sábado, 22 de enero de 2011

AVE GANDIA!

Què alegria! L’AVE vindrà en Setmana Santa a Gandia. Serà el primer tren, de molts. Amb ell, aproparem Madrid i els madrilenys a Gandia en 3 hores, sense haver de fer transbordament ni canviar de tren.
Ho aconseguírem esta setmana, en una reunió que tinguérem al més alt nivell, convocats per la Secretària d’Estat d’Infraestructures al Ministeri de Foment. Allí estàvem reunits el president de RENFE i el responsable de l’AVE Llargues Distàncies, els empresaris de La Safor i el govern de Gandia. Ens donaren la possibilitat de portar un AVE 250 a Gandia i tots agafàrem el compromís d’aprofitar al màxim esta magnífica oportunitat per a Gandia.
Sincerament, jo no creia que fóra possible portar l’alta velocitat a Gandia. Pensava que prèviament era necessari fer el desdoblament de la via entre Cullera i Gandia, i a més a més adaptar-la a l’ample europeu.
Però no és així; l’estació AVE de València té un intercanviador de vies que permet adaptar els trens d’alta velocitat que venen de Madrid i hi ha un AVE que va a 250 km/h que li diuen AVE 250 (o ALVIA), que té la capacitat d’adaptar-se a distints amples de via. Per tant, sense baixar del tren, éste canvia de via i així el podem fer arribar fins a Gandia.
Gandia, quan treballa unida, té el millor equip de la Comunitat Valenciana. Ara, en companyia dels empresaris i del sector turístic, hem de fer despegar la platja amb actuacions, events, serveis i millora de comunicacions.
Ara ja sabem que, si volem, podem. I continuarem reivindicant que s’executen les inversions de desdoblament de via i que passen a ample AVE, perquè estes faran que Madrid estiga a menys de 2,30 hores de Gandia.
Els turistes de Madrid tindran molt més prop els seus apartaments, els hotels o les discoteques, el nou Port de Gandia amb l’ampliació a 1100 amarres, el Palau de Congressos de Piano o la Ciutat Olímpica.
Va agafant sentit estar fent un tramvia que uneix l’AVE amb la platja i els seus centres neuràlgics? Al temps ,senyors, al temps.
Ara, de moment, a donar-nos l’enhorabona i a treballar junts la manera d’aprofitar al màxim esta gran oportunitat.

Fins demà
Share/Bookmark

4 comentarios:

MARCUS BRODY dijo...

Ya han salido tus amigos a decir,ESO NO ES AVE,ES GAVIOTA!
Despues sus intereses no son partidistas?si solo miran por ellos.
Ahora resulta que coaccionais a la gente en GANDIA ENS UNEIX!
PAGARÁN LA MENTIRA!

Enric dijo...

Estic d'acord que acostar Madrid a Gandia amb l'Ave és una bona notícia per a la ciutat, ja que bona part dels seus ingressos depenen del turisme. Fins ací cap objecció.

Ara bé, no em sembla correcte que tanta inversió en L'ave Madrid - València haja deixat, una altra vegada, una carència en rodalies i regionals. Encara no es pot arribar a Oliva en tren. Tampoc a Dènia i, en definitiva, quedem "desunits" en tot al que Alcant es refereix... Almenys de manera directa.

Tot açò em fa desembocar en un tema molt relacionat: L'eix mediterrani. Com bé he dit abans, benvingut siga l'ave Madrid - València, però pense que igual de possitiu i necessari (o més) seria unir Barcelona amb Alacant. Actualment es triguen 5 hores en Arribar a la capital Alacantina amb l'euromed (el tren més ràpid)... amb alta velocitat es trigarien 3 i poc. I, si bé ens han donat una arribada d'ave per a que la gent vinga a prendre el bany i a ballar, també ens la podrien donar en el segon cas per a que vinga gent a fer negocis, creant així una sinergia de creixement.

Gràcies pel seu temps.

Anónimo dijo...

tenim ave però al carrer joan de joanes i sant pere(caixa popular )ens han deixat els bodillos de les voreres sense desnivell i per travessar el carrer el pas de vianants es molt llarg i amb poca vissibilitat,ja que no han fet el cantó mes gran per a que el pas de vianants siga mes estret.salut

Anónimo dijo...

Hola JoseManuel, primero que nada decirte, que eres para mi modo de ver, un gran politico, eres abierto con todos, eres inteligente, tienes visión de futuro, y tienes ganas de trabajar, esto es lo que veo en ti de positivo, en contra veo en ti que haces como el 99% de los politicos os dedicáis a quedar bien con todos los que te votan, y de alguna manera lo veo bien,pero es inprescindible gestionar mejor el dinero y controlar el rendimiento en el trabajo de la mayoria de concejales y de la mayoria de funcionarios.
Tienes que ser valiente cuando vuelvas a ganar las elecciones, QUE LO HARAS,en controlarlos gastos, y todos esos que se aprovechan del funcionariado, cuando pasen las elecciones, tienes que cargarte a unos cuantos y veras como los demás se ponen todos firmes.