martes, 22 de abril de 2008

VIATGE A FLORÈNCIA

Viatjar sempre és un plaer i si ho fas per a descansar i amb bona companyia, millor encara. L’any passat, abans de la campanya electoral, viatjarem a Venècia: em vaig quedar impressionat. Ara, per a passejar i pensar, tocava un cap de setmana a Florència.
El seu centre històric és patrimoni de la humanitat. És tan bonic i té tant i tant per a vore que, si no te ho agafes amb tranquil·litat pots arribar a a angoixar-te per no abastir a vore-ho tot.

D’altra banda, per deformació professional, no he pogut evitar fixar-me en altres qüestions: en com arrepleguen el fem, en l’estat dels jardins, en la senyalització, el transport urbà etc. El manteniment de la ciutat és prou deficient: els passos de vianants estan pràcticament tots esborrats, quasi totes les voreres estan per arreglar i els contenidors de fem estan plens a migdia. He vist els autobusets xicotets, ja vellets i poc pràctics (experiència fallida, com en Sevilla on també els van utilitzar). M’ha cridat gratament l’atenció l’ús massiu de la bicicleta, símbol de consciència mediambiental. I he caigut de tos perquè a Florència els cotxes van a tota velocitat i aparquen fins i tot damunt dels ponts.

En resum, recomane el viatge. A més, amb els vols de baix cost, cada vegada és més assequible viatjar. Maria i jo hem anat i tornat, eixint des de València, per menys de 100 euros per cap.

Fins demà.
Share/Bookmark

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Enhorabona pel viatge i les fantàstiques vacances de que gaudiu.

Per Gandia es comenta que, amb l'anterior entrada del teu blog, has destapat els rumors que pretenies callar. Però has donat la cara, i està molt bé.

Per cert, no has parlat de la cuina de Florència, i sabem que està entre les teues aficions. I parlant de bicicletes, per a Gandia vas anunciar un servei de lloguer, a més del wifi, i volem saber com va el tema.

Una salutació

Cuinetes dijo...

Buenas,

Felicitats per el viatge, espere que gaudireu d'uns dies de relax i sense fills que segur vingueren prou bé.

M'agradaria -encara que dius que no parlaràs de política- que m'explicares el perquè Frau va pagar a una empresa italiana 120.000 eurets fa ja alguns anys per implantar a Gandia un bus com els que circulen per Valencia centre.

Desprès comentes que a Florència si hi ha cosa que t'ha sorprès gratament, es l'ús massiu de la bicicleta. Desgraciadament a Gandia -amb un terreny pla- no podem fer us d'ella, ja que el famós "carril bici" continua com al principi, intransitable.

De totes maneres, vostè no patisca, no cal que se sature molt, que encara queden tres anys per a les pròximes eleccions.

malgrat les critiques, un abraç,

xavi.

Carlos V dijo...

Florencia està molt bé pero encara té massa poder el cotxe (com a Gandia), Bologna, Siena o Padova son eixemples de centres peatonals al maxim . Al igual que "anonimo", jo també espere que (molt) pronte tingan el promés wifi i lo de les bicis, i de pas, demanar per a quan hi haurà una mísera pista de padel y altra de squash a Gandia, que es més que vergonyós que Beniarjo tinga i nosaltres no. Aixi que disli a superconcejal que moga un poquet el cul, menys rodes de premsa i més vore com avançem

Browner...Seguro? dijo...

Una pregunta... si aqui solo tienes un comentario publicado, como es posible que en las provincias publiquen varios... ¿que pasa que antes de pasar por aqui pasan por las provincias?... o ¿como se explica ese polstergeit?

Anónimo dijo...

Como ya te he expresado en otras ocasiones , no dejas de sorprenderme y siempre gratamente . Me dejas sin palabras , no se puede añadir nada mas , ya lo dices tu todo .
Buenos dias y buena suerte.

Anónimo dijo...

La mujer perfecta
Nasrudin conversaba con un amigo.

- Entonces, ¿Nunca pensaste en casarte?

- Sí pensé -respondió Nasrudin. -En mi juventud, resolví buscar a la mujer perfecta. Crucé el desierto, llegué a Damasco, y conocí una mujer muy espiritual y linda; pero ella no sabía nada de las cosas de este mundo.

Continué viajando, y fui a Isfahan; allí encontré una mujer que conocía el reino de la materia y el del espíritu, pero no era bonita.

Entonces resolví ir hasta El Cairo, donde cené en la casa de una moza bonita, religiosa, y conocedora de la realidad material.

- ¿Y por qué no te casaste con ella?

- ¡Ah, compañero mío! Lamentablemente ella también quería un hombre perfecto.

Anónimo dijo...

He visto que no han publicado mi comentario, claro era de esperar pero,tampoco el comentario faltaba el respeto a nadie así que no nos den después lecciones de democracia.

Anónimo dijo...

El coste del billete son 100 euros.

