miércoles, 31 de enero de 2007

UNA MESQUITA AL MEU BARRI

Algunes vegades, el correcte i el políticament convenient no coincideixen. Sempre que m’és possible, jo preferisc apostar pel que considere correcte o just.

Este dilluns, l’Associació Cultural Islàmica de la Safor em va convidar a la inauguració de la seua nova seu, situada a Gandia. Vaig acceptar la invitació, tot i saber que el Síndic de Greuges ha rebut més de 250 queixes veïnals en contra de la instal.lació d’esta mesquita al barri de Benipeixcar. Tot i això, vaig assistir gustosament a l’acte inaugural: crec que és la meua responsabilitat i la meua obligació.

Tots sabem que la diferència causa rebuig. Pregunteu-li-ho sinó al grosset de la classe, o al d’ulleres o al que portava “aparato”. Però, en una societat plural, heterogènia, democràtica i cada vegada més globalitzada, cal saber conviure amb la diferència. Eixe és un requeriment que cal demanar tant als d’ací, com als que venen de fora.
Sincerament, crec que el fet que els islamistes hagen obert el seu local en el barri és un signe de normalització i un pas més cap a la integració social. Però han de ser conscients dels prejudicis i, de vegades, el rebuig, que provoca la ignorància respecte allò que ens és llunyà, distint o desconegut. Per eixe motiu, crec que hauran de fer un esforç afegit per aconseguir la convivència serena que tots desitgem.

D’altra banda, considere que optar pel mecanisme de les associacions és una altra via encertada per aconseguir la integració social i, fins i tot, una major seguretat ciutadana. Les associacions sempre són un referent per al grup i per a l’individuu. És el lloc on es poden reconduir les conductes conflictives, on es poden “repescar” a les persones que perden el nord.

Ara només cal desitjar que el trellat i la tolerància marque la convivencia entre veïns i nousvinguts.

Fins demà.

Share/Bookmark

3 comentarios:

Anónimo dijo...

ME PARECE BIEN,QUE ACUDA COMO MAXIMO REPRESENTANTE DE LA CIUDAD, OTRA COSA ES MI OPINION SOBRE LOS ISLAMISTAS.HAGA USTED LO MISMO EN MARRUECOS,¿HA VER QUE LE PASA?.NO HAY NINGUNA DEMOCRACIA Y MENOS TOLERANCIA DE LA QUE TENEMOS NOSOTROS.(DEMASIADOS CIVILIZADOS)?.

Anónimo dijo...

Pareix que l'autor del blog ja està cansat, jejeje...

Ara si que em puc creure que ho fa ell, i no un assessor, que havia escrit algú.

Un assessor escriuria tots els dies dins d'un horari "habitual" per a que hagueren comentaris i, com es pot veure, ja tenim dies sense articles, i dies sense que es publique a una hora normal, p.e., aquest article s'ha publicat per la vesprada.

Realment, orengo s'ha a puntat a una moda, la dels blogs, i ja s'ha cansat (una setmana?).

Fins demà.

Anónimo dijo...

Primer una mesquita, després un sant llevat perque ofén, després un crucifix cremat; què vindrà després?
Visca! Així ens integrem nosaltres en la seua cultura per imposició i no al revés (ells deurien adaptar-se).

Pense-ho bé

Un amic propé