lunes, 2 de julio de 2007

CREC QUE HEM FET EL QUE TOCA

Percibisc que les persones, majoritàriament, estan il.lusionades en esta nova legislatura. També he tingut ocasió de llegir les opinión del partits en els mitjans de comunicació. La veritat és que cada dia ho veig més clar. Crec que hem fet el que toca.
Tenim la voluntat de ser com som i de no enganyar a ningú, tot i que a vegades parega el contrari. Com vaig anunciar durant la campanya, governaré amb tots els que vullguen formar part del govern i tinc la intenció de copiar- amb “descaro”- propostes electorals d’altres, si sÓn bones per a Gandia.
El govern que he conformat és un goven de progrés o d’esquerres, si ho preferiu, això sí, amb voluntat de ser amable amb tot el món. No serà excloent ni sectari i estarà permanentment obert a noves incorporacions. Serà poc fonamentalista i tindrà una forta política social. Serà respectuós amb el medi. És un govern fruit d’un pacte, sense imposicions, entre el PSOE, amb 12 regidors, i els partits que tenen voluntat de ser govern. La prioritat és treballar per Gandia i les seues persones. Respectarà el nostre programa i estarà obert a noves propostes..
En este govern no està el Bloc perquè no vol. Com no tenen ganes de ser govern, (perquè estan fotuts amb el resultat electoral), diuen que, per a participar, tenen que ser exclussius (crec que volen dir ser “decisius”) o que no pacten per coherència ideològica.
Plataforma entra perquè, més que un partit, és una associació cívica que està “hasta el monyo” dels partits en general i del PP en particular. Els membres de la candidatura porten molts anys en l’oposició. No volen, per res del món, tornar a ser oposició i menys al costat del PP. Tenen moltes ganes de treballar i demostrar qui són.
Pel que fa a la coherència ideològica , jo no parlaré d’altres pobles. Però hui sí faré memòria. Fa dos legislatures eren ells, el Bloc, els impulsors del pacte amb Unió Valenciana i PSOE (sumavem 13 regidors), excloent a EU ( Peris). Per cert, recorde que la Junta de Districte de Beniopa va tindre la culpa del no pacte entre Bloc-UV-PSOE, i que acabara entrant Peris. En aquell moment, al Bloc li vam oferir sumar-se, per a fer un govern a quatre ( 15 regidors). La resposta va ser: “No entrem en cap pacte en el que no sigam decisius”. No obstant això, encara ho posen com a exemple d’antecedent de pacte del PSOE amb les dretes , olvidant-se, com sempre, de Peris i EU. .
Que ningú es confundisca. Jo sóc l’Alcalde pel recolçament dels 12 regidors socialistes. No per fer un pacte amb “les dretes” (això era Facund Puig, a Bellreguard).
El Bloc té vocacio de ser sempre decisiu. Però, per a ser decisiu en un Ple, més que recolçament electoral cal tindre sort. Els vots sí signifiquen el recolçament a les candidatures, a les propostes i als partits. El Bloc ha tingut “ injustament” menys vots dels que “ es mereixien”. Tot i això, el Bloc continua tenint eixa voluntat de ser decisiu.
Que ningú s’enganye. En esta legislatura, l’única manera que té el Bloc de ser decisiu és pactant amb el PP i Plataforma. Sumarien 13 regidors i el Bloc seria absolutament imprescindible.
Clar, això, per alguns del Bloc, sí que estaria més que justificat. O és que el Partit Socialista no pacta amb qui siga per a mantindre la "poltrona"?…El PSOE porta ja molts anys governant i això no és bo… Gandia pot quedar aïllada políticament, amb la mancança de recursos que això suposa…, A més, este Orengo no és el que pareixia …
Els que vos sentiu d’esquerres feu el favor de sumar-se al nou govern prompte i no donar credibibilitat als argumentaris i desqualificacions d’articulistes amargats que estan contra el món. Llàstima que alguns perderen l’assemblea!.
Fins demà.
Share/Bookmark

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt ben dit, res més a afegir.

Anónimo dijo...

