martes, 27 de octubre de 2009

Any Jubilar


Per primera vegada al llarg de la nostra història com a ciutat; Gandia serà el centre d'un any jubilar.
El passat diumenge, en missa solemne oficiada per l'arquebisbe de València, l'església catòlica, va atorgar esta gràcia amb motiu del V Centenari del Naixement de Sant Francesc de Borja. Pensa, encertadament, que d'eixa manera es promociona més i millor el coneixement de Sant Francesc de Borja entre els feligresos, alhora que reforça la celebració que la societat gandiana prepara amb il•lusió per a l'any 2010.
Gandia, ja està engalanant-se amb dobles corones, bous rojos, emblemes tots ells de la família valenciana més universal. Escaparates i balcons s'omplin cada dia més amb el cartell de Sant Francesc amb el lema; ‘'Nascut per a servir”.

Com a alcalde, he tingut l'honor de compartir taula amb D. Carlos Osoro, i el Grup d'Assumptes Religiosos del V Centenari. L'ambient realment era senzill, d'alegria, d'amistat, i de cert entusiasme.
De D. Carlos Osoro, diré que m'ha sorprès la seua proximitat i el seu bon sentit d’humor. Pensava, no sé perquè, que un arquebisbe havia de ser mes 'seriot' i protocol•lari. Estava equivocat. Una vegada més, comprove que quant més important és una persona, més fàcil i senzill és relacionar-se amb ella.
En fi, bones vibracions per a l'esdeveniment que comença.
El dia 28 a les 20 hores, en el Palau presentem la programació cultural davant la societat gandiana. Esteu tots convidats.
Ara falta que poc a poc i en harmonia, a l'igual que ja ha fet l'Església i la Casa Reial, vagen sumant-se la resta d'institucions a la celebració del V Centenari. Gandia ho requereix i l'ocasió s'ho mereix. No hi ha excusa.
Fins demà

Share/Bookmark

2 comentarios:

Anónimo dijo...

per fí podras eixir en el HOLA!
enhorabona!

juanmaría dijo...

me da a mí que el año Jubilar Borja no va a salir en el HOLA!... por suerte.
Ahora en plan más serio, gracias por todo el trabajo realizado para el reconocimiento y reactivación cultural, y económica especialmente, que este proyecto va a suponer para Gandía el año que viene. Seguro que nos ayuda a sentirnos más orgullosos de nuestra ciudad y legado cultural, pero para qué negarlo, lo que más me interesa en estos momentos, seguro que sirve para dar un especial empujón económico y de empleo, y así poder salir de la crisis antes de lo que se augura para nuestro país.