miércoles, 28 de febrero de 2007

ELS MAGNÍFICS II


Ahir, despres d’un dia dur, vaig viure una nit magnífica. Tornava a casa mes tard del que tenia previst, però ben satisfet. Va ser una vesprada-nit magnífica perquè la vaig compartir amb unes persones magnífiques. Per segona vegada, em vaig reunir amb “El grup d’experts”, un grup de gent, gandians i gandianes sense afiliació política i professionals reconeguts en el seu àmbit, que m’ajuden a elaborar el millor programa electoral per a Gandia, la meua ciutat.

Més que EXPERTS (pense que no hi ha “experts” en política), m’agrada anomenar-los ELS MAGNÍFICS. Perquè tots ells són persones magnífiques com hi ha poques. Hi ha poca gent disposta a donar la cara (i el nom), corrent el risc d’ associart-se a un candidat o a un partit polític. I estan dispostos a donar la cara per unes idees, perquè els mou un objectiu comú: construir una societat millor, començant per la seua ciutat. El seu gran i únic lucre serà contribuir a construir una Gandia millor, on la vara de medir siguen sempre les persones i el seu benestar i desenvolupament personal, social, cultural i econòmic.

Anit vam parlar sobre qüestions com les marjals, les connexions o les polítiques socials … i sempre des del punt de vista de les persones, com individuus amb drets en una ciutat plena d’oportunitats. Com alcalde, estic disposat a fer aflorar eixes oportunitats i traduir-les en mesures concretes per millorar la vida dels meus conciutadans.
Altruistament, estes magnífiques persones aporten les seues idees, el seu seny, la seua experiència, el seu compromís i la seua millor voluntat per ajudar-me a encertar en este propòsit.

Des d’ací, una vegada més, vull donar-los les gràcies. I donar també la benvinguda a tres noves incorporacions al comité: l’enginyer industrial Antonio Azara (expert en eficiencia energètica i implantació d’energies alternatives) , l’economista Antonio Rico (va ser director general de l’IMPIVA i Secretari General de la Càmara de Comerç) i Eugenia Herrero, professora de l’Escola Pia. El grup ja està format per més d’una vintena de persones i sempre obert a qui vullga incorporar-se.

Fins demà.

Share/Bookmark

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Està molt be a'xò d'assessorar-se amb gent "independent" i professional de diversos àmbits. Però el mes important és què aquesta gent no es limite a pronunciaments merament teòrics i benintencionats. Si la feina d'aquesta gent no es tradueix en conclusions concretes i amb la ferma voluntat d'aplicar-les en la pràctica, serà perdre el temps. Jo ja m'he cansat d'anar a xarrades on se'ns diu on hem d'arribar, i fins i tot "com" s'ha d'arribar, i després els mateixos politics que han muntat la xarrada, no apliquen res del que s'ha dit.

I altra cosa: ¿entre aquesta gent hi ha persones enteses en materia d'immigració capaces de buscar fórmules per afavorir les relacions amb els nougandians? De moment no el considere un problema greu, però a mig termini, tal i com van les coses, opine que es possible la formació de guetos (ara embrionaris) que van a obstaculitzar la normalització.

I altra: ¿Hi ha gent coneixedora de les qüestions que afecten a menors en materia de seguretat ciutadana, tractament de menors, gamberrisme, absentisme escolar, educació vial, consum de drogues, relacions sexuals, etc.?

Anónimo dijo...

Jo no soc expert, ni magnífic en res, amic Orengo, no t’aprofite per a eixe Comitè. Però hi ha unes reflexions que vaig tenir ahir al veure’t en acció com Alcalde, que em van fer recordar vells moments de joventut d’ambdós, i en van sorprendre molt agradablement; pel que representava i ja havia observat al coincidir pel Passeig Germanies a les teves passejades, tant en companys com en la família.

Orengo, has madurat com Alcalde, veure’t atendre i solucionar a una senyora major un problema que portava, sense preguntar-te si “serà dels meus?”, a la mateixa porta de l’Ajuntament em va agradar i va consolidar la imatge que tenim de tu: com persona propera a la gent, conciliador, sense populismes amb “mala pata” que fan altres candidats.

Al primer any d’alcalde tots dèiem superarà les critiques de com ha arribat a l’alcaldia, la meva impressió es que si, i amb nota alta. Ja no et pesa l’herència de “la nostra”.

Jo que he conegut alcaldes d’altres partits, que l’egolatria els ha pujat tan alta, que els ciutadans ja no podem ni dir-los el bon dia, i sols els falta anar per la ciutat amb Papa Mòbil, tindre un alcalde prop de tots, s’agraeix una barbaritat.

Res més, disculpeu que llarga m’ha eixit la reflexió, però estàs fent bona la dita valenciana: “si vols conèixer a un home, dóna-li poder o diners” , i sí, m’agrada la vessant que estem coneixent de tu. Endavant, ànim i a seguir així, que tenim un bon alcalde per a molts anys

Una crítica : des de que has llegit a Valentí Fuster ja estàs més prim que jo...caguen sos,,, vaig a la llibreria corrent , Ja et poses corbata i tot...jajajaja.

Per als crítics als meus comentaris : no estic empadronat a Gandia, i per tant no puc votar-li, faig aquesta reflexió des de la meva visió personal.