sábado, 31 de enero de 2009

FITUR I EL V CENTENARI


Enguany Fitur també ha estat afectada per la crisi econòmica. El recinte firal estava menys animat que els altres anys.
Però allí estava Gandia, en un lloc ben visible, acompanyada dels seus representants empresarials, culturals, institucionals i politics, rebent a les distints delegacions i promocionant la ciutat.
Han passat per l’estand quasi tots: el Ministre de Sanitat, que diu que vol vindre a Gandia a vore unes falles; el President de la Generalitat, que va reafirmar el seu compromís amb el V Centenari del 2010; el President de la Diputació, el Delegat del Govern d’Espanya a la Comunitat, l’amiga Leyre Pajin, el director de Turespaña, la Consellera de Turisme, el meu Secretari General Jorge Alarte, etc. Totes i tots ens miren amb consideració i alguns no poden dissimular l’ admiració cap a Gandia i el seu teixit social.
Ara, en arribar a casa, escolte cóm es posa de nou públicamen en dubte el finançament de la celebració del V Centenari del naixement de San Francesc de Borja.
Enguany anem a presentar-nos a les distintes convocatòries d’ajudes de la Generalitat i dels Ministeris, guiats per Moncloa i el Vicepresident de la Generalitat i, en funció dels resultats, tenim tot l’any 2009 per a tancar la resta dels diners que haurien d’acabar d’aportar per a l’any que ve.
Sóc optimista, tot i que sé que no és fàcil obtindre diners d’altres administracions i menys encara en temps de crisi.
Jo tinc fe en els governants i crec en la voluntat d’acomplir els seus compromisos. Tinc fe en la figura de Sant Francesc, en la programació consensuada i en el potencial de relacions de la ciutat de Gandia i de les entitats del Consell organitzador. Dels partits de l’oposició tan sols demane i espere, un poquet de lleialtat al esdeveniment, col•laboració sincera i confiança i determinació en la defensa de la projecció cultural i turística de Gandia.
Perquè a voltes sembla que amb les seus declaracions públiques vullguen temptar al dimoni.
Fins demà.
Share/Bookmark

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Yo tambien creo que te ayudaran. El PP no va ser tan tonto de quedarse fuera de juego de San Francisco de Borja.
Y Zapatero te ayudara porque eres del mismo partido y querra que vuelvas a ganar en Gandia.
Mientras que este el sr, Torro ten fe, que en Gandia no tiene nada que hacer.

Anónimo dijo...

No dubte que aconseguisca que Gandia se semble
a Berlín o a Barcelona amb edificis que
siguen obres d'art signades per prestigiosos
arquitectes com deia un Regidor fa uns dies.

Però la pregunta que em faig és ¿ I com serà
la societat Gandiana en aqueix temps ?
I a la solució que arribe és a una societat
com va predir Aldous Huxley en la seua obra
“Un món Feliç”, a Gandia viuran els
privilegiats i la resta als afores, i als
xiquets quan nasquen els ficarem en un
ascensor o els posarem una safata en la mà,
així als 14 anys treballaran
d'ascensoristes o cambrers en les milers
de places hoteleres que es crearan al
temps d'edificis emblemàtics,
Perquè altra cosa no sabem fer.

Una salutació.

Anónimo dijo...

He vist en la premsa les conclussions presentades pel Sr. Iribas a FITUR sobre el que necessita Gandia per a millorar el seu turisme. Crec que és la primera vegada que un estudi comença per les conclussions, perquè aquestes ja foren avançades fa mesos pel Sr. Iribas i el Sr. Mut, amb la qual cosa sembla que l'estudi no més serveix per a justificar una idea preconcebuda. Unir Gandia amb la seua platja amb més formigó no crec que solucione res, ni crear 10.000 places hoteleres (on?). Que no ens enganyen, Gandia no és Benidorm, ni crec que els seus ciutadans vulguen que se semble. Algú ha fet una enquesta en aquest sentit? Els polítics deurien treballar per aconseguir una ciutat per a viure, no un gran parc temàtic per a fer diners. Una ciutat on es puga viure bé sempre serà una bona ciutat per a visitar, però no tota ciutat bona per a visitar és una ciutat apta per a viure. Perquè evidentment, desprès de les 10000 places hoteleres hi haurà que desenvolupar tota una sèrie d'infraestructures d'acompanyament (altres Terres Mítiques?) i de servei que tindran un alt cost ambiental amb el que això suposa de pèrdua de qualitat de vida.

P.D.:Per cert, el creuer que eixirà de Gandia cap a Barcelona i Roma amb motiu del V centenari de Francesc de Borja al 2010 és per a promocionar el turisme? El d'aquestes dues ciutats serà. No seria millor fletar un creuer en sentit contrari, és a dir de Barcelona i Roma cap a Gandia per a que altres coneguen la familia dels Borja i la nostra ciutat?
Una abraçada.

Anónimo dijo...

El meu pare treballa en una finca y el seu jefe li ha pujat el salari uns 20 euros, pero Zapatero li lleva ara tots els mesos 50 euros al mes, i ara no arribarem a pasar el mes. Este es el govern de Zapatero, posar pitjor del que estem als ciutadans.

Anónimo dijo...

Hola, he vist que en la teua biografía escrita en el Wikipedia hi han escrites frases inofensives e irrespetuoses per a tu. Per aquest motiu t'alerte que l'edites tal i com es la teua biografía actual. He editat el que he pogut, perquè hi havien frases que també implicaven a Gandia com una ciutat que havies convertit en una "pocilga". En conclusió, qui ha cambiat la teua biografía es una persona sense escrúpols. Fins la pròxima.