lunes, 4 de mayo de 2009

A EUROPA, MÉS EUROPA


Tenim a la vista les eleccions per a triar qui ens representa a Europa. Ens citen enmig d’una forta crisi econòmica per a que enviem uns quants eurodiputats espanyols al gran parlament europeu.
Alguns del PP volen que estes eleccions siguen un vot contra Zapatero (o contra Orengo). Altres del PP- també en conec a uns quants- volen que fracasse Rajoy per a vore si així canvien de candidat. Saben que el PP, en unes eleccions nacionals, per molt que tinga el vent a favor, ho tindrà més difícil amb Rajoy que amb qualsevol altre candidat (també val la reflexió per a Torro a Gandia).
Crec que uns i altres s’equivoquen en l’anàlisi de la qüestió. Pot ser l’assumpte siga d’un altra manera i no parle del deure de triar en funció de la ideologia entre dretes i esquerres.
Esta vegada, quan estem parlant d’Europa, per damunt de la resposta partidària esperada, si puguera, triaria França i Alemanya. Triaria el cor d’Europa. I ben cert és que, en cap cas, triaria a Anglaterra.
Jo estic convençut que Espanya, si votara el cor d’Europa, votaria al PSOE. No votaria mai a Aznar o al PP. Tan sols triarien a Aznar i a Mayor Oreja els que volen menys Europa (sempre disfressant l’elecció en la defensa dels interessos nacionals )
L’europeisme modern és democràcia social, és economia de mercat però amb regles i regulacions. Siga de dretes o d’esquerres. A mi, en França, em dona quasi igual qui guanye. Els seus ciutadans enviaran amb els seus vots, majoritàriament, a europeistes convençuts. En Espanya, Polònia, Itàlia, Anglaterra i alguns països més, per desgràcia, la cosa no és igual. Berlusconi, per exemple, volia enviar un certamen de misses al parlament europeu.
Ací, en Espanya, cada vegada que ens citen a les urnes ens juguem enviar europeistes o antieuropeistes disfressats d’espanyolistes de plaça de bous, “teja” i Mare de Déu.
Prompte començarà el guirigai entre els partits. Parlarem de crisi, de qui té les solucions i pot ser, fins i tot, i si cal, del tramvia al Grau. M’agrada debatre i no refusaré cap tema o qüestió. Però en esta ocasió no m’oblidaré de mostrar i fer vore als meus conciutadans que serà necessari fer més Europa per a tindre un futur més segur en un món cada vegada més complicat. Que devem anar a votar a favor d’ Europa i no a la seua contra. I que, en Espanya, amb circumscripció única, ho tenim fàcil a l’hora de triar. Votar ací més Europa es votar pel PSOE.
Fins demà
Share/Bookmark

42 comentarios:

Anónimo dijo...

Sr Orengo, no m'explique com es que l'oposició critica la construcció del tranvia amb els 16 milions d'euros del Pla Camps quan en valència van a gastar-se 60 milions en la construcció D'UNA ESTACIÓ PROVISIONAL. Segur que poca gent s'ha parat a pensar açò pero sense cap dubte cal saber que 16 milions d'euros valdrà en Gandia conectar per a sempre el centre de la ciutat amb el grau y en cambi en València, 60 milions valdràn per a fer una estació provisional que en uns mesos es tornarà a llevar per a construir el parc central.
Qui pot pensar que ací en Gandia l'alcalde només fa que despilfarrar diners?
Si ací en Gandia es despilfarra, entonces en València?
Pues la resposta es que milions i milions d'euros els tiren al riu Túria i quan bé una gota freda i creix el riu es destrueixen tots els bitllets i s'en van al mar.
A raó que es diga "La capital del Túria"!
Fins la pròxima Sr Orengo.

Anónimo dijo...

NO SE SI TENDRA RAZON ,LO QUE SI TENGO CLARO ES QUE LAS RECOMENDACIONES QUE DA EUROPA A ESPAÑA EL SR ZAPATERO SE LO PASA POR EL FORRO DE LA CHAQUETA ¿ES VERDAD SR ORENGO?

Carlos dijo...

