jueves, 17 de enero de 2008

EL GOVERN DE LES PERSONES

En el recent míting de Zapatero a València, vaig poder comprovar cóm es potencien les polítiques d’esquerres amb principis sòlits i talant obert. Ens van contar cóm s’ha portat el timó d’ Espanya cap a la modernitat, la pluralitat, la millora dels drets socials i de les llibertats individuals. Per cert, sense complexes: l’últim pressupost de la legislatura ha eixit amb els vots de EU però també amb altres vots necessaris de tendència conservadora.
De nou, tenim un govern que impulsa polítiques de cooperació i inclusió social, que promou la ciència contra la superstició, el respecte contra la intolerància, la valentia política contra la covardia interessada, l’educació i moderació contra la crispació, l’optimisme i la confiança contra el catastrofisme, i sobretot tenim uns governats que mostren fermesa contra els calumniadors i les calumnies d’aquells que volen desacreditar la política per a poder fer ells el que els vinga en gana.
Però el govern de Zapatero, tot i tant social com és, no ha condicionat la gestió pública dels serveis en la Llei de Dependència, sinó la garantia objectiva dels drets per a tots els ciutadans. I crec que, per això, a ningú se li ocorreria dir que la Llei de Dependència es una llei de dretes.
Fa uns dies, un bon amic em va regalar un llibre que es titula “ La reinvencion del gobierno”. Tracta de les noves tendències de govern. Els autors citen al gran economista J. M. Keynes que diu: “ la dificultat no estiba tant en desenvolupar noves idees com en desprendre’s de les velles”.
Com alcalde, estic per introduir la modernitat en la gestió, per la reinvenció continua del paper dels governs i dels governants. Estem per a servir a la societat, cada dia més complexa i canviant. I sóc un convençut de les formules que estimulen la participació de la societat civil compromesa en la gestió dels serveis públics o inclús de l’empresa privada. No m’agraden les postures immobilistes d’alguns puristes d’esquerres, que neguen mecanismes innovadors, que des de postures clarament progressistes, donen mes capacitat per a servir millor a les persones.
Ahir vaig anar a Madrid per a demanar recursos que ens faran avançar en llibertat, transparència i participació directa. Entrem com ajuntament de Gandia, en l’era de les TIC .

Fins demà
Share/Bookmark

16 comentarios:

Anónimo dijo...

Todos los que quieren que rompas el acuerdo con Mut, son antialgo:
O anti Mut, o anti PSOE o anti Orengo.
En Gandia es mas importante ser Pro-Gandia, trabajar por la gente y que se quede fuera del gobierno el que no quiera entrar a trabajar.
Para España, auque no comparto muchas cuestiones, votaré a Zapatero por segunda vez.
Animo Alcalde!

Anónimo dijo...

Però senyor Orengo, vosté es de esquerres o de dretes? Perquè el que esta fent a la ciutat es pactar amb la dreta mes rància, la gent de la sang blava de Gandia i no esta fent polítiques de progrés ni ecologistes. El que està fent a marxuquera no te nom. Està demostrant que el Bloc sempre li treia les castanyes del foc a la anterior legislatura i que eren els que millor traballaven. salut

Anónimo dijo...

Ja ja ja.
Zp defiende a las personas dejando que toda la presión economica caiga sobre los más humildes?
que regala 2500 a los padres ricos quitandolo a la empleada de hogar que no tiene ninguno y o puede tener? y otro sin fin de cosas.
un poco de sensatez viene bien, sobre todo para no vestir la mona con cadenas de mentiras .
¿esto es gobierno de las personas?
la verdad viendo el panorama, preferimos a otras personas, las que no mienten y las que toman medidads reales para no hacer sufrir a las personas por la ineptitud en la toma de decisones.
al margen de los discursoso politicos , todos notamos al final de mes que no nos llega ni para comer, y esto, ¿lo sabe usted como persona, y el zp como presi en funciones, por ahora? no se jacten de nosotros por favor.

Anónimo dijo...

Si vols saber si una persona és de dretes o esquerres observa simplement com viu... Per cert, anònim, això de que a Gandia no s'estan fent polítiques de progrès no t'ho creus ni tu...

Anónimo dijo...

Sr. Alcalde, tinc un dubte. Si, com sembla, els companys del BLOC eren els que millor traballaven, li treien les castanyes del foc, els mes sabuts, etc. ¿com es que no tingueren el recolçament del poble?.
El Poble ... no es sabut?

