lunes, 10 de marzo de 2008

UN PRIMER ANÀLISI

Zapatero ha guanyat clarament les eleccions i serà de nou el president del govern d’ Espanya. Tindrem 4 anys de govern de progrés, amb la voluntat clara de governar per a totes i tots. El resultat legitima el govern dels socialistes a Madrid front a les veus més crítiques i reaccionàries d’estos últims 4 anys i també suposa un recolzament a la ciutat de Gandia.

Per contra, la Comunitat Valenciana s’ha mostrat com el principal territori que, amb el seu suport, referma al PP d’Espanya. Des d’ací, no hem pogut convèncer als valencians que és millor votar progrés. A més, la debilitat dels socialistes valencians no ha estat rentabilitzada per EU i molt menys pels partits atomitzadors de l’esquerra valenciana.
Ni Gandia ni la comarca de la Safor ha sigut una excepció al comportament de la resta de la Comunitat. A Gandia, el Bloc i EU quasi han desaparegut i quasi el 54% dels ciutadans han votat a Rajoy front al 38% que han votat a Zapatero. La veritat és que, tot i que a Gandia sempre guanya el PP en totes les eleccions menys en les locals, en esta ocasió esperava menys de 12 punts de diferència. No ha pogut ser.
En fi, jo trac tres conclusions:

1.- Zapatero, President del Govern.
2.- Gandia i el seu govern comptaran amb el seu recolzament.
3.- En esta ciutat, guanyar al PP és sempre una tasca molt difícil, per molt que alguns partits minoritaris d’esquerres diguen el contrari.

Encara sort que estem curats d’espant i fa uns mesos, una vegada més, el PP ens guanyava per 17 punts en la Comunitat, el mateix dia que li guanyàrem a Torró per 10 punts en les municipals a Gandia. Els ciutadans de Gandia són així: en les eleccions locals, voten a les persones.
Jo hui estic molt content, soc optimista, tinc a ZP de president i des de l’Alcaldia, tots els instruments per a millorar el nostre futur.
No obstant, entenc la temptació d’algun dirigent local del PP de voler extrapolar el resultat de les generals en Gandia a les Municipals, després de perdre a Espanya i ser oposició a Gandia. Com ja vaig dir en una ocasió, no li arrende el guany. A treballar!

Fins demà
Share/Bookmark

12 comentarios:

Anónimo dijo...

En primer lloc, felicitar-vos pel resultat electoral, a Gandia li anirà de primera poder comptar amb la interlocució i el suport del Govern de Zapartero però, no es podeu quedar sols ahí, cal convercer els gandians i les gandianes que també seria molt bo per a la ciutat votar opcions de progrés no sols a les eleccions municipals. Cal treballar de valent per a conseguir-ho, teniu un apassionant tasca que fer. Compteu amb el meu recolzament.
Mercè

Browner...Seguro? dijo...

No hay mas ciego que quien no quiere ver.

Espero y creo que eres suficientemente inteligente para no pensar 100% en lo que has escrito, una cosa es lo que uno dice y otra ver la realidad... si de verdad te conformas SOLAMENTE con los tres puntos que indicas, mal vamos, porque eso significa Pan para hoy y hambre para mañana... despertar o la pesadilla va a ser muy grande

Anónimo dijo...

Pues ya podeis "treballar", porqué la realidad es que a los votantes del PP no les gusta Torró, pero a la hora de apoyar a Camps y a Rajoy, han demostrado que son muchos en Gandia. Y eso quiere decir que si aciertan en el candidato, la izquierda no tiene nada que hacer aquí.
Como os echeis una siestecita, os levantais con una Gandia del PP...

Al loro!

Anónimo dijo...

El día que al PP se le encienda la luz y presente a alguien decente a la alcaldía verás que risas nos echamos.

Y como siempre, la puya a los partidos de izquierda que no falte. Igual se arrepiente en las próximas elecciones cuando esa "izquierda minoritaria" pase de hacerle alcalde.

Anónimo dijo...

