viernes, 24 de agosto de 2007

PERSPECTIVES ECONÒMIQUES INCERTES

Gandia, hui per hui, és una de les ciutats més actives econòmicament de tot l’estat espanyol. Les estadístiques de La Caixa ens situen, any darrere d’any, en nivells d’activitat econòmica alts i cada vegada més creixents. Però hem d’estar permanentment observadors.
Ara, en tota España, estem assistint a una relentizació de l’economia. El Banc Central Europeu encareix les lletres dels crèdits i ens queda menys renta disponible per a despesa. Quan disminuix la capacitat de despesa, les famílies prioritzen i disminuixen el seu consum. Això suposa menys vendes per al comerç i menys caixa per a la restauració.
A més, el finançament dels pisos s’encareix i, a igual preu d’eixida, la quota del prèstec ix més alta. Amb la mateixa renda no pots comprar com abans. Els preus s’estabilitzaran, però costarà més de vendre la construcció nova, sobretot les males ubicacions o les que tinguen baixa relació qualitat/preu. Es resentirà especialment la segona residència, Ja se sap el primer afectat és allò que és despesa prescindible o retardable. Per tant, temps de desacceleració a la vista.
Si es confirma esta perspectiva , almenys des de l’ajuntament de Gandia impulsarem fortes inversions, crearem valor afegit amb iniciatives innovadores i ens prepararem per a competir amb altres territoris, donant i incitant a donar més qualitat i més professionalitat. Posarem les nostres capacitats en generar riquesa i promoure noves oportunitats, donant protecció i garantia a les inversions. En resum, espere que faça bon temps econòmic i que paren de pujar els tipus d’interés, però, en el cas de que això no siga així, jo, des de l’Ajuntament, ja estic preparant els toldos i els paraigües per a que Gandia estiga preparada. L’economia cada dia és més global i estic convençut que, des de les polítiques locals encertades, es poden millorar molt les coses.

Fins demà.
Share/Bookmark

2 comentarios:

Potraco dijo...

No és roí que pujen els tipus d'interessos, gràcies a estes pujades controlades pel "bce" es pot regular el grau de consum de la societat i a la vegada el grau d'endeudament que tenim.
Em pareix bé que d'una manera local es proposen eixides per a aquesta ralentitzacio que sense dubte ha de vindre en pocs anys.Sempre que estes propostes estiguen ben plantejades i amb fonaments.

Anónimo dijo...

Si cuando suben los intereses le bajaran el sueldo a los directores de banco se quedarian bien quietos los intereses.
Impulsa la economia, haz lo que tengas que hacer, pero por favor no olvideís el medio ambiente.