lunes, 17 de diciembre de 2007

GOVERNAR: DECIDIR I GESTIONAR

L’ofici o art de governar implica el tindre que estar contínuament prioritzant i decidint. Estes decisions les prenem individual o col·lectivament un equip de persones -concejals i càrrecs públics- que conformen tots junts el govern. Un bon Alcalde, com a director del govern, treballa des de la seua responsabilitat per perfeccionar la qualitat en la pressa de decisions. Al meu entendre, és importat no sols la capacitat i formació dels membres del govern sinó també l’actitud, la bonhomia, el talant i la seua vocació de servei als ciutadans. El que busques és aprofitar les oportunitats potencials que té la teua ciutat, fer-ho des de la responsabilitat i sobretot encertar en les decisions.

Però governar no és només prendre decisions, també implica gestionar les obres i els serveis que prestem als ciutadans. I en esta qüestió sóc el primer autocrític: el govern depèn molt de la capacitat de gestió que tinga l’organització municipal. Des de fa un parell d’anys, tenim més ambició i estem fent més quantitat de coses que persones o instruments tenim per a controlar la seua execució. Així hem tingut resultats insatisfactoris en obres com les urbanitzacions de Marxuquera o en l’execució del Passeig, entre altres, o no funcionen com cal alguns dels serveis públics que estem prestant, com ara el control de l’aparcament, etc. I tot per voler fer més del que podem fer amb els recursos que comptem.

Crec que l’ any 2008 és l’any per a millorar la gestió dels serveis públics i incrementar la nostra capacitat de fer coses amb nous instruments com són les empreses públiques ( per molt que ens critiquen des de l’oposició). És un any per auditar el funcionament de les contrates de neteja, jardineria, aigua o grua, per a millorar l’execució de les obres i fer complir les normes cíviques de convivència, estimular en els funcionaris la vocació de servei als ciutadans i donar-li ànima a l’atenció a les persones.

No serà fàcil. Els interessos particulars, les dinàmiques creades i la resistència al canvi juguen a la nostra contra. Al nostre favor està la necessitat, la determinació, la nova estructura de funcionament i el recolzament de la ciutadania.

Fins demà
Share/Bookmark

9 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Alcalde
El V centenario de Sant Francesc de Borja en un evento que puede ser la lanzadera definitiva para impulsar el prestigio de Gandia a nivel internacional.
La verdad es que si no hay facilidades y propuestas para que la participación ciudadana se una a impulsar esta iniciativa, podemos perder parte de esa oportunidad.
Así que, existe uno Sr, presuntamente encargado de organizar este evento, que solo es un escollo para que todas las empresas puedan ser participes de este evento.
Por tanto, si hablamos de gestión, creo que se debe frenar a este Sr. Encargado de organizar este evento, para que de verdad no sea con lo que dice y hace, un impedimento a que todos sumemos esfuerzos para hacer del V centenario un evento que haga de Gandia un escenario de éxito para todo el mundo.
Me he reunido con este sr. Y la verdad tiene el No en su frente más por ignorancia que por ser capaz de aprovechar la fuerza empresarial de Gandia para que esto sea un evento que beneficie a todos.
Pido y ruego, que supervise la capacidad de Este sr. Que se pone al mando de la organización de V centenario de Sant Francesc de Borja, para que la gestión del Alcalde que eres tu, se culmine en éxito, evitando que el bloc siga puniendo trabas a Gandia

Anónimo dijo...

És necessari que tingau la claritat i frescura que teniu i que no perdeu de vista els problemes reals dels gandians.
Ara teniu assessors i empreses, desitge que es note en que feu més coses i millor fetes. Compteu amb el meu suport.
Però si finalment no fora així, la crítica també serà contundent per part meua i de la ciutadanía.

Anónimo dijo...

