jueves, 1 de mayo de 2008

“GANDIA AVANÇA”


En la passada campanya electoral, agafarem dos compromisos que han despertat especial interés en molts dels que visiteu este Blog. Em referisc a:
1.- Habilitar espais gratuïts d’accés a Internet
2.- Desenvolupar un ambiciós programa per a fomentar l’ús de la bicicleta.
Primer que res, dir-vos que s’està treballant en les dos qüestions per a portar-les a bon terme. Però, permeteu-me que el comentari de hui el dediqués tan sols, per una qüestió d’espai, a com portem el tema del Wifi.
Amb totes les reserves que esta qüestió suscita i tot que existeixen certes dificultats en el marc jurídic i certes prevencions en l’assumpte de la contaminació per camps electromagnètics, estem avançant de manera, crec que responsable, en poder donar compliment al compromís agafat amb la ciutadania. Vos conte:
Des de fa uns dies, ja tenim instal·lada la connexió en el jardí de La Casa De La Marquesa, en període de prova.
A proposta de la Regidoria d’Ocupació i Noves Tecnologies, hem introduït en el conveni amb l’associació de bars i restaurants ( ja aprovat per comissió de govern ), la voluntat d’ impulsar i difondre el wifi gratuït en els seus locals i els espais d’influència dels mateixos. Com a conseqüència immediata, estem en contacte per aplicar-ho en les cafeteries i restaurants de la Plaça del Prado per a poder donar el servei gratuït abans del mes de juny, en tota la plaça.
Este estiu tindrem accés Wifi en l’arena i el passeig marítim des de els xiringuitos de la platja.
I m’informen que, de manera coordinada, des de la Regidoria d’Informàtica i Adminsitració de l’Ajuntament, s’està procedint, estratègicament, a equipar de servei de connexió Wifi als edificis i instal·lacions municipals amb els seus àmbits d’influència respectius: Ajuntament i la seua plaça major, el Centre Cultural i la Plaça del Segó, Escola Pia i plaça, etc.
Per tant, com vegeu, ben prompte tindrem una bona xarxa d’espais lliures per a la connexió gratuïta a Internet. La intenció és que, durant l’any 2008, estiga tot funcionant i ens situem com una ciutat capdavantera no sols en la connexió per Wifi sinó també en donar servei d’accés a l’informació i gestió amb l’ajuntament via la xarxa i el promoure amb força el foment de l’ús de les noves tecnologies de la comunicació.
El programa compta amb el recolzament del Govern d’Espanya. El programa s’anomena, encertadament, “ Gandia Avança”.

Fins demà.

Share/Bookmark

18 comentarios:

Anónimo dijo...

Me alegro de que trates esta noticia, i avances novedades. A ver si este verano ya es palpable.
Por cierto, el tema del tranvia, me da que esta completamente parado. ¿O me equivoco?Cuando tengas tiempo podrias comentar algo..por que la primera fase, en la primera legislatura hasta al grau, ya lo veo imposible.

Anónimo dijo...

El lunes ire a la casa de la marquesa para comprovarlo.
ya te dire algo.

Anónimo dijo...

NO M'ACLAREIXC, PERÒ ALCALDE, NO VA DIR QUE ESTAVA DE VACANCES DE POLÍTICA? QUE ES EL QUE FA ARA?

Browner...Seguro? dijo...

Molt be... si finalment funciona com dius.. molt be... hauré de provar-lo

Anónimo dijo...

Muy buena noticia. Gandia tiene que ser una ciudad que apueste por las nuevas tecnologias. Es la clave de la igualdad y democracia verdadera.

Pere dijo...

Benvolgut José Manuel,

Si heu tardat tan de temps a posar wifi al... jardí de la Casa de la Marquesa! no vull ni pensar el que tardareu a posar en marxa totes les altres promeses.

Perdona-me'n la prepotència, però és que per a fer això de la Marquesa no calien més de tres quarts d'hora: el temps que calia per anar a comprar el "router sense fil" de 30 euros del Carrefour, connectar-lo a l'ADSL (o cable o el que fóra) de l'edifici i posar-lo en marxa. Ni permisos ni problemes jurídics ni gaites.

Wifi a la sorra de la platja? Mira, a la platja la gent no va a dur-se el portàtil (no crec que ho facen ni els més "frikis"). La gent va a prendre el sol (el qual impedeix que es veja res a la pantalla), a banyar-se i a fer-se una cerveseta al xiringuito. I la sorra i el salitre fan malbé l'ordinador.

Segurament hi ha 1000 llocs més importants on posar abans en marxa el wifi, però clar, ací s'ha de donar prioritat a la propaganda i a que els madriles tinguen la seua connexió (encara que no la usen) quan vinguen a estiuar.

Per cert, jo el que vaig entendre durant la campanya electoral era que la cobertura seria per a tota la ciutat.

Browner...Seguro? dijo...

Una pregunta un poco fuera de lugar, pero importante en este momento..¿quien o como se controlan las subvenciones que se le dan al CF.GANDIA para que un personaje como Ollero siga haciendo de las suyas echando a entrenadores y destruyendo el club de futbol sin ningun tipo de control?, el ayuntamiento deberia cerrarle el grifo totalmente mientres este impresentable siga al frente del gandia.

Anónimo dijo...

