domingo, 23 de noviembre de 2008

NOU PARC COMERCIAL A GANDIA


A ningú se li escapa que estem en temps de convulsió econòmica i financera. Ens trobem immersos en una crisis econòmica mundial que ens afecta a tots: a las empreses, a les administracions públiques, però sobretot, a las persones que perden el seu lloc de treball.
Per això es tan important que las empreses i les administracions públiques provoquem i transmetem confiança en les nostres pròpies possibilitats i en un futur millor, amb accions clarament positives.
A Gandia, s’ha implantat un nou parc comercial, i sense dubte, es positiu que s’ invertisquen en la nostra ciutat 52 milions d’euros per a la construcció d’este centre comercial, i que se generen 560 llocs de treball en esta comarca.
Gandia és una gran ciutat valenciana que viu, entre altres coses, d’ agradar i d’atraure a milers i milers de turistes. Però també viu d’ agradar i d’atraure a una àrea de influència de més de 350.000 valencians que venen a la nostra ciutat per a fer les seues compres.
Som i volem seguir sent el segon motor econòmic de la província de Valencia. I som i volem seguir sent una potència comercial de primer ordre en la nostra Comunitat.
Per això, és molt important que no ens tanquem, i menys en estos moments, a las noves oportunitats i a la diferenciació comercial: perquè la competència de Gandia no és Gandia, sinó altres ciutats del nostre entorn que legítimament volen plegar a tindre la capitalitat comercial que, amb tant d’esforç, ens ha costat arribar.
Per als polemicistes del comerç: va ser La Generalitat Valenciana (i no l’Ajuntament de Gandia) qui va aprovar el 10 de febrer de 2007 la apertura d’esta gran superfície comercial. Des de l’Ajuntament vam aplaudir esta decisió de l’administració autonòmica (en este cas, per unanimitat, Bloc inclòs), perquè pensem que és beneficiosa per a la ciutat i que ens ajuda a seguir mantenint una envejable capacitat d’ atracció comercial i a donar un millor servei als nostres potencials clients i visitants.
La decisió encertada no és evitar la competència, més bé és afrontar el repte (i fa anys que treballem en eixa línea), de fer compatible la coexistència de totes les ofertes comercials possibles en esta gran ciutat, prestant, això sí, especial atenció al comerç urbà, invertint en millores urbanístiques i promovent la gestió integrada mitjançant l’associacionisme.
Hui ja sabem que la diversitat reforça la posició de privilegi que té Gandia i ens ajuda a superar millor que altres ciutats els moments incerts de baixa activitat econòmica.
Gandia, diguen el que diguen, està hui d’ enhorabona. Perquè els ciutadans seran més lliures per a poder triar; s’ha creat més ocupació; som més competitius, i a més, s’ha reforçat la posició comercial privilegiada de la nostra ciutat.

Fins demà
Share/Bookmark

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Cuando uno hace las cosas como quiere, y porque quiere,por lo menos ha de tener valor para mantenerlas, y no luego recular o dar la culpa a otros.
Si el Ayuntamiento de Gandia no hubiera impulsado protegido y arropado a estos centros comerciales, la Generalitat Valenciana no hubiera venido aqui a plantarnoslo delante, ( porque en otros sitios ha pasado)y de ser asi , usted señor Alcalde , ¿ lo hubiera permitido?, Seguro que no.
Deje de engañar y deviarla atención,usted es el verdadero responsable, para lo bueno y para lo malo, la Generalitat Valenciana, solo ratifica en base a unos informes y estudios ( hechos por usted), positivos del Ayuntamiento.
basta ya, si lo haces , ole, pero luego no recules.

Anónimo dijo...

Eres valent mantenint clara la teua postura respecte al paper del sector comercial, la defensa de la competencia i la diversificació com a la clau per a no pedre atractiu com a ciutat. El problema el tenen qui defensa una cosa en Valencia i una diferent en Gandia. Tu defenses el mateix en tots el llocs, i per això et respeten més en la conselleria de comerç (PP)que al portaveu de l'oposicio(PP).
Es cert que le Bloc va estar a favor del nou centre comercial? Jo no meu puc creure.

Anónimo dijo...

On queda el petit comerÇ, el comerÇ de Gandia??

No tenim prou " parcs comercials" amb dos, uno d'ells més mort que viu i l'altre amb un destí semblant?

Això dels nous llocs de treball està molt bé per vendre la burra, però no, jo pensé més be en els comerciants de " a peu", en el que té una tendeta per sobreviure, en la riquea del ciutadà de Gandia, en els gandians.

Quina vergonya.

Anónimo dijo...

Ahora la culpa será de la Generalitat Valenciana.....

José Manuel Orengo Pastor dijo...

La culpa, NO; la competència, SÍ.

Anónimo dijo...

Oferta comercial de Gandia: Notable alto.
Lo mejor es sin duda el comercio urbano.
Pero no debe perseguirse el resto del comercio; Vital, Plaza Mayor, Zentro, Leroy Merlin, etc. Tambien hay personas que trabajan allí y hay que respetarlas.
Gandia hoy es la envidia comercial de muchas ciudades y pueblos que nos quieren copiar y fracasan.
Por cierto Rus ha montado un plaza mayor en Xativa y Torro dice que lo prohibiria en Gandia.
Querra que quien quiera ir a un centro comercial se vaya a Xativa o a Valencia para mayor gloria de Rus o Rita?
Menos mal que no pinta faba en la Generalitat ni en Gandia.

Anónimo dijo...

Si no tiene la culpa la Generalitat, tambien tendrá alguna gracia, creo recordar que todos los grandes proyectos que se estan haciendo ahora en Gandia, son COMPETENCIA de la Generalitat Valenciana, que por supuesto que es el gobierno de TODOS los valencianos, pero dónde el partido que ostenta la mayoria es, El PARTIDO POPULAR, nos guste más o menos.
Y que a diferencia de otros legislaturas donde el portavoz popular se dedicaba a boicotear todos los proyectos importantes para la ciudad,ahora el Portavoz actual se dedica a mediar en todo , para que vengan grandes proyectos para Gandia, aunque quieran otros ponerse las medallas.

Anónimo dijo...

Nadie de momento en éste blog le dedica unas palabras al ILUMINADO Enrique Orihuel , que se despachó hace unos dias con lo siguiente:
"La Comarca de la Safor , Gandia , no es un buen sitio para montar una empresa ".

Y yo me pregunto , que hace éste señor , ocupando la presidencia de FAES . Es el mundo al revés , se pueden decir barbaridades pero como las que suelta este señor ya es dificil superarlas.
Y para colmo dice hasta el sobrecoste en transporte que tiene el montar una empresa en Gandia, y que él se iría a montarla en otra parte. Y yo me pregunto que qué está esperando en marcharse si de verdad es así.

PD: Siga asì Orihuel , que así se contribuye a hacer Comarca y Gandía.