martes, 30 de junio de 2009

EL GOVERN DELS CIUTADANS

Fa uns dies, vaig fer públic que abans de l’estiu canviaria el govern municipal. És necessari un nou impuls, un nou aire, una manera distinta de fer les coses, de les que tan orgullosos ens sentim. Estem orgullosos de les obres que modernitzen Gandia i donen feina en temps de crisi; estem orgullosos de la protecció social, del tramvia i del projecte del nou port, de la compra de pisos per a convertir-los en vivenda protegida, de la xarxa d’escoletes infantils, del projecte de la Casa de la Música, de la recuperació de la marjal, de l’Espai de la Innovació i de tantes i tantes actuacions que estan portant-se endavant. Ja sabeu que som de la cultura del fer.

Però, en democràcia, tan important com les coses que es fan, és mirar cóm estan fent-se eixes coses. I és ací on, començant per mi, ja no estem tan orgullosos. Si faig autocrítica, crec que estem tot el dia pendents de la gestió i de la crítica dels partits de l’oposició, d’allò que ens diuen i diguem per la radio, però ens hem allunyat de la visió de les persones de a peu i, si continuem així, perdrem el pols de la ciutadania.
En democràcia, és un deure i una obligació estar al costat dels ciutadans, escoltar-los, comptar amb la seua opinió i ser sensible a les seues demandes. Ara més que mai hem de convertir-nos en el govern dels ciutadans.

Ja sabem que tots els canvis sempre són costosos. Més encara si són fruit de la necessitat. Però no ho tinc especialment difícil de fer: tinc al meu costat el millor equip de persones. Compte amb un magnífic equip de ciutadans i ciutadanes, totes i tots bona gent, gent honrada, del poble com qualsevol dels ciutadans que representen. Ells i jo volem, per damunt de qualsevol altra consideració, el millor per a la nostra ciutat. Ells i jo sabem que, per a poder fer-ho possible, els ciutadans de Gandia han de formar i sentir-se part del govern d’esta ciutat.
Si no hem canviat molt, segur que sabrem cóm construir el nou govern dels ciutadans i eixirem d’esta, tots junts, amb més força.
El nou govern de Gandia prompte naixerà. Ho farà este estiu, per a estar preparat i en marxa per al tercer exercici de la legislatura. Amb el canvi de govern, el repte és passar del govern de la potent gestió al govern dels ciutadans. Si volem fer la millor Gandia, ho haurem de fer en companyia dels gandians i gandianes. Així de senzill, de fàcil i de necessari.

Fins demà
Share/Bookmark

10 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Browner...Seguro? dijo...

Esperem que ho puguis complir i que la gent en el carrer arribi realment a entendre la veritat dels fets, perquè els mateixos que justifiquen els vestits de camps, i tots els excessos del PP a la Comunitat Valenciana, són els mateixos que aplicant la seva doble vara d'amidar aprofiten qualsevol obra o projecte per a atacar o desprestigiar.

Prepara't per a la que et ve damunt amb el Basquet, amb el Futbol, amb la alquería de romaguera, amb el tramvia, amb totes les grans obres, prepara't perquè han aconseguit que en el carrer tot el món estigui en contra de tots aquestes decisions.

Anónimo dijo...

Browner es bueno que avises a tu amigo Orengo que las cosas no funcionan, por lo menos te da credibilidad. Las Orengadas en estos tiempos ya no convencen.

Anónimo dijo...

Querido Jose Manuel:
No se que remodelación de gobierno va a hacer, sé por lo que algunos colegas han publicado o difundido , mas o menos lo que va a pasar, (soy periodista anónimo y para evitarme conflictos no diré en que medio trabajo) pero, creo que hay gente muy válida a su alrededor, aunque no sean de su partido, si que son de los tuyos y debería darle más cuartel, su trabajo diario lo demuestra en su trato con nosotros. Quiza os falle la comunicación, por la falta de capacidad comunicativa. Nosotros, y hablo en nombre de varios colegas, vemos desde fuera, lo que el gobierno no ve desde dentro....Usted mismo....antes de que sea tarde

joe dijo...

