domingo, 29 de marzo de 2009

SETMANA SANTA I ... DE PRESSUPOSTOS


Hui diumenge, amb el Pregó de la Setmana Santa, ens anem endinsant en la programació d’actes preparats amb tanta cura per la Junta Major de Germandats de Gandia. El pròxim diumenge: Rams i dinar amb la germandat del Grau. I, pel mig i a continuació, tot un seguit d’actes culturals i religiosos que tenen el seu zenit en el divendres del Sant Enterro i el Diumenge de Resurrecció que dóna pas a l’alegra Pasqua florida.
Enguany, a més a més, el Dijous Sant tindrem en Gandia a Jordi Savall, el més important compositor i intèrpret de música antiga, preparant la producció musical i audiovisual del l’any borgià que celebrarem en el 2010 amb motiu dels 500 anys del naixement de Sant Francesc. Amb l’ajuda del Sant i la dels amics de Gandia en Madrid, ja tot pareix encarrilar-se cap a l’èxit, amb l’aprovació per part del Congrés dels Diputats d’una proposició de recolzament a la celebració del V Centenari (des de ací, especial agraïment a la diputada gandiana i del PP, Inma Banyuls, pel seu recolzament sincer).
Esta setmana també serà la de la discussió pressupostària. Desprès d’haver presentat els pressupostos fa tres mesos, per fi anem a aprovar-los. Són, amb diferència, els més socials de la història. Són valents (pot ser fins a la temeritat) i tremendament expansius, per a poder lluitar contra la desocupació, en temps de greu crisi econòmica. M’agradaria que hi haguera altura de mires en temps difícils per part de l’oposició. No està l’assumpte per a gestos d’orgull partidista ni per a fer massa jocs de desqualificació i plantejaments demagògics de cara a la galeria. Des del govern, farem un esforç per vore si aconseguim que algun grup de l’oposició (almenys esta vegada) no vote en contra dels pressupostos. No ens fa falta el seu vot com a govern per a poder aprovar-los, però seria una bona mostra de responsabilitat, maduresa i caché per part dels que fem política i volem a Gandia per damunt dels interessos legítims dels nostres partits, recolzar al govern en la lluita contra la crisi. Al cap i a la fi, millorar les oportunitats per als ciutadans de Gandia és cosa de tots. I falta encara molt per a les pròximes eleccions locals.
Fins dema.
Share/Bookmark

14 comentarios:

Anónimo dijo...

i tant que falta per a les pròximes eleccions, si no ja estaria vosté ixint a les processons una rere altra com va fer a les darreres (eleccions), quanta falsedat!

Browner...Seguro? dijo...

Dóna igual que estiguem en crisi o no, dóna igual que els pressupostos siguin expansius o no, l'oposició aquí i en aquest país en general sempre estarà al que el seu nom indica, fer oposició encara que el que es proposi sigui bo, la qüestió és fer que en el carrer existeixi debat i es munti el lio, igual dóna per un avanç de canvi de la llei de l'avortament (que per cert van tenir 8 anys per a canviar i no ho van fer) que per ajudar a una caixa d'estalvis, aquesta oposició que tenim en aquest país és així, solament serveixen que per a destruir i manipular, però del seu d'això no es parla, i ara ve l'altre i es queixa que no sals en les processons i si eixes et dirien que que pintes en elles, la qüestió és espargir "merda" que alguna cosa queda, en fi, lamentable oposició, però endavant amb la política d'inversions i d'ajuda que esteu fent en aquesta època de crisi, és el millor que es pot fer.

Mavi dijo...

Sr .Orengo porque no nos dice quien trabaja en las empresas publicas. que cobran y que hace, simplemente por trasparencia politica y porque estoy segura que no tiene nada que esconder y asi le tapa la boca a Torró.

Xavi dijo...

Alcalde, em pot desmentir aquesta notícia?

Plataforma de Gandia (ex PP) i socialistes recolzen que s'excloga als cantants o grups catalans.

Alexandre dijo...

Excloure els grups i cantants catalans?, això n'és molt, però que molt democràtic, visca el caciquisme!

José Manuel Orengo Pastor dijo...

Com?... clar que no excloguem a grups catalans ni francesos ni italians.
El que diguem és que la Generalitat Valenciana recolce als grups valencians.
Per cert, hem votat a favor Plataforma, PSPV- PSOE i... també el BLOC (en contra, el PP)
I el que hem rebutjat és una esmena d'adició del BLOC per a que que la fira tinga almenys un 50% de les actuacions en valencià. Tot i que procurem promoure grups en valencià i cada any en són més els que actuen en fira (també catalans i de les illes sense cap discriminacio).
No participem de crear esta obligatorietat del 50% per norma del plenari i hem votat en contra.
Aclarit?

