lunes, 5 de febrero de 2007

MUT O TORRO ?

Moltes vegades m’han preguntat a qui haguera preferit com a rival electoral, si a Fernando Mut o a Arturo Torró. Sempre esquive la pregunta contestant que em veig en possibilitat de guanyar a qualsevol que anomene el PP, perquè crec que en esta legislatura hem fet bé els deures… i la pròxima encara ho farem molt millor.

Però hui em veig en ganes d’exposar algunes consideracions al voltant de la tant formulada pregunta.

Els dos (cadascú des d’un perfil diferent) són rivals de “molta talla”… és a dir, ben difícils de guanyar. Fernado Mut, pel recolçament social que ha obtingut. Ell va ser capaç de guanyar les darreres eleccions, contra tot pronòstic. A més a més, va formar una estructura de barris que ens va foradar el Grau i Beniopa (barris històricament socialistes). Com a candidat, resultava atractiu el seu perfil de professional liberal de Gandia de tota la vida.

Arturo també és ben difícil de guanyar, pels diners que està disposat a gastar-se en precampanya i, durant la campaya electoral (ja fa temps que ens bombardeja amb cunyes de ràdio). Ell tindrà la millor seu electoral, la millor empresa de comunicació, repartirà els millors vídeos i objectes promocionals, sempre ben acompayat per una organització quasi empresarial. El seu perfil com a candidat és el d’un triomfador en els seus negocis que vol fer triomfar, de la mateixa manera, a Gandia.

Mut o Torró? Sempre he pensat que la solució que anava a adoptar el PP de València, passava -la tradició obliga- per impedir la votació al col·lectiu local del PP, en el que hui Mut encara té la majoria. Pensava que, després de molta tensió, forçarien l’anomenament d’un candidat de consens que conjuminés els esforços dels dos candidatables i a un partit que apuntava a la divisió, si triaven a Torró a les braves.

Finalment, ara que ja han elegit a Torró des de València, puc dir que, quasi quasi, eixe era l’oponent que jo preferia, encara que només siga perquè amb ell mantinc una relació amistosa (que té perill de trencar-se si continua fent trampetes…).

El que no m’esperava mai és que el PP de València o el Sr. Rus fora tan bèstia en la forma de portar endavant la designació del candidat (taüts inclosos). Si fa això per a designar un candidat, que serà capaç de fer el Sr Rus per aconseguir l’alcaldia de Gandia ?

Per tant, crec que ja no estic tan segur de les meues preferències i, quan tornen a preguntar-me (“Mut o Torró?”), tornaré a contestar que em veig en possibilitat de guanyar i construir una majoria de progrés, enfront, de qualsevol candidat que trie el PP des de València, siga el que siga.
Fins demà.

Share/Bookmark

5 comentarios:

javier dijo...

jejeje, sin duda no esperaba menos de usted. Gracias por contestar a mi pregunta.

Le noto nervioso, dice que peligra la amistad que tiene con el actual candidato, si continua como hasta ahora.
En mi opinión lo único que está haciendo es comenzar la precampaña, marcando el ritmo, lo que les ha pillado un poco de sorpresa. Marca el ritmo como candidato y lo hará sin duda como Alcalde, situando a gandia donde le corresponde.

He de decir, a la vez que he dicho lo anterior, que usted, señor orengo, ha sido uno de los "mejores" alcaldes que ha tenido Gandia hasta el momento (teniendo en cuenta quienes han ocupado el cargo), pero que sin duda, Torró le quitará el puesto.

Un abrazo, señor Orengo, un abrazo.

NNGG Gandia dijo...

Le invito a que visite el blog de Nuevas Generaciones del PP de Gandia.

Fernando Mut ha realizado una buena labor durante dos legislaturas en Gandia. En política, debemos renovarnos, y la renovación, fuerza, tenacidad, proyectos, apoyo, capacidad y gestión, la ofrece, a todos los ciudadanos de Gandia, el Candidato del Partido Popular a la alcaldía, Arturo Torró.

Groucho dijo...

Orengo, o pones temas interesantes, o no te escriben ni tus asesores.
¿no has visto que en los últimos días practivamente no tienes comentarios?, jejeje

Grauer dijo...

Sr. Orengo, vosté sap i ho diu, que va entrar de rebot a l'alcaldia, però tal vegada eixe rebot siga més legítim que entrar comprant-la des de Xàtiva, amb negocis amb la persona que decideix a qui hi ha que posar i a qui hi ha que llevar.

Faça bones propostes de futur i pensaré que la de vosté no és l'opció més roïna.

santos dijo...

Si fuera usted, yo preferiría como oponente a Torró (para ganarle, claro está). Es el tipo de personaje que denigra el concepto de político. Aun no estamos en campaña y ya ha demostrado ser un mentiroso y un montajista (recuerden lo de los búlgaros y la reunión que nunca existió), además de un manipulador (ejemplo: el juzgado contra la violencia de género que reivindica para Gandia cuando es su partido el que ha pedido a Madrid que se situe en Alzira). Si a eso añadimos lo de los "intereses inconfesables" de los que le acusan los de su propio partido, su colegueo con el impresentable de Rus y su ilegítimo aterrizaje ... Esperemos que ni Gandia, ni Marbella ni ninguna ciudad tengan nunca un político como este entre sus filas.