Creo que lo más difícil ya lo has hecho: eres un político de gestión y lo has demostrado en esta primera etapa de legislatura. Se han hecho y se estan haciendo muchas cosas y, sobretodo, se han creado los mecanismos necesarios y la financiación para poderlas hacer. Seguramente eso te ha mantenido alejado de la calle y lo bueno es que te has dado cuenta. Ahora simplemente te aconsejo que seas tú mismo, la persona cercana y humilde que algunos tenemos el gusto de conocer.

Anónimo dijo...

Senyor Alcalde:

Salutacions formals.
Primer que res contestar a Browner...Seguro? i dir-li que el seu argument serà vàlid quan adjunte "Fallo Judicial" que determine que certs líders del PPCV han malversat fons públics, fins eixe moment tot comentari al respecte es un paral·lelisme amb el proces judicial sense cap fonamentació.
La segona part del seu argument almenys d'eixa entre vore que hi ha una mala gestió i que la crisis de govern local ha produit un intercanvi de carteres que a la fi és el mateix que hores d'ara.
Destacar que la successió ha escomençat, Vicent Mascarell ha guanyat la partida a Gil i pareix el futur líder dels socialistes a Gandia. Orengo és posible no siga alcalde en 2011 i això determinarà un canvi natural a la Assemblea Local del PSPV-PSOE.
Per cert continua seguent preocupant que en compte de disminuir ara s'incremente el nombre de regidors sense acta. Ara per ara no s'ajusta a la legalitat vigent doncs no sóm gran ciutat i segon si abans eren dos; Néstor i Durà i ara s'incorporà Jesús Ribes, crec que no disminueix sinò aumenta.
I perque n'hi ha que donar-li marge a Jesús però ja poc a poc anirem desglossant la seua figura e història.
Resum, intent malaurat de llavar la cara al govern actual. I com diu Browner...Seguro? tot el món al carrer està descontenta i la gent no és boba.

Bona nit a tots, bona nit Alcalde.

Anónimo dijo...

Los cambios asustan a los conservadores y ilusionan a los reformistas y progresistas.
Os tienen miedo, ssben de lo que sois capaces cuando haceis las cosas bien.
Teneis la suerte de que el PP de Gandia sea la verguenza nacional.
Volveis a tener una nueva oportunidad.

com els carrancs;;; dijo...

Alberto,
Estàs de broma? O estàs jugant al món al reves? No n’has encertat ni una o pitjor encara, eres conscient de les mentides que dius però ho fas amb mala intenció per a confondre a la gent.
En primer lloc, llegeix un poc i esbrina la diferència entre el dret lliure d’expressió i el dret lliure d’informació, el que està exercint el Browner és el primer, per tant el seu comentari pel que fa als trages de Camps és validíssim. En segon lloc, que jo sàpiga, Jesús Ribes continua treballant com a funcionari eventual desenvolupant les mateixes funcions que als darrers dos anys, no cal que inventes nous regidors ni res per l’estil. Finalment, a mi em dona que estos del PSOE estan prou units i no jugant cap partida entre ells, creus que ficar a Gil com a quinta “alcaldessa” a més de responsable d’esports, educació, etc. és llevar-li protagonisme? (el món al revés). Una última qüestió, intenta no extrapolar l’opinió de “quatre amics” a la resta de la ciutadania atés que no “tot el món” està descontent amb la gestió d’aquest govern.

Browner...Seguro? dijo...

Alberto.. salutacions molt cordials

El juez ve 'indicios de delito' para abrir juicio oral contra Francisco Camps

no ou dic jo.. ou diu El Mundo

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/07/06/valencia/1246877587.html

Anónimo dijo...

Hi ha homes que lluiten un dia i són bons; n'hi ha d'altres que lluiten un any, i són millors; n'hi ha que lluiten molts anys, i són molt bons; però n'hi ha que lluiten tota la vida. Aquests són els imprescindibles. (Bertolt Brech)
Endavant cal seguir lluitant=treballant.