Anónimo dijo...

Be aclarit i totalment d'acord.

Xavi dijo...

Respecte al 50% d'obligatorietat d'actuacions en valencià a mi personalment em pareix correcte. Crec que tots estem d'acord que el valencià necessita d'una discriminació positiva, que necessita promoció social i una bona manera de fer-ho és donant-los cabuda en les nostres festes.
Crec recordar que el teu partit (PSOE) va fer una llei d'igualtat en la que s'obligava a la paritat en les llistes electorals. Perquè no fer el mateix amb la nostra llengua?
Quina por tenim? Pedre vots?

Xavi dijo...

Per cert alcalde, moltes gràcies per la seva contestació. Vaig a informar-me si realment el Bloc ha votat a favor de l'exclusió de grups catalans.

Anónimo dijo...

que hi ha del comentari que Plataforma va eliminar lo de "dictador" en la moció del fill predilècte?
On estem?
En qui ens hem convertit?
maree!

José Manuel Orengo Pastor dijo...

No sé res d'eixe comentari, ni del fet que diu l'anònim. Franco era un dictador i la moció era clara i votada unànimement.
Per cert, normalment no conteste via Blog, però teniu tots el meu correu (jorengo@gandia.org) per a fer totes les preguntes que vullgau. Serà un plaer contestar per correu. Gràcies.

Xavi dijo...

Alcalde, ara conec perfectament la versió dels fets sobre l'exclusió de grups i músics catalans. L'explique per a que tots els lectors del teu blog la puguen entendre:

El Bloc presentà una recentment una moció per a que el 50% de les actuacions siguen en valencià. Aquesta moció és rebujada (vot en contra del PSOE).
Posteriorment el PSOE presenta una moció per a que la Generalitat valenciana recolze la campanya AMPLIFICAT. En aquesta mociò es parla de: "música en la nostra llengua".
Plataforma fa una esmena verbal per a que es camvie aquesta frase per: "música valenciana en la nostra llengua", excloent a grups catalans o mallorquins.
El PSOE accepta l'esmena.
El Bloc, com no podia ser d'un altra manera vota a favor, perquè encara que no està d'acord en l'exclosió no pot MAI votar en contra de qualsevol iniciativa que promoga la nostra llengua, siga amb grups valencians únicament o grups de qualsevol part del mon que utilitzen el valencià.
I per supost, posteriorment a la votació critica l'exclusió.

Els fets son aquestos, i el que està clar és que el PSOE, amb majoria de regidors podia haver parat l'iniciativa excloent de Plataforma però NO HO FA. Aquesta és la realitat i no pot ser amagada amb la demagògia habitual del nostre alcalde.

José Manuel Orengo Pastor dijo...

L'última excepció:
Xavi, no és del tot certa la versió que t'han donat, però tu mateix. Acta del plenari hi haura per a que pugues veure com és, si vols comprovar-ho. Però no et disgustes amb mi. Pensa que pot ser estiguen fent-se lectures partidistes a posteriori.
Per mal que sàpiga a alguns, el PSOE presenta una moció que va en l'ordre del dia del Plenari per a que la Generalitat Valenciana recolce la campanya AMPLIFICA'T. Amb posterioritat, el Bloc presenta esmena d' adició per a que, a més a més, el 50% d'actuacions en fira siguen en valencià.
Plataforma in voce diu que la Generalitat recolce als grups valencians i que no es comunique a Acció Cultural. S'accepta que es recolce als grups valencians i es rebutja el no comunicar-ho a Acció Cultural (normal, crec).
El PP fa una esmena típic PP. I el resultat és el seguent:
Es rebutja l'esmena del PP.
Es rebutja l'esmena del Bloc.
I s´aprova la moció amb els vots de PSOE, Bloc i Plataforma, amb la introducció de que la Generalitat recolce als grups valencians.
Cap exclusió, però pot ser hi ha a qui li molesta que el PSPV defense també la llengua. Què els queda?

Browner...Seguro? dijo...

Perfecte molt bé explicat, jo tenia la versió de Xavi i no em feia cap gràcia que el PSOE aprovés una exclusió dels grups catalans per abreujar, em sembla que en el fons "casi" tots volem que es parli valenciana i que la llengua realment tingui presència, però les disputes polítiques fan tergiversar o donar-li un enfocament distint a qualsevol notícia amb la condició de crear polèmica, l'única cosa que creo hem de tenir tots clar és "valència clar que si" i criticar a RTVV i a la "generalidad" que són els quals fan tot el possible per amagar el valencià i deixar-nos de baralles entre gent que en el fons vam opinar igual simplement per aparèixer en els papers criticant una mica.