lunes, 29 de enero de 2007

LA COPA DE L’AMÈRICA

Quasi tot el món sap que la Copa de l’Amèrica és una competició esportiva, vaixell contra vaixell, amb molta tradició, que enguany es celebra a València. A més a més, mitjans i opinadors polemitzen sobre quant suposa i, quants diners aporta a la ciutat de València.

Gandia també ha sabut treure benefici d’este event. Els gandians- aconsellats pel Club Nàutic i, recolçats pel ministre Jordi Sevilla - apostàrem per aprofitar l´oportunitat que suposa ser una ciutat turística a 63 km al sur de la capital i, compartir autoritat portuària (el port de València i el de Gandia són la mateixa entitat jurídica, però en dos localitzacions diferents). I crec que, malgrat algunes dificultats, ens ha eixit redó: a banda dels diners que ens arriben en forma d’inversions des de l’Estat i el Port de València, estem realitzant una bona promoció turística de la ciutat.

La competició serà un èxit esportiu i tot anirà molt bé. Però no vull deixar de dir el que la Copa de l’Amèrica haguera pogut suposar per a tots els valencians, si les coses s’hagueren plantetjat d’una altra manera.

És la primera vegada que “la vella Europa” acull la Copa de l'Amèrica. Em despertava curiositat saber l’impuls que li donarien a la competició els diferents països per tal de desafiar a l’Alingui (guanyador de l’última edició). Esperava vore, dia sí dia no, a Tony Blair, Merkel, Berlusconi, Putin, Chirac, etc.; acompanyats de les més potents corporacions dels seus països, desafiant per aconseguir la victòria dels seus respectius equips. Malauradament, no ha sigut del tot així.

A més a més, el fet que les exhibicions començaren abans que els equips construiren les seues bases, permetia que cada ciutat turística amb port esportiu poguera acollir un vaixell d´un país i fer-lo seu. Jo imaginava que Gandia seria de França, Benidorm, anglesa, Benicàssim dels italians, Altea dels alemanys etc... Les distintes exhibicions generarien notícies arreu del món. A més, ser la base de cada vaixell serviria d’excusa als municipis per modernitzar el seu port i, arreglar els carrers adjacents. D’esta manera, cada ciutat haguera tret profit de la Copa del Amèrica, un event de tots els valencians que eclosionaria amb la traca final l’any 2007, a la ciutat de València, seu permanent del “Desafío Español”. Amb eixe plantetjament, sí que haguerem guanyat tots i, s’haguera promogut el turisme de la Comunitat.


Però no ha sigut eixe el camí emprés. Rita Barberà, amb el consentiment de Camps, no ha deixat que cap ciutat valenciana se’n aprofitara (tot i que això potenciara l’event i a València). Ha preferit fer més menut l’esdeveniment a compartir, encara que fora mínimament, el protagonisme personal d’ella. Pobra elecció.

No obstant això, Gandia també ha tret benefici de La Copa de l'Amèrica. Però no volem que, des de la capital, ho vegen com una agressió i ens tinguen com a contrincants. Ací, els que governem, estem per aprofitar oportunitats i, col·laborar responsablement per a què l’event en València siga un èxit.

Fins demà

Share/Bookmark

3 comentarios:

Anónimo dijo...

No se equivoque Sr. Orengo, que el gobierno de su partido también ha recortado bastante a la Comunidad Valenciana para este evento, pero sí, a Gandia le ayuda, venga por favor, a quien quiere engañar?.
Estoy harta de leer lo bien que lo hacen ustedes, uyyyy!!! cuantas cosas buenas hacen por esta ciudad, verdad?, pero nunca en sus reflexiones aparece lo que no hace, no ha hecho y por lo que veo no hará en la ciudad de Gandía, porque por lo que se ve, no pasa por su cabeza esta reflexión.
No SR. Orengo, no, reflexione sobre lo que NO HACE, que lo que hace ya se irá viendo, si se ve.

Anónimo dijo...

La apuesta de Gandia por entrar en la Copa América ha sido un gran acierto. Recuerdo cuando nadie, absolutamente nadie, apostaba por esta aventura. Y hay que reconocer que el único que hizo esa apuesta, el alcalde.

Ahora ya se pueden ver algunos de los beneficios para Gandia, y ahora ya se apuntan todos.

Creo que Camps se ha equivocado no abriendo los posibles beneficios al resto de ciudades de la comunidad.

Bien, muy bien.

Anónimo dijo...

Crei que para Gandia la Copa America iba a tener beneficios en cuanto a Infraestructuras portuarias hasta que fui a al puerto de Valencia. Alli no vi ninguna carpa cutre. Allí vi edificios enormes e infraestructuras reales. Creo que de la Copa America vamos a sacar bien poco y no por culpa suya precisamente.