Anónimo dijo...

Benvolgut Alcalde, en Gandia els únics que progressen són els de Plataforma i vostè. Gràcies a Josep Miquel Moya i Peris, en l'anterior legislatura.

Anónimo dijo...

J. Manuel no entiendo muy bien todo el problema que se ha levantado con el agua. Si pudieras explicarmelo brevemente te lo agradecería. El mismo mensaje le he mandado a A. Torró. Gracias.

Anónimo dijo...

No coincido con el anónimo del primer comentario, yo ni soy anti Mut, ni anti PSOE, ni mucho menos anti Orengo, pero no me gustan los de plataforma, así de claro, no me gustan. He leido algún comentario al que le doy la razón, es la dercha más rancia y gente de sangre azul de Gandia, son los Acebes, Zaplana de Gandia, y eso me hace dudar muchísimo acerca de mi querido alcalde, hasta el punto de dudar si le seguiré dando mi apoyo. Así de sencillo.

Pere dijo...

Més polítiques "socials" de ZP: ajudes directes (tots els economistes, incloent Solbes, diuen que les ajudes directes són una animalada) al lloguer per a joves de 200 euros al mes. Automàticament el preu del lloguer s'encareix en 200 euros més al mes; el/la jove segueix sense poder accedir a l'habitatge, mentre que el propietari s'embutxaca 200 eurets més cada mes, pagats, això sí, amb els diners de tots (llevant-li'ls, també, a l'empleada de la llar que diu "El centinela" en el missatge 3r).

No seria més fàcil (i més just, i més econòmic per a la vedriola pública) limitar el preu de determinats habitatges PER LLEI? O rebaixar el preu del sòl? O CONSTRUIR MILERS I MILERS D'HABITATGES PROTEGITS??

ON ESTÀN ELS NOSEQUANTSMIL HABITATGES PROTEGITS QUE VA PROMETRE EN LA SEUA CAMPANYA, SENYOR ORENGO? Jo no n'he vist cap, i dels sortejats en la passada legislatura ENCARA N'HI HA QUE NI S'HAN COMENÇAT A CONSTRUIR.

Mentre el preu de l'habitatge baixa a conjunt de l'Estat Espanyol... a Gandia no fa més que pujar (consulteu "preciómetros" i similars).

Per a què volem l'Agència Municipal de l'Habitatge? L'altre dia veig una pila de pamfletets a tot color i en paper "couche", en "perfecte" bilingüe (diglòssic) del que s'estila ara a l'Ayuntamiento de Gandía... segurament els deu haver costat una pasta la impressió... Tire a buscar una pàgina web on veure més informació i consultar la llista d'habitatges disponibles... PERÒ NO HI HA CAP PÀGINA WEB! Només un telèfon i una adreça de correu electrònic (que probablement no funcione, com la del CSI-COM, que ja fa mesos que no existeix ni funciona el seu formulari per a poder-se apuntar a ofertes de treball).

Però en quina època viuen??? Un pamfletet no serveix per a res... AMB LA MEITAT DE DINERS QUE US EN COSTAVA L'EDICIÓ, PODRIEU HAVER MUNTAT UNA PÀGINA WEB, allà ens connectaríem els que en horari d'oficina no podem anar perquè treballem i fer totes les gestions possibles.

Més coses de les que m'he percatat: la nova senyalització viària està en valencià amb faltes d'ortografia o en castellà (en algun cas no ho he pogut discernir). En tinc proves fotogràfiques; quan vulgueu us ho demostre.

Per últim: què ha passat amb Marxuquera? He passat un parell de nits per la carretera de Barx i cada nucli urbanitzat sembla un Manhattan. És de veres necessària tanta il·luminació per a quatre cases?? De Gandia a Barx és tot una bombolla de color carabassa... VISCA LA CONTAMINACIÓ LUMÍNICA!!! Les argilages i xixarres estaran d'allò més contentes (supose que seran les que més se'n podran "beneficiar" de la llumenària... perquè allà viuen quatre gats -sense ànim d'ofendre ningú- i quatre dies a l'any)... MÉS LLUM, MÉS LLUM, QUE NO COSTA ENERGIA I QUE NO VE CANVI CLIMÀTIC!!

Sí, sobre açò de Marxuquera parle des del coneixement, però se m'antoixa una barbaritat el que hi han fet amb la il·luminació.

Anónimo dijo...