Pense que has fet el que tocava, en política s'han de tenir principis i també estratègia. El Bloc no està al govern perquè, lliurement,així ho ha decidit-per cert era lògic donat que sempre anaven de víctimes davant l'assemblea, ara no ha pogut la direcció demanar-los el vist i plau-. A mi m'haguera agradat que formaren part del govern, aixó si en la condició que els han marcat les urnes, sense ser decisius ni excloents. Endavant, a governar. Molta sort, estarem recolzant, Gandia s'ho merereix

Anónimo dijo...

JOSE MANUEL HE ESTADO HOY EN EL PLENO HA SIDO DE LAS POCAS VECES QUE HE IDO EN VIDA.
HAS ESTADO ESTUPENDO EN TU INTERVENCION FINAL ...CREO QUE TENDRAS QUE INTERVENIR ALGUNAS VECES MAS EN FUTUROS PLENOS
PERO....SIEMPRE SUELE HABER UN PERO
¿POR QUE LOS MIENBROS DE LA OPOSICION BLOC ESTAN SENTADOS DETRAS DE PLATAFORMA Y NO ENFRENTE COM CREO QUE OCURRE SIEMPRE?
SERA QUIZAS PORQUE SU ASAMBLEA LES DIJO QUE NO MIRARAN A LA CARA A LOS MIENBROS DEL GOBIERNO?
CREO QUE LOS QUE ESTAN POR LA LABOR DE HACER UNA MEJOR GANDIA MERECEMOS VER LA CARA DE LOS QUE QUIEREN LO MISMO PERO DE UNA FORMA SECTARIA,Y NO TENER QUE DARSE LA VUELTA PARA CONTESTAR AL BLOC .
NO ENTIENDO QUE NO QUERIENDO ESTAR CON PLATAFORMA EN EL GOBIERNO SE SIENTEN A SU LADO
A ESO LE LLAMO COHERENCIA POLITICA POR PARTE DEL BLOC Y PERDONA ALOS QUE LO HAN CONSENTIDO INCOHERENCIA
ANIMO
ALBERTO

Anónimo dijo...

El meu dubte és saber si la Plataforma és de fiar. El que vull dir es que no m'imgine a Plataforma governant 4 anys al costat del PSPV. Si per qualsevol cosa hi hagueren desavenècies entre socialistes i Mut, això es podria traduir en l'ascens del PP al govern municipal. Governar amb Mut comporta el seu risc.

Browner...Seguro? dijo...

Yo me siento de izquierdas, y para nada me siento influenciado por articulistas del bloc ni de nadie, yo solo te digo mi opinion MUY PERSONAL y sigo sin entender que pinta un personaje como MUT y sus acompañantes en el gobierno de Gandia, Moya no es santo de mi devocion y siempre he reprochado su forma de hacer politica y su querer salir el primero en la foto, y por supuesto lo de Facund Puig ya lo dije yo el mismo dia que supe que era el numero dos del bloc, pero aun asi, de momento sigo sin entender el porque de este pacto, seguire observando y veremos con el paso del tiempo si este gobierno de verdad es bueno o no, pronto tendran una primera prueba de fuego.. la universitat de estiu y luego la Fira, ya veremos como salen de esta

Xavi dijo...

Qué gratuites son les paraules !! I més sense coneiximent de les coses. Vivim en una societat on tot el mon opina sense tindre els fonaments suficients. Parlem de que Facund, numero 2 del Bloc, va ser Alcalde de Bellreguard gràcies al PP. Correcte. Ara, a part de les sigles de partit, que algú em diga si durant 4 anys es va prendre una, NOMÉS UNA, decissió política que no fora d'esquerres.
Ara es critica que en Palma, Xaro Frasquet (Bloc) no li haja donat la alcaldia al socialista (¿?) Joan Sapena. Per a qui vullga saber què fa el PSOE en Palma i perquè el Bloc mai apoyarà a sàtrapes com Sapena, ací té un exemple: http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060905/prensa/noticias/Safor/200609/05/VAL-SAF-048.html
Però val, encara i així, es continuarà criticant al Bloc pels seus pactes, per voler un territori sostenible, i per eliminar del poder a tot aquell alcalde (del PSOE, del PP, verd, roig o blau) que siga un corrupte.
Només una xifra, dels 60 pobles del Pais on el Bloc era decissiu per conformar un govern de progrés, només en 3 pobles s'ha produit un pacte amb la teòrica dreta, com per exemple, Palma. De 60, 3. I si s'examinen (si algú vol deixar de ser un borrego) s'entendrà el perquè.
Però be, a pesar dels atacs del PSOE, de no tindre tots els mitjans de comunicació que tens a la teu abast, Jose Manuel, a pesar de ser un colectiu xicotet, resistirem, continuarem portant la bandera del progressisme a la ciutat, eixa que vosaltres heu despreciat a aquesta ciutat.

