martes, 21 de abril de 2009

A ROMA


La celebració dels actes amb motiu dels 500 anys del naixement de Sant Francesc de Borja pren una vesant internacional, al igual que la té la pròpia figura de Sant Francesc. A la programació que està preparant-se a Gandia, se sumaran Barcelona, Madrid i, ara també, Roma.
Vinc d’allí i he pogut comprovar personalment l’interès, la il•lusió i la simpatia que desperta la figura de Sant Francesc de Borja en Roma i la simpatia que despertem també els valencians i els mediterranis en eixa gran ciutat.
He tingut l’honor d’acompanyar a Xaro Otegui, Presidenta de la Societat Espanyola d’Esdeveniments Culturals en l’Exterior, qui personalment (tot un detall per la seua part), està supervisant i mimant la programació de Roma, amb l’organització de concerts, exposicions, conferències, i un llarg etcètera.
Ens hem entrevistat amb els ambaixadors d’Espanya en Itàlia i el del Vaticà. Estan bolcats amb l’any 2010 i amb Gandia. I volen que fem una presentació de la programació cultural de l’ Any Borja en Roma, coincidint amb la presidència espanyola de la Unió Europea.
Vaig estar al Gesú- església grandiosa i impressionant que va fer Sant Francesc- i em vaig emocionar amb l’alegria sincera dels jesuïtes. Quan dèiem que érem de Gandia (la ciutat del Duc) i que estàvem d’”avançadilla” d’un vaixell ple de gandianes i gandians que aniran el 13 d’octubre del 2010, se’ls il•luminava la cara. Tindrem tota la seua col•laboració en Roma per a que tot siga un èxit.
En Roma, ciutat eterna i universal, ja tenim totes les portes obertes per a poder entrar amb una programació cultural i científica d’alt nivell. Ara cal aprofitar l’oportunitat per a donar a conèixer Gandia, La Comunitat Valenciana i la seua família més universal. En Roma despertem interès i podem potenciar el nostre atractiu turístic. Ens volen, ens tenen ben considerats i no deuria ser difícil -si tot ix com ha d’eixir- fer-los vindre a Gandia amb una bona promoció turística.
Tenim el finançament extern i arguments de sobra. Som una ciutat turística en una Comunitat turística. Per tant, tant sols cal -ara més que mai- que encertem i treballem junts, per a poder aprofitar totes les oportunitats que l’any 2010 ens està donant.
Fins demà
Share/Bookmark

8 comentarios:

Juanito dijo...

Moltes gràcies per donar a Gandia la projecció internacional que necessita . Crec que en aquest aspecte esteu fent (tu i l'equip de govern) una gran tasca. No us vaig votar a les darreres eleccions però, per sort, la majoria de la gent va tenir mes trellat que jo. No dubtes que criticaré tot allò que no trobe correcte però, de moment, un gran abraç de part meua.

marbl dijo...

Buenos dias Jose Manuel,
En primer lugar enhorabuena y gracias por darle esta proyección e importancia a Sant Francecs de Borja, tambien Marques de Llombai. Le escribo desde esta localidad,de la cual soy concejal (y en la cual estuvo usted durante las fiestas de San Antonio con motivo de la feria mediaval en honor a Sant Francesc) y quisiera pedirle si es posible colaborar según ya hablamos durante su visita; ya que nosotros tambien estamos organizando actos en honor a Sant Francesc. Me consta que desde mi ayuntamiento ya les han llamado pero aun no hemos obtenido respuesta. A la espera de sus comentarios.Mar Blasco

Antonio dijo...

Ya sabemos que todas estas buenas noticias para nuestra ciudad , les sentara como a un rayo a bastantes del partido popular y en especial a los profesionales de este partido encargados de meter cizaña a todo.

Bueno , que se le va a hacer, son asi de mezquinos y es su forma de hacer politica.

Felicitarte , ALCALDE, por todos estos logros y desearte lo mejor para el provecho de GANDIA.

Un saludo y adelante.

Anónimo dijo...

Felicitarle también por los 4 millones de parados. Le escribí hace ya algún tiempo contándole mi experiencia personal y esto cada día va a peor. A mucho peor. Y ustedes sin enterarse.
Ale!

Norte dijo...

Amigo Orengo a quien quieres engañar? Los Jesuitas están contigo que trinan a fecha de hoy no has hecho nada con su buque insigne que es el nuestro, el palau Ducal, no hay ninguna obra acabada ni estará hasta mediados del 2010 y algunos hasta finales, lo único que sabes es mandar globos sonda a través de tu TV, mintiendo y creando fantasías que solo se creen esos cuatro que te siguen por lo que cobran. Ni tienes financiación, ni tienes proyecto, porque eso de coger un barco en temporada baja y fletarlo para 2500 personas lo hace mi hija de tres años, en fin te tengo que felicitar por tu dote de vendedor de mantas espero por el bien de Gandía la gente despierte y aparten de la alcaldía, estás haciendo de Gandía una ciudad mediocre. Lo siento ser agrio pero te lo mereces.

Anónimo dijo...

Hola señor alcalde:

Soy un joven de Gandia que no tiene trabajo. No estoy afiliado al PSPV-PSOE ni a JSPV.
Me gustaria ver si es posible que me contrate en el Ayuntamiento por solo 27.000 € mensuales. Confio en usted señor alcalde. ¡Muchas Gracias!

Browner...Seguro? dijo...

Para el de los 4.000.000 millones de parados y el alberto moratal, no me extraña que estén en el paro, con las pocas luces que tienen, normal.

Asimov dijo...

Hay mucha gente, pero mucha gente (entre ellos algún anónimo, un Norte y un Alberto) que viven en lo que los científicos cuánticos llaman "mundos paralelos".
La situación es muy delicada. La realidad es abrumadora, pero la ciudad no para. Gandia será la ciudad mejor preparada para salir de esta situación, eso siempre que el Sr. Alcalde no contrate a Alberto por 27.000,00 € mensuales o el futuro de Gandia dependa de la hija de 3 años (superdotada, supongo) de Norte.
En mi pueblo solían decir: "Maquina avant" y a trabajar por el presente y el futuro !