Ahora que vienen las elecciones europeas, ¿qué piensa el PSOE respecto de la regulación de Internet en Europa, que se está votando en estos días (aquí tenéis más información sobre esto, vía Microsiervos)? ¿Qué opinas tú de este tema?
Por otro lado, yo creo que en estas elecciones se debería centrar el tema en Europa, y no en asuntos locales. Como dices, está bien debatir, pero creo que cada elección tiene un motivo de ser y un destino, y en ocasiones se mezclan mucho las cosas. Vamos, que yo no veo los resultados de estas elecciones como un voto contra Zapatero/Rajoy o a favor de ellos.
Saludos.

Anónimo dijo...

Hola senyor Orengo, jo no sóc nascuda a Gandia però m'agrada molt la ciutat perque t´emolta tradició d'estimar-se a si mateixa: la seua llengua, el seu patrimoni, les ses festes i tradicions... és per això que li escric, perquè com a alcalde pense que hauria de reconsidera l'enderroc de L'Alqueria de la Romaguera donat que es tracta és un dels pocs referents de l'arquitectura rural moderna de Gandia. Les darreres investigacions la daten com un immoble del segle XVII.

L'alqueria és, per tant, un llegat patrimonial que mereixen rebre els nostres fills/es.

Espere que atenga la meua petició la de tants i tants veïns i veïnes de Gandia.

Sense més,gràcies per l'atenció
Rosella

Querubin dijo...

Crec que Europa deu construir-se des del municipalisme. A vore qui opina el contrari. Però Europa no es la suma dels municipis, el conjunt es més que la suma de cadascun. Europa ens a ajudat molt a creixer i a desenvolupar-nos com a gran ciutat.
Respecte a l'enllaç a "microsiervos" només puc dir-vos que us llegiu el vostre contracte amb l'operadora d'internet i voreu que no existeix un accés lliure a internet, de fet teniu prohibit quasi tot el que feu amb internet, fins i tot jo mateix. Però per altra banda tinc que recordar la paraula d'Orengo en aquest mateix "blog" o quadern el primer de maig de 2008 titulat "Gandia Avança" i l'esperança ferma de que aquesta s'acomplixca.

Romaguera dijo...

Per favor, conserve l'alqueria de romaguera

Núria dijo...

Pense, senyor alcalde, en l'alqueria Romaguera; reflexione com a gandià (no només com a polític) perquè el seu càrrec així ho exigeix.

Gràcies.

Xavi dijo...

Hola senyor Alcalde.

Voldria demanar-li que, com alcalde de Gandia, protegisca i conserve l'alqueria de Romaguera.

Moltes gràcies pel seu temps.

JESSICA ROMERO dijo...

SENYOR ALCALDE!!!! SI US PLAU ENS AGRADARÍA TINDRE AL NOSTRE VOLTANT L'ALQUERÍA DE ROMAGUERA!!!! PER ANTIGUETAT! PER HISTÒRIA!! I SOBRETOT PER ELS NOSTRES AVANPASSATS!!!! AIXÍ EM DESPEDISC DE VOSTE AMB UNA CORDIAL SAL·LUTACIÓ I AMB GANES DE REBRE BONES NOTICIES.. PER LA SEUA PART!!! GRÀCIES PEL SEU TEMPS!
JESSICA

Roser dijo...

i què ens dirà de l'alqueria de Romaguera?
això també és part d'Europa.
moltes gràcies,
roser

Unknown dijo...

La conservació de l'alqueria no està renyida amb el desenvolupament del PAI de Santa Anna, ja que està ubicada en una futura zona verda.

L'alqueria de Romaguera és un dels pocs referents de l'arquitectura rural moderna de Gandia. Les darreres investigacions la daten com un immoble del segle XVI o anterior.

Seria una gran mostra de sensibilitat envers aquest tema reconsiderar la vostra postura i salvar l'alqueria

Joan Iborra dijo...

Sr. Orengo, no sé en quina situació es troba l'alqueria de Romaguera, però hi havia d'intervenir per evitar-ne l'enderroc. Disposem de massa pocs testimonis del passat perquè una ciutat tan històrica i turística es permeta perdre la més mínima representació d'altre temps. Som deficients en edificis arquitectònics interessants perquè l'alqueria de Romaguera desaparega per sempre més. Podia donar-li milanta raons, que supose compartiria amb mi i amb tants ciutadans valencians, perquè mantinguem la història viva de la terra, però tan sols vull oferir-li'n una. Si l'alqueria s'enderroca, allò que la substituirà, serà millor?
Respectuosament li demane com a historiador que gestione una viabilitat digna per a tant harmoniós edifici i l'òmpliga de vida per a goig de tots els valencians que li restaran ben agraïts.
Cordialment
Joan Iborra

Anónimo dijo...