Anónimo dijo...

Ojo con los que aspiran a ser lo que no son.
La estrategia política de muchos, es que se hable de ellos, así, seguimos el Guillén de reforzar sus posiciones y hacerles propaganda gratuita.
El bloc en este caso, ha optado por lo que más a ellos les conviene y seiguen con la estrategia ya bien sabida de ir a la oposición para que se hagan notar.
Lo qpero que se puede hacer es responderles, hacer de sus comentarios algo que decir sobre ellos.
La estrategia de ellos, es tirar la piedra y esperar reacción, y de esta manera, consiguen que de ellos de hable.
Siendo Usted inteligente , la mejor manera de que ellos ocupen su sitio sin molestar a los que realmente trabajan, es no hacerles caso, ni una, ni dos, ellos se desesperan por su manera retrógrada de querer hacerse ver que existen, sin que por ello tengan importancia.
Los votos les ha puesto en el lado del perdedor, y un perdedor desde la posición del vencido, solo opta por hacer ruido, quizás así ganan notoriedad.
Siguen la estrategia de los pájaros en la selva, o sea aletear por si una hembra pasa por su zona y pica.
La coherencia demanda que se les respete, pero la distancia entre el respeto y el hacer lo que ellos quieren con los objetivos absurdos que demandan, debe caer en la más absoluto silencio, que hablen, que digan lo que quieran, que griten, pero usted como lo es de inteligente, sabe que responderles es poner un objetivo de ellos bien cumplido.
Solo se ha de mirar por lo que conviene a todos, ellos, no han querido ser parte decisiva, y se ve que no es por el bien de Gandía, sino por la frustrada tajada que han conseguido con su presunta inocencia de hablar por una izquierda que solo les arrima a la derecha.
Que digan lo que digan, que escriban lo que les venga en gana.
Los hechos le protegen a usted, y sobre todo si no les replica, hay otros más interesados que lo harán por usted, por lo que pienso desde mi modesta mesa de trabajo, es seguir trabajando y dejar a que los que chillan desde el otro lado, que aprendan la lección ellos antes que nadie.
Para ellos, ni un comentario por parte de usted sobre ellos, se agotarán solos porque razón no la tienen pero ustedes del actual gobierno si merecen la credibilidad por ahora.

Xavi dijo...

Totalment d'acord amb el Solitario. Deixeu de parlar del Bloc i treballeu.

Anónimo dijo...

Estic totalment d'acord amb tot el que dius a l'article. ¡ llàstima que alguns perderen l'assemblea !.
Ara toca posar-se a treballar.

Anónimo dijo...

Crec que no deuries parlar de qüestions internes d'altres partits, que sols coneixes per segones. Per a res compartisc que hages, (dic hages perque crec que la decisió és personal i no col·lectiva) pactat amb Mut. Però si ho has fet cal assumir-ho i justificar-ho mirant-se el propi melic. Que el bloc haja fet açò o allò nen este o aquell poble no ve al cas. Parlem de Gandia. No es pot justificar un pacte amb els conservadors parlant del que han fet altres. El pacte és Orengo-Mut i prou, i Moya, Puig o Torró no l'han signat.

Anónimo dijo...

José Manuel, fas bé deixant la porta oberta, tal vegada abans de l'hivern alguns vullguen resguardar-se del fred i decidisquen entrar.

Salut!