Al anónimo anterior: ¿de cual de todas las "izquierdas minoritarias" hablas? ¿De la de Peris? ¿De la del Bloc? ¿De todas aquellas que, por puros personalismos, no son capaces de llegar a un acuerdo y presentarse unidas? Deduzco que te referiras al Bloc, ese partido que hizo una campaña llamada "Hola PP!", dando la alcaldia al PP o gobernando con ellos en todos los pueblos de la Safor que pudo.(O la campaña decía "Adios PP"? Ya no me acuerdo.

Anónimo dijo...

Igual el BLOC podría pedirle consejo al PSOE en tema de pactos con el PP, de hecho han aprobado un estatuto entre ellos o le han dado la presidencia de Navarra a Miguel Sanz sin rechistar.

No tiene mucho que ver, pero es que lo que pase en otros pueblos de la Safor con Gandía tampoco.

El BLOC no es los votos ni los concejales que le faltan al PSOE para gobernar, aunque el señor Orengo y muchos socialistas así lo crean.

Y sobre la izquierda unida, ya ves sus resultados en autonómicas y generales. Sin duda suma mucho...

Anónimo dijo...

Estos dies es parla molt de "vot útil" i de "tirar el vot" a la basura. Per a mi, la forma més clara de tirar el vot a la basura és donar-lo a un partit que, podent estar al govern, tria estar a l'oposició. No hi ha pitjor manera d'enganyar a l'electorat.
Per cert, TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÈ, SR. ORENGO: ¿Quan li sangrava més el BNV, quan el tenia al seua equip, com a soci de govern, o ara, a l'oposició?

Anónimo dijo...

Hay quien dice que los políticos nos roban cosas, como los impuestos, los sueldos y las rentas, pero lo que tiene más trascendencia social es que los políticos nos roban la política. La política es ya una cosa que hacen ellos para ellos y a la que el pueblo asiste como los personajes del citado Benavente, que sólo tienen una frase. El socialismo y el pirulíliberalismo ya no hablan de la cuestión social. Sólo hablan de estadísticas electorales y de lo que les pueden comer los catalanes a los aragoneses si los vascos se comportan

Anónimo dijo...

Està clar que el PP té un gran nínxol de votants a València, però això no vol dir que aquesta tendència haja de continuar creixent com fins ara, ni tampoc tot el contrari, en política no es sap mai, ja Zapatero va conseguir guanyar unes eleccions, quan pensàvem que hi hauria PP per a sempre.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, jo vaig pel carrer, compre, em relacione... i no pense que la majoria de gent siguen conservadors, ni menys encara uns fatxes. Per tant, si voten al PP, és que aquest partit està fent alguna cosa per a aconseguir-ho: o ser més pròxims... o manipular més.

Els socialistes deurien renovar-se, buscar gent més jove, més valenciana, pensar més en les seues bases i apropar-se al poble, deixant de banda eixos burgesos acomodats en que s'han convertit els seus dirigents històrics. Vosté que en pensa, ara que es parla de buscar un nou secretari general?

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

Anónimo dijo...

esteu acollonits eh? Alcalde que et passa, que no te he vist durant les falles? 20.000 vots son mols vots, aneu fent-se a la idea, les pròximes eleccions son del PP.

Anónimo dijo...

ZAPATERO , GANADOR DE LAS ELECCIONES GENERALES EN ESPAÑA.GRAN TRIUNFO DE ZAPATERO Y DEL PSOE CON MAS DE ONCE MILLONES DE VOTOS.
EL PP COSECHA OTRA DERROTA MAS CON LOS LIDERES DEL ONCE DE MARZO DE 2004.SU POLITICA DE CRISPACION , BASADA EN LAS ESTRATEGIAS DE LOS NEOCONS DE EEUU NO LES HAN DADO RESULTADO.

ZAPATERO SE CONSOLIDA COMO POLITICO Y LIDER DE SU PARTIDO , CONTANDO TAMBIEN CON LA CONFIANZA DE AMPLIAS CAPAS DE LA SOCIEDAD QUE RECHAZAN LA POLITICA CICATERA Y CACIQUIL DEL PP.
ZAPATERO TIENE , COMO MINIMO , DE OTROS CUATRO AÑOS PARA CONSOLIDAR LAS GRANDES LEYES APROBADAS EN ESTA LEGISLATURA Y QUE EL PP HA INTENTADO BOICOTEAR.
"BUENAS NOCHES Y BUENA SUERTE".(SONRISA AMPLIA )