SALVEM L'ALQUERIA ROMAGUERA!
Sr.Orengo, usted como alcalde de Gandia es la única persona que puede evitar su demolición.
Es un edificio con un valor histórico muy importante.
Por favor, escuche al pueblo y PROTEJA LA ALQUERIA.

Claudia Nobre dijo...

Sr. Orengo, per favor, conserve l'alqueria de Romaguera. És un crim cultural i patrimonial deixar caure edificis històrics, però crec que seria un crim major enderrocar un edifici que sembla estar en un bon estat de conservació. Per favor, faça una bonica zona verda com vol, i habilite l'alqueria per a algun ús de benefici públic.
Gràcies.

Salvem Romaguera dijo...

Bon dia sr. Orengo,
només li vull demanar que es repense l'enderroc de l'alqueria de Romaguera. És una llàstima que es perda una part del nostre patrimoni i no li puguem donar una vida útil com a espai de gaudi per a tots els veïns de Gandia i les persones que visiten la ciutat.

soriguer dijo...

El PSOE de valència, a l'opossició, està defensant la conservació de les alqueries de l'horta, El PSOE a gandia, al govern... fa prou per la conservació de les alqueries a la seua ciutat? o áccepta ressiganadament les ressolucions del govern del PP a la generalitat?

Anónimo dijo...

Sr Orengo,
abans de fer el tramvia, protegisca l'alqueria

Marieta de set punts dijo...

Protegesca l'alqueria de la Romaguera!!

Anónimo dijo...

Alcalde, si us plau, salve l'Alqueria de Romaguera, i el Xalet del monje, també.
Gracies

Browner...Seguro? dijo...

Jo tinc molts anys i sóc nascut a Gandia i sempre i viscut a Gandia i mai fins a ara havia escoltat parlar de la alquería romaguera, algú em pot explicar que passa amb aquesta alquería perquè tingui tanta importància de la nit al dia..

I quanta gent de la qual la vol tant sabria situar-la sobre un plànol de Gandia?...

moltes gràcies

Anónimo dijo...

Tota esta gent que defensa l'alqueria de Romaguera no pensen en el futur del barri per estos motius:

- L'alqueria de Romaguera está a un nivell molt més baix que la futura avinguda que es té de fer en la zona y cal pensar que en els mesos de gota freda l'alqueria es convertiría en una bassa d'aigua.
- L'alqueria sería atac dels vándals, com ho es L'ermita de Sant Antoni. I es que com a exemple el tenim en la situació actual de l'alqueria, O es que ningú ha vist com està actualment l'alqueria de Romaguera? Es acte de Vandalisme i a més és lloc de droga.
- A ningú l'interesaría visitar l'alqueria com a monument interessant de Gandia, quan ni tan sevòl El Palau Ducal té una visita turística massiva.
- No benificia per a res al barri, es quasi al contrari, perquè com he dit abans, sería una simple casa que estaría més baix que l'altura normal de tota la resta de vivendes que es construiràn en la zona.
- En uns anys vorem un modern i nou palau de justícia en Santa Anna i en uns 200 metres vorem una casa que no destaca per a res en el barri i li farà malt bé a la nova visió del barri de Santa Anna.
- Els veïns de Santa Anna no volen que es conserve l'alqueria per els posibles perjudicis del futur barri.
- Com estarà dins d'una zona baixa i en una part que serà zona verda els gossos faran les seues necessitats en la façana de l'alquería.
- Sería un lloc de prostitució i de droga.

Ara amb tots estos perjudicis si es conservara l'alqueria de Romaguera, Qui vol conservar L'alqueria? I en realitat beneficiarà al barri o serà al contrari.
De totes maneres l'alquería ja està pendent d'enderrocament i ningú podrà fer res per a conservar-la. I com diu Fernando Mut, es un monument anecdótic i simbólic i no patrimonial. A fer la mà L'alqueria i a fer un barri que es mereixen els veïns de Santa Anna, com ho sóc jo.

Anónimo dijo...

Sr. Orengo, com a ciutadana de Gandia li demane que faça el possible per que no enderroquen l'Alqueria de la Romaguera. Sols vec passivitat per la seua part.
Per favor, protegisca i conserve l'Alqueria de Romaguera.
Un salut i gràcies per l'atenció

Josepa Cucó dijo...

