lunes, 22 de diciembre de 2008

POLÈMIQUES ECONOMIQUES


Ja fa temps que l’oposició política ha perdut el nord en la tasca de la crítica econòmica al govern.
Té igual que estem en crisi o no. Té igual que mantinguem la pressió fiscal de l’any en l’IPC pur i dur i, si este varia a la baixa, la diferència la dediquem a la creació d’un fons d’emergència per als més necessitats en estos temps difícils. Té igual que l’Ajuntament estiga fent un esforç titànic invertint al màxim per a que Gandia no es pare i es creen llocs de treball.
En la concessió de l’aigua, encara ressonen tantes i tantes declaracions contràries i contrariades per haver aconseguit un cànon de 55 milions d’euros, al temps que garantírem la qualitat i la quantitat de l’aigua per als pròxims 25 anys (el PP encara manté un pleit respecte a la qüestió amb l’esperança que l’Ajuntament es quede sense un euro).
Ara, la darrera polèmica econòmica denunciada pel Bloc (prompte eixirà el PP en sintonia) l’ha motivada un bon acord amb l’empresa concessionària de l’aparcament del Riu Serpis per a poder finançar la nova plaça escultòrica de Navarro Baldeweg (Plaça del Tirant).
L’ajuntament rep 3,2 milions d’euros, a canvi de passar els abonaments mensuals de 55 a 60 euros, de clarificar aspectes concessionals i de garantir l’equilibri que resulta afectat per la realització de l’obra.
Des del Bloc diuen que, en realitat, es tracta d’un crèdit encobert. Ho seria, si després de fer l’obra, el pàrking funcionara econòmicament regular o malament. En tot cas, seria un crèdit barat.
També denuncien que és un cànon anticipat a compte del que tenia que cobrar l’ajuntament al llarg del temps de la concessió. Això no és cert del tot. Si després de l’obra el pàrking funcionara molt bé, seria un cànon quasi integrament afegit al que ara hi ha previst.
Per una altra banda, l’acord fa possible millorar el funcionament de la concessió, incrementar l’interés mutu de l’empresa i l’Ajuntament perquè funcione millor el servei, i permet fer l’obra de la plaça sense finançar 3, 2 milions d’euros en un préstec. Es compte com es compte, estos diners que la concessionària aporta ens costaran a un preu més baix que un crèdit d’un banc o fins i tot podrien plegar a ser gratuïts.
Jo crec que el que més mal els sap és que, al no ser un préstec, l’Ajuntament manté intacta la seua capacitat inversora per a altres projectes, perquè no incrementa legalment amb esta operació el seu endeutament. Per a mi, simplement, magnífic!
Ara ens diuen que estem esgotant totes les fonts possibles i tornen, de nou, a confondre’s. En temps de crisi, el que estem fent és no tocar la font dels impostos per a generar ingressos. Per a sorpresa de molts, sense pujar impostos, no parem de fer coses...Ni pararem.
Algunes persones es pregunten: des del govern ho podem fer tot possible? La resposta evident és que no. Però la nostra obligació és, enmig la crisi, allunyar-nos de les polèmiques econòmiques i fer possible quants mes projectes millor, sobretot si representen noves oportunitats per als ciutadans i són indiscutiblement bons per a la ciutat de Gandia.
Bon Nadal i fins demà.
Share/Bookmark

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Bones festes i que el Big-Bang
li il·lumine,
ens il·lumine, que falta
li fa i ens fa.

Anónimo dijo...

Es podrà compartir o no el teu plantejament econòmic però cap persona podrà tindre queixa de que no parles clar.
Jo estic d'acord amb tu. Cal fer coses per a que la ciuat no es pare. Invertir tot el que es puga en temps de crisi es Keynesiano, i hui està desmostrat que es el plantejament més fiable per a reactivar l'economia. Però ves en compte, tan sols deuríes invertir , en projectes clars i si pot ser compartits.
Seria del tot convenient donar més participació per a determinar les inversions.
Anim i sort.

Viceny dijo...

Front al pesimisme, optimisme; front a la crispació, diàleg; front als entrebanc.s, activisme. La superació de la crisi és un projecte col·lectiu i l'Ajuntament un dels referents de la societat.Bon Nadal i Bon 2009.

Anónimo dijo...

Es muy patética la política tan rastrera que practica la oposición en ésta ciudad . Por otra parte no me extraña esa política del todo vale , de la que son maestros en el PP , pues su crispación es tal y su falta de argumentos llega a tal nivel , que se ven desbordados ante la avalancha de buenas noticias e iniciativas del gobierno municipal .
Esta oposición , no da la talla necesaria . No tienen capacidad para estar a la altura de lo que Gandia demanda . Espero que los ciudadanos se den cuenta de la falta de miras de estos "salvadores" de la ciudad.

BON NADAL.