Sr Orengo por primera vez veo con claridad que se ha equivocado pactando con el Sr Mut y lo veo porque la gente ya lo comenta el Sr Mut y su cuadrilla no son queridos en Gandia, mejor dicho, no tienen simpatias entre los ciudadanos, yo era de los que aplaudia su estrategia pero ahora viendo como actuan estos derechones le digo que salga corriendo de esa maraña, pacte con el Bloc que es su compañero natural y nos va salir a todos menos costoso. Mut es gafe y Torro le esta pillando el truquillo a esto de la politica.

Browner...Seguro? dijo...

Totalmente de acuerdo con el comentario de PERE y lamentable en la epoca en que estamos la web del ayuntamiento y todos los organismos locales o no funcionan o es practicamente imposible encontrar algo en ellas de lo mal hechas que estan, va siendo hora de mejorar tambien eso.

Carlos V dijo...

Hay un pueblo andaluz (Jun creo ue es su nombre) que hace años que TODAS las gestiones se realizan via internet, la publicidad electoral impresa está prohibida, se realiza por una intranet. El ahorro en dinero y papel es más considerable.
Así que alguien en el Ayto tome nota, que la burocracia administrativa (o BURROCRACIA) es el cáncer del sistema demócrata.

Señor Marron dijo...

Pere ha dado en el clavo en algunos aspectos claves.
Los de la web de Gandia es una chapuza, supongo que cuando se montó sería lo último, pero a día de hoy, la verdad, hay que reconocer que está toda desfasada.
OJO, no se trata de hacer algo con mucho flash e historias, se trata de que el que la haga, piense como usuario y listo.
Lo de los pisos ni lo menciono porque es para tirarse al suelo y ponerse a patalear.
Lo de Marxuquera es arena de otro costal, me parece que nadie sabe lo que ha pasado ahí y nadie sabe como solucionarlo, pero bueno, quedan tres años para solventarlo aunque no creo, que a los vecinos de Marxuquera les haga gracia estar esperando a que les solucionen el percal.

Anónimo dijo...

Alguien con peso en politica deberia decir al PP que "COMO SE ATREVEN A DECIR QUE ZAPATERO ENGAÑA A LOS CIUDADANOS CUANDO ELLOS , CON AZNAR A LA CABEZA , HAN REALIZADO LAS MENTIRAS MAS LASTIMOSAS QUE SE HAN SOPORTADO EN ESTE PAIS"
A ver si nos damos cuenta de una vez de que lo que le hace falta a este pais son presidentes como ZAPATERO y gobiernos progresistas para seguir ampliando los derechos y las libertades y no presidentes de gobierno NEOCONSERVADORES a la mas vieja ultranza como RAJOY QUE REPRESENTA SOLO AL PASADO , QUE ES EL PASADO .
RAJOY REPRESENTA LO NEGATIVO Y LA MARCHA ATRAS.ES UN POLITICO OBSOLETO Y UN DIRIGENTE HIPOTECADO POR QUIEN LE NOMBRO Y A CONDUCIDO A SU PARTIDO A UN AUTENTICO BUNKER DE EXTREMA DERECHA.
RAJOY ES UN POLITICO QUE SE HA PASADO LA LEGISLATURA MANIFESTANDOSE DEL BRAZO DE LOS OBISPOS EN CONTRA DE LOS DERECHOS CIVILES.
Lo que esta en juego el nueve de marzo es mucho y nos interesa mucho mas de lo que piensan muchos ciudadanos , estan en juego dos modelos de valores , dos maneras de enfrentarse a los retos de los nuevos tiempos , y segun como se resuelva el dia nueve lo vamos a ver reflejado en el dia a dia.
Los progresistas se han de movilizar para que se ejerza el derecho al voto lo mas ampliamente posible , los ciudadanos y ciudadanas deben ir a votar ,ESA ES LA CLAVE , PARA QUE SIGA HABIENDO UN GOBIERNO DE FUTURO Y DE CAMBIO .
La clave para el PP es la desmovilizacion , para ellos cuanta mas abstencion mejor.
Saludos.

Carlos V dijo...

Un 10 para Jose Maria, si no me equivoco, el domingo pasado, Felipe González te tomó la palabra y "rajó" del infausto Aznar y su banda de chacales que esquilmaron este país.
Recordad la frase de Aznar : "hay armas de destrucción masiva"

Señor Marron dijo...

Móntate un blog Jose María, con esas ideas puedes provocar algún que otro incendio y divertirte un rato.