miércoles, 19 de marzo de 2008

FALLES I SETMANA SANTA

Gandia està en Falles i Setmana Santa a la vegada. Pot semblar curiós que esta coincidència temporal, que passa cada cert número d’anys, es porte amb tanta harmonia per part de tot el món. Però és que estos dos col·lectius tenen una amplia base de ciutadans en comú. Des de la meua experiència política i amb col·lectius, sempre he tingut la sensació de que els que ens movem i participem ho fem des de qualsevol lloc social o cívic, perquè el que impulsa el nostre esperit constructiu és l’aportació per a millorar i promoure una finalitat compartida amb un grup de gent amb la que ens identifiquem.
Les dos celebracions són molt diferents. Les Falles són crítica, sàtira, música, tro, bona cosa de soroll, festa, color i excés. Per cert, no sé si és bo o roin, però enguany estic en quasi totes les falles. La Setmana Santa és reflexió, record, recuperació, acció social, processó i vivència cristiana.
Ambdós són celebracions culturals d’interès turístic per a Gandia i la Comunitat, molt diferents però impulsades pels ciutadans més actius de la nostra ciutat. A totes i tots que ho feu possible, vos dones des de ací les gracies pel vostre esforç i treball. A la resta, paciència i bones festes.
Fins demà.
Share/Bookmark

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Felicitats Alcalde . Molt cordialment i que pases un bon dia.
Fins aviat.

Anónimo dijo...

Gandia es una ciudad maravillosa pese a quien la pese y lo mejor que tiene son las personas.
Felicidades por tu onomástica y tus dos preciosas niñas.

Anónimo dijo...

LA VERDAD ES QUE LO MEJOR DE GANDIA ES SU PLAYA, Y APENAS NADA MÁS

Anónimo dijo...

En un dia como el de hoy de hace mas de 2000 años conocemos al detalle lo que paso con Jesús.
Todo el mundo sabe que estaba haciendo Maria en esos dias. Acompañaba, padecia, consolaba...
A San José lo tuvimos hasta el miercoles con nosotros. ¿Alguien sabe que hizo y donde estaba José el viernes santo de la pasión y muerte de Jesús?.

Jose Manuel Prieto Part dijo...

Pues José no estaba. No al menos en los textos de la Iglesia, que consideraba a los santos artesanos como viles, porque vil era el trabajo que, según la Iglesia, se hacía con las manos.
Por eso silenciaron algunos evangelios. Por eso prohibieron la representación de santos artesanos en la imaginería durante algún tiempo.
Pero, de todos modos... ¿José no murió siendo Jesús pequeño?