sábado, 28 de febrero de 2009

CASOS PECULIARS

El meu despatx està obert a tot el món i això fa que, en ocasions, atenga a persones peculiars que venen a vore’m. Pel meu caràcter, tinc en consideració a molts ciutadans peculiars que, per circumstàncies de la vida, la viuen d’una forma diferent. L’altre dia va aparèixer un xicot amb una motxilla dient que se n’anava a Madrid a vore a Zapatero per a que li donara treball. El vaig vore decidit i no vaig voler llevar-li del cap la idea però sí li vaig aconsellar que anara a parlar abans amb Serveis Socials per a vore que podíem fer per ell. Va insistir en deixar-me un currículum i se’n va anar.
La següent notícia va ser escoltar-lo per Ràdio Gandia parlant des de Madrid. A mes de ser noticia en diversos mitjans de comunicació.
Qui el va atendre en Serveis Socials? Ningú, perquè ni va anar. Mal assumpte. Al vore el currículum que em va deixar, veig una empresa coneguda en la que diu que ha treballat alguns anys, pregunte, i em diuen que va anar, va signar un contracte i no va aparèixer mai més per allí.
El divendres ja el tornava a tindre davant del meu despatx volent vore’m i sense aparència d’estar en vaga de fam. Ell no està empadronat a Gandia i en esta ocasió, se li va aconsellar, des de la meua secretaria, que acudira als Serveis Socials del seu ajuntament.
Per la nit, vaig escoltar com la ràdio tornava a obrir amb un altre ciutadà que deia que anava a fer una vaga de fam davant l’Ajuntament. Preocupat vaig cridar al policia de la porta i li vaig preguntar si alguna persona estava en la casa consistorial o voltants. La resposta va ser que estaven acomiadant una boda civil que es celebrava en eixe moment en el Salo de Plenaris. No obstant, el dilluns preguntaré per eixa persona en Serveis Socials per vore si podem ajudar-lo en alguna cosa.
Tot i que no serà gens fàcil, en Gandia no volem deixar tirat a ningú en temps de crisi. Per això fent un esforç col•lectiu, comptem amb un bon instrument per a les persones que estan en l’atur i no tenen recursos. Es diu Renda d’Emergència Familiar (REF). A dia de hui, hi ha 92 famílies protegides que són prioritàries per a obtindre un lloc de treball. A més estem firmant convenis amb Cáritas, Creu Roja i altres entitats socials compromeses, per a tindre la major protecció social possible en temps difícils. Fins i tot ahir mateix, CCOO valorava molt positivament l’esforç i atreviment del govern de Gandia en la seua política social.
Tal vegada, en el que no hem pensat és en ampliar estos convenis amb algun mitja de comunicació per tal de que, quan detecten algun cas curiós, els pregunten si han estat atesos i, després de respondre a la pregunta i publicar la notícia, col•laboraren aconsellant-li que anara a veure els nostres serveis de protecció social. Som més de 80.000 ciutadans a Gandia; tenim mes de 4000 parats i de tots volem i hem d’estar pendents.
Fins demà.
Share/Bookmark

8 comentarios:

Browner...Seguro? dijo...

Els mitjans de comunicació farien bé intentant assabentar-se de qui és la persona que els ven aquesta notícia, segurament si s'haguessin assabentat sabrien que aquest home que va anar fins a la Moncloa, sembla ser segons em conta gent que ho coneix bé, que el màxim que ha treballat en aquesta vida han estat 3 mesos més o menys, que és un visitant habitual de diversos calabossos, i que en definitiva és un home que segurament necessités ajuda, però d'altre tipus, no pot aparèixer en els mitjans de comunicació com algú que ha perdut el treball i no pot pagar la seva hipoteca per la crisi, perquè simplement no és veritat, i moltes vegades els mitjans de comunicació publiquen qualsevol cosa sense cap tipus de documentació ni informació i el mínim que haurien de fer seria això.

Anónimo dijo...

Muy interesante , es realmente curioso lo que nos cuentas y una vez mas la realidad supera la ficcion.
Es de agradecer tener a la primera autoridad tan proxima a los ciudadanos y a los problemas reales del dia a dia.
Sería muy ilustrativo para la ciudadania que nos tuvieras informados de esa faceta en tu trabajo , pues eso acercaria mucho la imagen tuya a la calle y se palparia que realmente no estas desconectado de los problemas cotidianos que nos afectan.
Bueno ,esperamos seguir teniendo comentarios como el de hoy .
Buenas tardes y buena suerte.

Anónimo dijo...

muy bien de "persona a persona"

Anónimo dijo...

No me lopuedo creer pero acabo de escuchar por la radio que FRANCISCO CAMPS decia que tiene 5 millones de amigos en la comunitat.
Este CAMPS cada dia que pasa esta mas ALEJADO DE LA REALIDAD , se cree que esta levitando y es nuestro angel de la guarda .
Madre mia que politicos tenemos en este CONSELL.
Encima dice que SERAFIN CASTELLANO es un perfecto conseller , y que trabaja 24 horas al dia.
No se entera de nada (hace como que no se entera) y no entiendo comola oposicion no llevan a los juzgados casos fragantes de saltarse la ley , como lo del "parany".

Anónimo dijo...

Una lástima vernos representados los ciudadanos de Gandia por semejante figura...de todos es conocido en Gandia su curriculum al igual que el del resto de su familia que se conocen más en los juzgados y no precisamente por hacer el bien.

Anónimo dijo...

sr Orengo
¿por qué nos has subido el IBI impuesto 100%?
A caso no ves que el que tenemos piso y lo pagamos, ya no podemos llegar a fin de mes, y ahora nos duplicas el impuesto.
¿por que si no puedo pagarlo me incrementan el 40% más de lo que lo ha subido?

José Manuel Orengo Pastor dijo...

IBI 100%. Crec que no, tan sols el IPC del mes de septembre(un 4%). A mes esta financian la REF.

Anónimo dijo...

hhhhh