Estan molt bé totes eixes novetats i els acompliments de les teues promeses però a mi m'agrada més la teua vessant intimista, quan deixes aflorar un poc del teu esperit fora de la política. Una miqueta més, per favor.

almoines dijo...

sr. alcalde, soy un artista del trencadis, vivo en almoines, hay muchas obras en la safor, en gandia no existe nada de trencadis mio, he presentado proyectos a su ayuntamiento, y nada de nada, le aseguro, que mi unica idea es que gandia luzca bonita y sus visitantes y habitantes disfruten de color y alegria, solo me queda decirle, que yo sigo estando a su disposicion, algun dia hare cosas bonitas en gandia, por cierto el paseo esta quedando muy bien a nivel de suelo, pero podria quedar fenomenal con trencadis a nivel de vista de paseante.
un saludo, de su artista a su disposicion. gracias

almoines dijo...

gracias sr, alcalde, por lo menos ha leido lo que le escrito. Bueno, me animo, sobre la plaza del prado, sin color ni alegria, me comprometo a cambiarsela para que la gente pasee por ella, y sea muy feliz viendo colores y cosas bonitas, y todo sin grandes obras, lo minimo, desde las subidas de los ascensores, hasta poner un estallido de alegria ya que parece aseptico como un hospital... le falta color, color, y mano de artista, pero soy local, no soy extravagante, ni nada de eso por lo que contratan a artistas, no obstante a su entera disposición. gracias

Carlos V dijo...

esperemos que pronto llegue el wi fi a toda la ciudad. A TODA repito, pq no sé pq debe ser accesible en los bares y no en las casas, tienen los mismos derechos los ciudadanos que van a los bares como los que no.
El wifi es el futuro de las comunicaciones, y ya que hablamos de informatica, a ver si le meten una buena reforma a la web del Ayto., pues está desfasadisima en lo que son cuestiones de dia a dia y de accesibilidad de la informacion.
Sobre las bicis, solo decir que estuve en Barcelona este puente y alli la gente lo ha acogido con entusiasmo, así que a ver si pronto podemos verlas por Gandia, y los concejales, los primeros, no en hacerse la foto el dia de la inuguracion, sino en utilizarlas asiduamente

Anónimo dijo...

Orengo, ves fent les maletes, per a tornar a Italia o on el pugues amagar. He vist la mega-convenció que ha fet el PP, i prepara't. Però clar, com aquest comentari no et val segur que no el publiques.
salutacions.

Anónimo dijo...

Sense dubte, és una bona notícia, encara que ja existeix una iniciativa per fomentar l'accés a internet via wifi gratuïta i amb el recolçament d'una empresa privada (www.novixar.com) i FON www.fon.es. La forma més fàcil i menys costosa per a dur a terme el "projecte". La web del projecte és www.gandiawifi.com

Browner...Seguro? dijo...

Hola Jose Manuel; acaba de surgir una polémica y me gustaría que nos comunicases tu opinión.

Hay detractores de WIFI en lugares públicos como la plaza del prado puesto que hay muchos niños y mujeres embarazadas y según estos no esta nada claro que no existan peligros para la salud (cáncer), de hecho en Canadá en algunos sitios se esta prohibiendo en sitios públicos por si acaso, yo particularmente pienso que no llevan razón y no creo que dentro de la gran cantidad de emisiones radioeléctricas (móviles, antenas fm, etc..) esto afecte, pero mi pregunta es la siguiente, el Ayuntamiento como organismo oficial ha realizado algún estudio o se ha asesorado de algún modo antes de realizar este tipo de instalaciones. Me encantaría saber tu opinión y así de paso podría comunicar a la gente que polemiza que medidas u opiniones tiene el ayuntamiento.

Saludos

Anónimo dijo...

Sigo tu politica en el Ayuntamiento y te felicito, pero me pregunto ¿ en que lugar has dejado lo social?.
A muchos ciudadanos les gustaria verte cuando se da alguna noticia relacionada con proyectos sociales.
Eres el Alcalde de todos.

Pere dijo...

Quèeeee???

Que ara hi ha polèmica pel WIFI???

Increïble, jo flipe... Ara resulta que unes antenetes que emeten radiació NO IONITZADA i a una potència ÍMFIMA (comparat amb tot el que tenim al voltant) són sospitoses de radiació... COMENÇA LA CAÇA DE BRUIXES!!

Cony, i a ningú se li ocorre demanar que clausuren els 6 o 7 repetidors que tenim al Montdúver, enfocant-nos amb potències de MEGAVATS damunt dels nostres caps?

Estem ací tornant-nos tots bojos o què??

Anónimo dijo...

Ara mateix acabe de descobrir que el Sr. Alcade té bloc, un altre més que passa a favorits, una manera còmoda d'estar informada.

Però ...¿Ell respon? ¿o només podem deixar comentaris?

Hi han preguntes sense resposta...

TIC dijo...

Hola! A vore si des d'ací trobe resposta..Algú sap perquè el wifi de la plaça del Prado no et deixa entrar al correu web tipus hotmail o gmail? No entenc perquè se talla l'accés a qualsevol lloc web que requerisca una contransenya! Es a dir, et deixa que entres a xarxes socials (se suposa per a divertiment) i no et deixa vore el teu correu (per a molts imprescindible)...té algú una resposta? Gràcies!!