Sr.Alcalde de Gandia,
Com a ciutadana del País Valencià i especialista en patrimoni, li exhorte a que en comptes d'enderrocar l'alqueria de Romaguera, protegisca aquest bé de gran interés etnogràfic i cultural.
Atentament

Josepa Cucó i Giner
Catedràtica d'Antropologia Social
Directora Dpt.Sociologia i Antropologia Social
Universitat de València

Josepa Cucó dijo...

Com a ciutadana i especialista en patrimoni, li exhorte a que reconsidere l'enderrocament de l'alqueria de Romaguera i protegisca aquest bé de gran interés cultural i etnogràfic. Les generacions futures li ho agrairan, i les actuals també.
Atentament
--
********************************
Josepa Cucó i Giner
Catedràtica d'Antropologia Social
Directora Dpt.Sociologia i Antropologia Social
Universitat de València
********************************

Anónimo dijo...

Per què no tomben ja la ditxosa alqueria i ens deixem de tonteries ? No hi han més alqueries que protegir ? No queden edificis que conservar ? Qué tal la torre dels pares ? El castell de Bairén ? Per qué no encetem una campanya per a recolçar als nostres representants, enviant emails o entrades als blogs demanant que tire endavant la desitjada urbanització de Santa Anna !!!

Anónimo dijo...

Senyor alcalde, vosté sap perfectament q si vol pot salvar l'alqueria Romaguera...

D q té por ? Dels veïns de Santa Anna ? Abans no li feen tanta por i li tenien igual les seues crítiques...

No serà la pressió de la Plataforma, del monje negro eixe ????

Com li explicarà a les seues filles q en les seues mans va estar el salvar un dels últims testimonis de l'horta ?

D veritat q no li afecta la destrucció de Romaguera ?

El considerava més sensible.

UN PSOEDECEBUT

Marta dijo...

Sr Alcade, como ciudadana de Gandía le pido que conserve el patrimonio cultural de ésta. Podemos tener un turismo más allá de los paseos por la playa y las pipas por primera línea.

Salve la Alquería de la Romaguera!

Se puede hacer la zona verde manteniendo la Alquería.

Gracias por su atención.

Marta P.

Borja dijo...

Hola Sr. Alcalde,
Em pareix molt bé que s'implique a fons en la campanya electoral per Europa, però també estaria bé que s’ho repensara i protegira l'Alqueria de Romaguera.
És un bé nostre, dels gandians i cal mantenir-la a Gandia. Per favor evite que l’enderroquen i es sume a la ja llarga llista elements del nostre patrimoni que han desaparegut.
Està en les seues mans.
Salut i moltes gràcies.
Borja

Anónimo dijo...

Sr. Orengo,
s'ha parat vosté a pensar per que ha tingut tant d'exit la serie de l'Alqueria Blanca? Doncs segurament perque l'han transformat en una icona del valencianisme. D'aquesta manera qualsevol murcià, manxego o andalús que es descarregue el "politono" per al movil pot dir que és més valencià que vosté o jo. I amb més motiu si nosaltres en tenim una i la tombem.

El que vull dir-li es que d'alqueries només en tenim una, que no en tindrem mai més cap i que costa molt poc tombar-la però encara costa menys no tombar-la.

Anónimo dijo...

Sr, alcalde
m'agradaria que vosté reflexionara sobre el fet, irreversible, de tombar un bé dels que ja en queden pocs i que la ciutadania sent com a propi.
Potser vosté no tinga tanta sensibilitat ni inquietuds al respecte com altres companys del seu partit, i és evident que té altres prioritats... Però encara està a temps de demostrar que està a l'altura de les circumstàncies i que té capacitat per defensar els interessos de la ciutat i per representar-la com es mereix.
Gràcies.

Anónimo dijo...

Senyor Orengo,

done's el gust de fer-se el més defensor del patrimoni, més que eixos del bloc que van aprovar amb vosté el PAI de les foies, i demane que es declare BRL l'Alqueria de Romaguera

una anonim precavit

Anónimo dijo...

Sr. Orengo, crec en la seua capacitat per a equilibrar protecció del patrimoni i creiximent sostenible. Vaig visitar personalment la "maleida" alqueria i pense que deuria tombar-la ja ! Gracies.

