lunes, 2 de abril de 2007

A QUI DEVEM INTEGRAR?

“Alcalde, què poca vergonya!: les vivendes, primer per als d’ací i, després, per als de fora … que, quan jo estava en França d’immigrant, així m’ho feren els francesos a mi….”

Són paraules pràcticament textuals. Així em van increpar unes persones militants del PP el passat divendres, durant el sorteig de 186 VPO’s en el poliesportiu municipal.

Esta i altres qüestions em reafirmen en dos idees:

1) S’ha d’acabar ja amb este sistema del sorteig. Tot el món deu tindre dret REAL a una vivenda.

2) Però també crec que les persones que porten més de 3 anys vivint, treballant i pagant els seus impostos en Gandia i vullguen accedir a un habitatge, també deuen tindre garantit este dret.

Puc estar d’acord en que, a l’hora de prioritzar, no hem d’encetar mesures que puguen tindre un “efecto llamada”. Però, d’ahí a que hui en dia encara tingam que discutir sobre les discriminacions negatives dels drets bàsics per als que ací viuen i conviuem amb “nosaltres”…
Alguns líders de partits de dreta critiquen, des del populisme, que estem “ ajudant massa” als inmigrants, que totes les ajudes són per a ells, que primer per als “de casa” i, el que sobre, per als de fora..

A ells i als que pensen com ells els diria dos coses;

1.- No és cert. Tan sols ajudem- i menys del que voldriem- a aquells que més ho necessiten … i ho fem, a més, donant participació a les associacions de veïns
2.- Afavorint la xenofobia, van en contra de la justícia social.

I jo hem pregunte: els creients escolten l’evangeli quan van a missa?... I quan alguns parlen de polítiques d’integració, de quin tipus de mesures estan parlant?

Fins demà.

Share/Bookmark

0 comentarios: