i ho permet, sempre i quan l'ocupació no supere el 10%.
ja me diràs: el meu correu es el jorengo@gandia.org. aceptare encantat les teues sugerencies.

José Manuel Orengo Pastor dijo...

Al anònim grauer;
El Grau es un barri de primera especial, a més vol el Tranvia, Es positiu per al conjunt de la ciutat, però especialment positiu per al Grau , la platja i el Centre Històtic. I els veins ho saben, ( campanyes partidistes irresponsables a part).
Si funcionaren mal els diposits de pluvials, voste disculpe, però vaig dir , a requeriment dels mitjans l'informació que en van remetre els serveis técnics. ( Puc haverme enganyat).
El Grau, està en un lloc prioritari en les polítiques d'este govern, i te un bon alcalde en Vicent Sarch.
Tant ell, com jo, a la seua disposició.

José Manuel Orengo Pastor dijo...

A Naranja:
Amic, hui he tornat de vacances; quatre dies a Andorra amb la familia.
Les obres, son bones. Tot el mon les critica per tots les volen i les reclamen.
Temps al temps.

Browner...Seguro? dijo...

Benvingut,
espere que amb les piles carregades per a la tardor que s'aveïna.

penseu fer una algo amb el tema esport a Gandia?,

aneu a donar l'explicació que es mereix la gent respecte del tema Basquet, CF.Gandia, Ciutat de Gandia, ¿aneu a seguir aguantant que en la ràdio s'us culpi de tots els mals de l'esport de la ciutat sense plantar cara i explicar clarament fins a on es pot arribar i on no?,
¿perquè dels 90 milions de camps per a la Formula Uno ningú reclama 1 per al Basquet Gandia?,

¿perquè sent l'estadi municipal un equip es creu amb dret de decidir qui ho pot usar i qui no?..

¿perquè el Tramvia de Gandia a Oliva si pot anar per la plataforma del tren a Denia (¡¡¡¡Algun dia existirà aquest tren ¡¡¡¡¡) i no per la del tren al port?

com ja te dit, salutacions i benvingut.

Unknown dijo...

Jose Manuel tal com veus son quasi les 2 de la matinada i no he pogut dormir, i no és per tindre soroll fora, ni per cap altre motiu que pot ser siga passatjer, no puc dormir per què el meu cap no para de donar-li voltes a com va a canviar la meua qualitat de vida quan el tramvia passe per baix de m'ha casa.

Soc veí del carrer Tossal i com comprendras no vaig a queixar-me per les obres ni per les afeccions d'un tramvia que passe per un carrer amb transit rodat, sinó per la barbaritat que suposa fer passar un mitjà de transport per aquest carrer peatonal.

Orengo, m'agradaria que la gent del govern pasareu pel carrer, i això que molta gent està de vacances, i es fixeu amb aquest carrer que es model a seguir dintre d'una societat, els xiquets jugant i relacionat-se, els pares prenent café, parlant amb amics a l'ampar de la tranquilitat que dona el carrer per a la seguretat dels xiquets, els majors passetjant i prenent la fresca, etc. i com no els comerços encantats amb tota aquesta gent alli. Tot aço desapareixerà ja que eixe es l'atractiu del carrer i per eixe motiu hi va la gent, per molta renovació de mobiliari i millores en el carrer, el transit del tramvia aci farà que no trobe sentit a vindre.

Per no oblidar que com a veí, fa uns anys vaig apostar fent un esforç econòmic per viure en aquesta zona, comprant una vivenda més cara que altres per tal d'obtindre a canvi els beneficis de la peatonalització, també com sabrà la gent que fa molts anys va pagar 150000 pts per a peatonalitzar-lo.

Per altra banda, i aço no es comparable al pas del tramvia per un carrer amb trànsit rodat, el carrer ja te un forat baix que amplificarà els sorolls i vibracions, i també s'acostarà molt aprop del portal d'algunes comunitats (el meu fill sol eixir a tota velocitat a jugar - el tramvia passarà a 5-6 metres).

Precisament per aquest aspecte socialitzador del carrer, molts ens coneguem i tots els veïns en els que parle es posen les mans al cap, i tot això sense entrar a valorar les afeccions que es multiplicaran quan passe el tramvia a Oliva, el tren a Denia per baix, una futura línea cap al Raval-Benipeixcar, etc.

Supose que tot açò no li ve de nou, però sincerament, no entenem els motius de no voler desplaçar l'estació uns metres, estem parlant de 150 metres, prou menys del que es camina quan baixes del tren a Valencia i vols agafar el metro, i el mateix passa a moltes altres estacions intermodals de ciutats.

Gràcies.

LA NARANJA dijo...

L'Ajuntament de Gandia podria inaugurar un nou menjador per a desocupats de la localitat.
Lògicament, el menjador comptaría amb totes les condicions de salut, seguretat, higiene i de mobiliari, per a donar un servici més que òptim.
El parat que acudira a este menjador social, se sentiría que està en un menjador normal, de manera que no estiguera captant. S'implantaría un sistema solidari d'aportacions persona-les per les quals, el ciutadà que ho desitge, poguera col·laborar a sufragar el cost dels aliments. Este sistema podria establir bons solidaris d'entre 2 i 5 euros que els ciutadans de Gandia podrien comprar en comerços de la ciutat.
No és l'única ajuda que els parats gandians tindrien, ja que l'alcalde, podria anunciar a més, que els parats pogueren ajornar en alguns mesos el pagament de l'Impostos sobre Béns Immobles (IBI).