lunes, 2 de abril de 2007

A QUI DEVEM INTEGRAR?

“Alcalde, què poca vergonya!: les vivendes, primer per als d’ací i, després, per als de fora … que, quan jo estava en França d’immigrant, així m’ho feren els francesos a mi….”

Són paraules pràcticament textuals. Així em van increpar unes persones militants del PP el passat divendres, durant el sorteig de 186 VPO’s en el poliesportiu municipal.

Esta i altres qüestions em reafirmen en dos idees:

1) S’ha d’acabar ja amb este sistema del sorteig. Tot el món deu tindre dret REAL a una vivenda.

2) Però també crec que les persones que porten més de 3 anys vivint, treballant i pagant els seus impostos en Gandia i vullguen accedir a un habitatge, també deuen tindre garantit este dret.

Puc estar d’acord en que, a l’hora de prioritzar, no hem d’encetar mesures que puguen tindre un “efecto llamada”. Però, d’ahí a que hui en dia encara tingam que discutir sobre les discriminacions negatives dels drets bàsics per als que ací viuen i conviuem amb “nosaltres”…
Alguns líders de partits de dreta critiquen, des del populisme, que estem “ ajudant massa” als inmigrants, que totes les ajudes són per a ells, que primer per als “de casa” i, el que sobre, per als de fora..

A ells i als que pensen com ells els diria dos coses;

1.- No és cert. Tan sols ajudem- i menys del que voldriem- a aquells que més ho necessiten … i ho fem, a més, donant participació a les associacions de veïns
2.- Afavorint la xenofobia, van en contra de la justícia social.

I jo hem pregunte: els creients escolten l’evangeli quan van a missa?... I quan alguns parlen de polítiques d’integració, de quin tipus de mesures estan parlant?

Fins demà.

Share/Bookmark

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Impresentable el comentario que le hizo este personaje de la derecha. Todos los que pagamos impuestos tenemos los mismos derechos.

Lamentablemente tenemos que soportar en el siglo XXI la xenofobia estupida y esteril de ciertos ciudadanos que lejos de saber convivir desde la felicidad, reflejan en los demás sus propios complejos y frustraciones.

Hay que seguir trabajando más y más. Para superar los problemas y también estos comentarios.

Suerte y muy bien por el compromiso de la vivienda.

Anónimo dijo...

Crec que eixe tema será un dels assumptes mes seriosos que, a nivell social, ha d’afrontar Gandia i tota la societat del País als propers anys: l’enteniment i convivència amb els immigrants. I es complicat, no trobe cap estat que, amb més experiència en la matèria, ho haja aconseguit (ex: França).

Soc pessimista. No veig possible, ara per ara, possible enteniment: els estrangers assentants a la nostra ciutat busquen relacionar-se entre ells, formant les seues estructures amb característiques propies; això es lògic i entenible: tots ho fariem si haguerem d’abandonar la nostra terra i buscar sobreviure a l’estranger (així ho feren els nostrs pares i avis). I nosaltres, també es comprensible que sentim certa inquietut: s’instalen a la “nostra” ciutat, gent amb costums que no coneixem, i porucs que som, ens creiem tots els tòpics i ens recluim en nosaltres mateixos i tendim a postures conservadores: ràpidament ens agrupem en el bàndol dels “nostres”, on reconeguem les nostres formes de ser, costums i demés front el bandol “dels de fora”, del qual sospitem. En el fons tenim certa por a allò desconegut, a allò distint, i la por ganera rebuig. Aquesta és la meua opinió.

Si a això se li sumen les politiques d’integració, amb elements de discriminació positiva (prioritats en escolarització, en acces a la vivenda, en sanitat...), la polèmica està servida, ací, a València, a Madrid i a Moscú.

Pense que aquest es el desafiament social mes fort que els governants hauran de fer fornt aviat, sino ja (junt a l’acces a la vivenda), i al que s’ha d’afrontar tenint en compte que aquesta es una realitat INEVITABLE mentre no s’aconseguisca un equilibri just de la riquesa a nivell mundial.

Si de veres vols fer front, cas d’eixir elegit, hauries d’incorporar a l’equip de savis especialistes en la materia amb experiencia. PGB.

Anónimo dijo...

Lo que hay que hacer es mirar más por los gandienses, que parece que solo llegan mal a final d emes los inmigrantes. Ya nos estamos cansando que un inmigrante puede llegar a vivir mejor en poco tiempo aqui ¿como pueden tener coches, casa... si a nosotros nos cuesta toda una vida comprar una casa y nos ponen mil problemas y nos cuesta pagar en muchos años los coches?

Anónimo dijo...

hombre.. tal vez... porke trabajamos mucho, no crees? tal vez deberias ponerte a trabajar, y dejar de quejarte tanto, amigo!

Browner...Seguro? dijo...

Tens tota la rao....

Gente como esa existe mucha desgraciadament, existen demasiados medios, partidos, la jerarquia catolica que fomentan dia a dia, la xenofobia y el odio al que no es como ellos o piensa o cree lo que ellos, y contra eso solo queda.. cultura, mucha cultura y seguir trabajando para que las nuevas generaciones abran los ojos..

Anónimo dijo...

para empezar me parece una falta de respeto publicar que un miembro del PP ha dicho tal barbarie sin decir quien ha sido, acusar libremente sin pruebas es muy fácil. yo también he oido decir a mucha gente ese mismo comentario o parecido y estoy convencido que también hay votantes del PSOE. Hay que ayudar a los inmigrantes a integrarse en nuestra sociedad y no que nos tengamos que integrar nosotros a sus costumbres en nuestra propia casa. miremos de vez en cuando más por los ciudadanos de nuestra ciudad que también lo necesitan.