martes, 6 de febrero de 2007

LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

Hi ha vegades en les que em sent especialment orgullós de pertanyer al mateix partit que Zapatero. Sincerament pense que està encapçalant una autèntica i tranquila transformació social, en benefici de la igualtat i de les persones més desfavorides. Un gran exemple: la nova Llei de Dependència, que entra en vigor enguany. És un instrument poderossíssim, amb un impacte i relevància per a molts comparable a la que en el seu dia va tindre la Seguretat Social .

La Llei de Dependència suposarà que, per sempre, els ciutadans i ciutadanes que es troben en situació de dependència (per raons físiques, psíquiques o per qüestions d’edat) rebran la solidaritat de tota la societat. És a dir, l’Estat es farà càrrec de resoldre estos problemes d’autonomia personal, valorant la situació de la persona i posant al seu abast tots els recursos que siguen necessaris (cuidadors, residència, ajudes tècniques etc). En el vuité país més ric del món, era una obligació fer una llei com ésta.

Per a que esta llei tinga una implantació ràpida i exitosa, necessita de la col.laboració i complicitat de les administracions. Ahir em van anomenar portaveu del meu partit per a la implantació de la Llei de Dependència en els municipis de la província de València. La meua actitut serà d’absoluta col.laboració amb l’Estat i la Generalitat Valenciana i treballaré pensant tant sols en que este poderós instrument siga operatiu el més prompte possible per a poder atendre les persones que més ajuda necessiten.


Per cert, mal comença la Generalitat Valenciana: ha contractat a dit a alguns geògrafs i politòlegs com a avaluadors del nivell de dependència. “De tant en tant”, cal prioritzar els interesos dels ciutadans …


Bé, seguiré informant-vos.


Fins demà.



PD: Vos recorde que les qüestions concretes i/o personals que vullgau preguntar-me és millor que les dirigiu al meu correu o, en el cas de que preferiu penjar-les al blog, m’afegiu també una adreça de correu electrònic on vos puga contestar. Gràcies.

Share/Bookmark

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Estic d'acord en que aquesta pot ser una llei històrica, que pot treure de la miseria i de l'oblit situacions que es trobaven per sota els nivells minims de superviviencia, i que, encara que no ho parega, son molt freqüents. Si s'aplica com cal, ens haurem de felicitar.

Ara, no tinc clar que siga tan senzill, a la vista del que passa amb altres serveis de l'estat. Dius que som la vuitena poténcia econòmica; de ser cert, segurament es solament en l'ambit econòmic. No es així en l'àmbit social i asistencial, i especialment en aquells serveis que es configuren com "bàsics" en qualsevol estat "avançat": Sanitat, Justicia i Educació. El que passa al Hospitals, i el de Gandia és un exemple, no correspon a a una sanitat de vuitena economia (i no em referisc a epidural en horaris d'oficina, sino a l'horror que pot passar qualsevol si per desgracia ha de ser atés per una urgencia). En justicia idem (no pels jutges, sino per com està organitzada l'administració). I en educació, el mateix, salvant la tasca dels mestres.

Podem fardar d'un nivell econòmic, però el que realment retrata un estat es el grau d'eficacia dels serveis esencials que garanteix (els nordamericans son la primera potencia, pero la sanitat se l'han de pagar ells)

Sé que pràcticament res del que he dit t'atany com a alcalde, perque son competencies de la Generalitat o del Estat... però, si dius que ZP és transformador, es ací on s'ha de vore.

Anónimo dijo...

Espere que ara que ha eixit la noticia de que a vosté li hen fet coordinador dels ajuntaments socialistes de la provincia de valencia (això diu Las Provincias hui dimecres) per a això de la llei de dependència, ens puguam enterar en què consistiex concretament i, si realment hi ha finançament o no, com critica el PP.

Anónimo dijo...

Orengo, con esta ley se puede hacer historia, pero historia social, que es la que deja marca en la sociedad.

En Gandia el PSOE ha trabajado mucho y bien en temas sociales y, si he de ser sincero, independientemente de la legitimidad que creo no tenías para hacer un gobierno municipal (que por otra parte en otros comentarios ya te he discutido) para mí fue una gran decepción cuando le disteis la concejalia de Servicios Sociales al Bloc.

A esta gente eso no le interesa, concretamente no saben nada de esos temas. El Sr. Moya solo quiere cosas para figurar y fotos con la gente de Servicios Sociales a lo mejor no son las que más le agradarían, por eso a mitad de legislatura pidieron que se la quitaras (afortunadamente).

A ver si ahora, desde esa concejalía, le puedes hacer llegar a TODOS los gandienses los beneficios de esta nueva ley.

Anónimo dijo...

En referencia a la LEY DE DEPENDENCIA quisiera exponer unas reflexiones , a mi entender basicas y que me gustaria que los que tienen capacidad de poder tomar una serie de decisiones para que las cosas funcionen , se pusiesen manos a la obra y esta ley diera sus frutos.
La primera es dar a conocer el contenido de la ley a los ciudadanos y ciudadanas . Eso es fundamental , que la gente de a pie se entere de lo hace su gobierno para mejorarles su calidad de vida y compare con lo que le ofrecen otros tipos de gobiernos. La gente de a pie no se entera, no sabe, no conoce, es triste pero es asi. Hay que estudiar como se hace llegar a la sociedad que este gobierno se preocupa y ofrece unas politicas sociales que serian impensables en otros gobiernos de la derecha.
Para conseguir lo señalado hay que llevar a cabo las campañas del tipo que sean para decirles a los ciudadanos que eso esta ahi y que es para ellos.
Es una pena que no se sepa hacer llegar a la sociedad lo que un gobierno hace por ellos y pase desapercibido .
La segunda reflexion seria el llevar a cabo la aplicacion de la ley .Para esto no se deberian escatimar medios de ninguna clase y condicion. Aqui es donde se ha de notar que estamos ante un gobierno que hace politicas de izquierdas en donde prima por encima de todo el bienestar de los mas debiles y desprotegidos. Aqui es donde se ha de lucir un gobierno socialista , hay que echar el resto en estas politicas y destinar LOS RECURSOS QUE HAGAN FALTA para que se note que son las personas mas debiles las mas importantes.
Esta ley es mucho mas importante que veinte TERRAS MITICAS y que UN CIRCUITO URBANO DE FORMULA UNO y que UN PALAU DE LES ARTS y no se cuantas historias mas que solo sirven para que se enriquezcan unos cuantos y se hagan la foto otros mas.
Por cierto y ya para terminar porque no hacemos una politica sanitaria , educativa y de justicia como deberia de ser en la que se beneficien la mayoria de los ciudadanos.No es una utopia , hay que tener voluntad politica y ponerse a trabajar para ello.
Porque el hospital nuevo , nuestro hospital , el que pagaremos nosotros los ciudadanos con nuestro dinero, si nuestro dinero, no puede ser como el mejor hospital privado del mundo. Y tener los mejores servicios y los mejores profesionales y las mejores instalaciones. ¿porque no?

Anónimo dijo...

Como es posible que se pueda decir y en este caso escribir , que no tenias legitimidad para ser elegido alcalde. Esto es el colmo . ¿Quien dice esto sabe como funciona una democracia como la que nos hemos dado?. Por favor un poco de seriedad y menos manipulacion y menos mentiras .