DE TOT UN POQUET dijo...

Hola senyor Alcalde.

Voldria demanar-li que, com alcalde de Gandia, protegisca i conserve l'alqueria de Romaguera.

Moltes gràcies pel seu temps.

Carles dijo...

Hola senyor Alcalde.

Voldria demanar-li que, com alcalde de Gandia, protegisca i conserve l'alqueria de Romaguera.

Moltes gràcies pel seu temps.

José Manuel Orengo Pastor dijo...

Disculpeu però vaig de cap i no he pogut contestar. El pròxim Blog serà per a parlar de la protecció del patrimoni i de l'alqueria de Romaguera.

UNO KE SABE dijo...

SR. Orengo no tenga miedo a ser criticado y siga trabajando lo mejor posible.al fín y al cabo cuando un entrenador pierde un partido, siempre se ha dejado a los mejores en el banquillo.En Aeste oficio uno pasa de "puta a monja" en menos de 24 horas.

José Císcar (cismo@telefonica.net) dijo...

Sr. Orengo, estoy de acuerdo con los proyectos que se están proponiendo, pero si no es demasiado pedir, me gustaría que me contestase al email que le envié respecto al paseo Neptuno.

Pere dijo...

Doncs jo no tinc gens clar això de "salvar" la ditxosa alqueria, tant pel que conec d'ella de primera mà, per l'opinió que he anat formant-me, i pels arguments a favor i en contra (el suposat "estudi" que ara "data" l'origen en el segle XVI sembla que és de risa).

Això sí, abans de dur endavant un acte irreversible, prengueu-vos-ho amb calma i que es facen tots els estudis i tot el faça falta...

Carlos V dijo...

Sin entrar o no en el valor de la alqueria de Romaguera como muestra de arqitectura tradicional valenciana del XIX (os recomiendo los estudios de DEL REY AYNAT para saber mas sobre el tema) quiero introducir otro elemento de debate.
El Bloc estuvo en el poder durante cuatro años, con un papel dominante en el ayuntamiento en muchos ambitos
¿No tuvo tiempo para proteger la Alqueria de Romaguera incluyendola como Bien de Relevancia Local en cuatro años?
¿Donde estaba a la hora de proteger la clinica Pellicer, el edificio del Liberty o el chalet de la Pilarica? Que miren las ordenes de derrumbe a ver quien las firmó....
¿Por que se empeño en proteger el edificio de los peones camineros cuando no corria ningun peligro? Lo mismo con la fachada de Bancaja
¿por que Gandia se gastó un dineral en la ermita de Sant Antoni (termino de Benirredra) cuando la ermita de Martorell estaba igual o peor?
En cuestiones de respeto del patrimoni, el Bloc que mejor calle, está haciendo el ridículo

Javier Ruiz Merino dijo...

Respondiendo a Carlos V, LA ERMITA DE SANT ANTONI ESTÁ DENTRO DEL TÉRMINO MUNICIPAL DE GANDIA, POR ESO EL AYUNTAMIENTO DE GANDIA LA REHABILITÓ.ANTES DE HABLAR, MIRATE UN PLANO DEL TÉRMINO MUNICIPAL DE GANDIA.

Carlos V dijo...

A Javier Ruiz de Merino:

dmito mi error, es bien cierto que, a pesar de que la ermita historicamente se ligó a Benirredra, sus gentes y su parroquia, pertenece al termino de Gandia merced a los tejemanejes al marcar los deslindes municipales hace ya muchas décadas.
Y por otro lado, a ver si, ya que veo que lo sabes todo sobre el tema me contestas la lista de actos que han hecho en los ultimos dos años en la ermita...
¿cuantos han sido, un centenar o mas aun?

EL OBSERVADOR dijo...

Vayamos al grano:

Os habeis fijado que en los carteles para las europeas del PP sale el cartel de una persona con barba y bigote del que no se sabe como se llama, porque no aparece su nombre escrito en el cartel.

Señores del PP , es que tienen verguenza de escribir el nombre de ese cabeza de lista .
Como es posible que jueguen siempre tan sucio. Y luego mucho cartelito con solo la GAVIOTA.
No me extraña que actuen asi , pues JAIME MAYOR OREJA (asi se llama su cabeza de lista) , representa lo mas RANCIO de la DERECHA de este pais y su curriculum en europa y españa es patetico.

Un saludo