Desde luego que no sera facil , mas bien se necesitara una gestion muy rigurosa y que el dia a dia no te haga perder el rumbo marcado.
Habra que saber delegar , como dices, y formar un equipo de trabajo con personas que atesoren formacion con vocacion de servicio.
Como dice el refran "MURIENDO Y APRENDIENDO" , y adecuar objetivos con recursos y no pedir peras al olmo . Luego vienen los problemas , porque no se que es peor , pasarse y tener todo tipo de problemas o no hacer tanto y lamentarse de las ocasiones perdidas.
En todas estas cosas de gestion como en todo en la vida , es fundamental tener al frente de todo a una persona que tenga las cosas claras de a donde quiere ir y que objetivos son los que hay cumplir , que sepa delegar y TENGA ESA MADERA DE LIDER que toda organizacion tiene . Yo particularmente y muchos creemos que tienes esa madera y te apoyamos .
CONTINUARA.SALUDOS.

Anónimo dijo...

Alcalde, és cert això que el teu partit no ha signat ni recolza les organitzacions en contra del tall de TV3? Això és el que he sentit dir i he llegit a algún mitjà i, de ser cert, em sembla greu: el silenci, quan es deu parlar, legitima; en aquest cas es legitima l'atac a la lliure comunicació, que es una de les bases en que descansa la democràcia. Molts, fins i tot gent d'esquerres, hem criticat el que ha fet Chàvez quan no va renovar una cadena televisiva que no comulgava amb el govern. Això mateix passa ací ara, i si ningú amb poder de rèplica no diu res, quedarà legitimat aquest tipus d'acció despòtica.

Son aquests detalls els que, almenys a mi, em fan cada vegada desconfiar de vosaltres els polítics, perquè per una banda ens dieu coses aparentment benintencionades que després no es corresponen amb les vostres accions. Ja no parle per tu, solament.

Potser la qüestió de TV3 a pocs mesos d'eleccions és delicada; el PP ho sap, i ho aprofitarà electoralment; potser la cojuntura del teu govern no aconsella ara manifestar-se al respecte... no ho se... però en realitat ni m'importa.

Espere que entengues açò i no ho consideres com un atac, perque no ho pretenc

Browner...Seguro? dijo...

Pues esperemos que sea verdad y que el proximo año por estas fechas no volvamos a hablar de los mismos errores, porque mira que se hacen mal las cosas y parece mentira...

Saludos y felices fiestas, y de verdad que el proximo año se mejoren todas esas cosas.

Veremos una vez pasen las elecciones que queda de las buenas intenciones

Anónimo dijo...

Si amb el carregament d'assessors col·locats per tots els llocs i amb empreses públiques amb milions d'euros del presupost municipal no feu alguna cosa ho tenim ben negre.
L'Ajuntament de Gandia està sobredimensionat i això en esta legislatura se n'ix de mare. Ja no se sap quants favors polítics a base de col·locar amics heu fet però allò ben cert és que sobren tots.
Hi ha funcionaris bons i capacitats per fer la feina i no els deixeu. Tot el contrari, creeu empreses paral·leles a la gestió pública que buiden de contingut els departaments. Claveu a les vostres llistes electorals o a antics regidors i els ompliu el pap amb un sou.
Això és transparència. Això a ma casa li diuen mangarrufes.

Anónimo dijo...

lo del cierre de TV3 es grave.
parece que estamos en venezuela de chavez.
No creo que sea un tema de eleciones, ya que quien decide son los presidentes de los bancos.
o sea, cualquier partido ha de tener el ok de Botin y otros presis de bancos, digan lo que digan, la economia es la que dicta el porgrama o al menos es lo que se hace digan o no los politicos que quieran o no.. o casi.

Camps tendrá sus razones del cierre de tv3, que nos lo diga torró el por qué de esto

Anónimo dijo...

Orengo, no es posible continuar por donde quiere ir Molinero, que he demostrado sobradamente su ineficacia e ineptitud para ser el organizador de los actos del V centenario de San Francisco de Borja. Este señor no escucha y antepone sus ideas a cualquiera que le expongan otras personas.

Estas a tiempo de evitar que su ineptitud demostrada afecte al gobierno de la ciudad, es el momento de actuar

Anónimo dijo...

els veins del parc alqueria nova ens agradaria saber el perque les portes del parc no es tanquen,cumplint el horari que l'ajuntament anuncia a les entrades del parc?
tambe voldriem saber per que la seguretat del parc recau en persones que no poden ser operatives respecte a la segureat i custodia d'aquest meravellos recinte urbà.
gràcies i salut.