Es curioso alcalde que hasta en estas cosas sirve el dicho, más vale prevenir que curar, creo que lo ha dicho porque usted es conocedor de como funciona el pueblo, conocedor de la GENTE, usted ya ha visto su entorno, y ha visto su fondo y sus ansias. hace bien alcalde.
Puestos a prevenir, preguntamos, ¿prevenirnos de qué y de quién?

Ya se sabe como tomamos los 4 días de vida, peleándonos, envidiándonos, dando patadas unos a otros, intentando desprestigiar a cualquiera con tal de vengarnos.

Vengarnos de nosotros mismos, huida del fracaso personal y propio, envidia que corroe las entrañas y devoran sin compasión nuestra conciencia.

Los amigos que aparentan ser los protectores de no sé quien, hacen las mil y una para ocultarse detrás de la horrible senda del fracaso en ser.
Nos hemos convertido en baúles andantes, llenos de todo lo que apesta, y ponemos perfumes y quizás mirra, para confundir las narices de los demás, y nos tomen de santos.

Hemos pasado y pasamos los días vigilantes para que nadie nos asalte con la razón, la ética o la moral, para que nadie nos mire de lado, y nos regatee el trozo de pan que llevemos a nuestra mesa.

Hemos sido y seremos lo peor de las opciones posibles en la naturaleza, hasta en la construcción de la catedral más bella, se ha sacrificado a inocentes y lo pagaron con sangre, luego nos maravilla la hazaña humana con tanta belleza, si, bien, pero, ¿a caso se hizo la paz?, no, seguimos siendo los mismos, los mismos que mataron a cristo que luego lloraban por su muerte, falsos y hipócritas, hemos heredado la muerte antes de nacer.

Estamos certificando nuestro fracaso con escapadas hacia la crítica del otro. Hacia el hacer daño por hacerlo, y en esto solo los necios disfrutan si el otro muestra síntomas de ser afectado o enterado del asuntillo.
¿En que va a quedarse ese cúmulo de huesos, carne y sangre con boca y dientes? ¿En cenizas esparcidas quizás? O ¿enterrados dos metro bajo tierra?

La hora de la agonía vendrá sin duda, todo, todo cae, todo retrocede, y quizás en un instante el perdedor lamenta el tiempo perdido y se siente ganador, pero su alma al salir, busca entre el rebaño un refugio que reproduce lo de siempre, la cadena de fracasados, series enteras de perdedores, miedosos y sin remedio, en este viaje gastamos nuestra oportunidad de vivir, y nuestro vuelo, ciertamente es de bajo coste.

Anónimo dijo...

El otro día asistí a la carrera de mujeres en Benipeixcar y la mujer sí que lo curra, no como otros, Liduvina for Alcaldesa!!!!!

Pere dijo...

"He vist els autobusets xicotets, ja vellets i poc pràctics (experiència fallida, com en Sevilla on també els van utilitzar)"

Hehehe, m'encanta la "subtilesa" que et gastes per tal de refregar les "genials" idees (d'autobusets xicotets en questa ocasió) dels teus contrincants polítics ;)

"I he caigut de tos perquè a Florència els cotxes van a tota velocitat i aparquen fins i tot damunt dels ponts"

Bah, això ja sí que no cola. No sé en quin barri vius, però... passetges habitualment per Gandia? Perquè jo, en els 10 minuts escasos de camí diari al treball he d'esquivar els cotxes que aparquen PERPENDICULARMENT al carrer o ENTRAVESSATS DAMUNT DE LA VORERA, bloquejant al 100% el pas dels vianants.

I no, no és exclusiu de la meua zona. Al barri de Crist Rei - Parc Sant Pere (on viuen els meus pares) està encara més estés el costum, sobretot davant dels locutoris i xiringuitos de venda de productes búlgars, romanesos (que ningú no veja una acusació velada cap a aquests col·lectius, que l'altre dia vaig presenciar com una dona que anava amb carro i que va haver de baixar AL CARRER amonestava a un jove "del terreny", que no li va fer ni **** cas, amb el seu cotxe ocupant tota la vorera), bars, etc.

Damunt, encara et xulegen si els dius alguna cosa. A punt he estat en más d'una ocasió per recriminar al moniato de torn la seua incívica actitud.

Encara no he vist cap municipal multar o cridar l'atenció a ningú per això. Com no els la criden als desgraciats que van amb el "xumba-xumba", "reggaeton" o "màkina" a tota castanya amb el "subwoofer" que semblen tindre sincronitzat per a que vibre a la mateixa freqüència dels vidres i parets de casa nostra... De fet, l'altre dia presenciava, a l'alçada de la República Argentina, la bonica estampa d'un incívic conductor en aquesta "plan" parat a un semàfor i amb una patrulla també esperant el verd just darrere seu... No li van dir ni mu...

Anónimo dijo...

Enhorabona per el viatge. Sé que Florència es preciosa i m'has obert la gana d'anar-hi