jueves, 30 de octubre de 2008

EL MILLOR PORT PER A GANDIA


De nou, hem recuperat el consens de ciutat per a planificar i desenvolupar l’ ambiciós programa de futur del Port de Gandia. En l’anterior legislatura, amb l’excusa de la celebració de la Copa Amèrica, vam acordar amb l’Autoritat Portuària de València començar la transformació del vell Port de Gandia, per a que fora un nou motor del turisme i de l’esport nàutic. El volíem més gran, més bonic, amb més espais públics per al ciutadans i amb millors condicions per a l’activitat comercial i pesquera que tants beneficis reporta al Grau i a Gandia. Aleshores es van fer moltes coses: vam aconseguir instal•lar la base del vaixell Copa Amèrica que representava a França i vam fer una zona d’aparcaments on hi havia un desballestament abandonat . Vam promoure un nou i modern varador a la part sud, fent possible així alliberar l’entorn de l’església d’activitats industrials molestes. Vam començar la construcció de la nova llotja de pescadors i vam restaurar els “tinglaos” fruiters, imatge representativa del nostre port .
L’autoritat Portuària, poc a poc, està acomplint amb tots els seus compromisos i aixà suposa que, en poc de temps, s’acondicionarà la plaça de la Llotja, arreglarem el moll sud per a ús fruiter i finalitzarem el Passeig Nord anomenat dels Borja i que tan d’èxit té per les persones vianants.
Ara continuarem impulsant i desenvolupant totes les potencialitats del Port de Gandia. Tenim un acord estratègic de futur amb el Reial Club Nàutic, per a poder, junts, desenvolupar i garantir el millor Club Nàutic esportiu amb l’impuls de l’ampliació d’una nova marina naútica-esportiva que suposarà un canvi importantíssim en el model turístic de la ciutat de Gandia.
A més a més, esta setmana hem acordat, amb el recolzament de tots ( inclosos el PP i el Bloc), contractar dos estudis per a poder desenvolupar tota la zona portuària que va des de l’església del Grau fins a la connexió amb el passeig marítim de la platja. Un estudi l’encarregarà l’autoritat Portuària i servirà per a conéixer la viabilitat econòmica de la zona i l’altre estudi serà urbanístic i de disseny arquitectònic, i l’encarregarà Fernando Mut a un arquitecte de prestigi internacional per a saber cóm i què podríem ubicar en eixe espai (alguns ja pensem que el lloc és magnífic per a ubicar el nou Palau de Congressos que Gandia necessita, però la qüestió serà tema de major reflexió i debat).
És temps, de nou, de fer junts el millor Port per a Gandia. Poc a poc, sense pausa, però sense presses ni precipitacions. Amb constància, sense considerar ni provocar propostes o critiques desbocades partidistes que no porten a cap lloc positiu per a ningú. Crec que ara deuríem treballar amb esperit constructiu, sumant a la societat i mirant sempre pel millor futur possible per a Gandia. El Port i L’Estat ens donen de nou eixa magnifica oportunitat.
Fins demà.
Share/Bookmark

3 comentarios:

Browner...Seguro? dijo...

En los momentos de crisis es cuando más falta hace la inversión y ayuda de las administraciones en la creación de empleo, las obras publicas deben ser ahora más que nunca las que ayuden a la generación de riqueza, enhorabuena por las gestiones realizadas para mejorar el puerto y ahora lo único que hace falta es que efectivamente todos estos proyectos se pongan en marcha, por un lado supondrá trabajo para las empresas constructoras y de servicios colaterales y por otro por supuesto una mejora de nuestro entorno para los que vivimos aquí todo el año y para los que nos visitan, lo dicho, enhorabuena pero ahora hay que ponerlo todo en marcha, que no se queden solo en buenas intenciones.

Anónimo dijo...

En el Grau estem molt contents amb tot el que esta fent-se al Port.
Cada any està més bonic que l'anterior.
Torro tan sols busca fer la contra i poder amarrar el seu catamaran gratis com els de la asociació de barques.

Anónimo dijo...

per favor no em faces parlar de lo contents que estem al grau. El grau es una barriada de segona, res a vore en Gandia, y aixó es responsabilitat de vosté. Si creu que amb un pabelló de congresos menut ens te que comprar, Alcalde está molt equivocat.