jueves, 28 de junio de 2007

PODRÍEM ESTAR EQUIVOCATS

Hui he donat el primer pas per a posar en marxa i a bon ritme la ciutat. He conformat el govern donant participació a Plataforma de Gandia.

Front a la negativa (de moment) del Bloc a entrar en el govern i el seu intent de deixar-nos en minoria amb propostes per a que tampoc entren altres, he apostat per firmar un acord amb Fernado Mut. Sí, amb Fernado Mut, el que ha estat líder del PP durant les dos últimes legislatures.

Ara calia fer un pacte ampli i fort per a poder ser àgils en la gestió. Un pacte per a que els ciutadans no tingueren que patir les tàctiques de partit encaminades a relentitzar el ritme de Gandia i desgastar a un govern en minoria.

El Bloc no vol. No està per reforçar el govern ni a l’Alcalde (no li ha anat bé). No vol que es consolide una divisó del vot a la dreta del PSOE (perd la seua condició de decissiu). I tot que el Bloc governa amb el PP en molts pobles, ací no accepten un pacte de govern programàtic si en ell s’inclou Plataforma, per ser de dretes ( o perquè això debilitaria al PP). No accepten el pacte ni tant si vol donat-los preferència per a triar departament o assignar-lo a Plataforma.

Mentres tant, Gandia parada o “a relenti”. I tot això, per mantindre la coherència política, segons el Bloc.

Sé que es possible que tinga un desgast personal amb este acord. Fins i tot, algú pot sentir-se decebut. Sé també que les hemeroteques i fonoteques estan plenes de desqualificacions i critiques ferotgs de l’ex lider del PP cap a mi i de mi cap a ell. Han sigut temps de crispació i, en més d’una ocasió i en el fragor del debat polític, de passada de frenada personal.

Però, perdoneu … els calaixos de l’Ajuntament estan plens de projectes il.lusionants que esperen vore la llum en benfeci dels ciutadans de Gandia ( Simancas, Port, parkings, noves escoletes, transport, piscines, etc.)

Entenc que algú no ho entenga. Però ja sabeu que sóc de la cultura del fer i que em poden els compromisos agafats de persona a persona, per a millorar Gandia i la qualitat de vida dels ciutadans.

Tot i que compte amb el recolçament unànim del meu partit en esta nova manera d’entendre la politica, alguns ciutadans de bona fe m’advertixen de risc de futures mocions de censura després de les Generals o de la falta de lleialtat de certes persones de Plataforma. Pot ser, diuen, tornen tots al PP en el futur.

Jo no crec que això passe. Mentres, tal vegada patisca cert desgat per haver donat participació al centre- dreta, sense que el Bloc ho accepte. Assumiré gustós el cost, a canvi d’intentar realitzar la millor gestio que s’ha fet mai en esta ciutat.
Fins demà.



.
Share/Bookmark

18 comentarios:

Anónimo dijo...

El Bloq se ha equivocado en su decisión de no formar parte del Gobierno.

Al Bloq, no les ha beneficiado ser parte del gobierno en la anterior legislatura, porque no han sabido aprovechar tal ocasión, y por su afán de sacar más ventaja ellos en cada decisión que se ha tomado.

La posible estrategia del Bloq con esta decisión, puede ser ganar fuerza machacando al PSOE desde la oposición, al menos así pueden pensar, ya que les resultará más fácil sobrevivir o recuperar votos en las próximas, haciendo un discurso para aglutinar a las fuerzas de izquierdas, abanderando la Izq, y atribuyendo al PSOE un giro insensato por aliarse con plataformas.


El Bloq, pacta con el PP en otras localidades, y por tanto sus argumentos de no querer estar con la derecha en un gobierno, resultan contradictorios, y no es más que una cortina de humo que esconde otros intereses egoístas..

Con esta decisión, piensan ganar o recuperar votos, al haber comprobado que su esfuerzo de antes ha beneficiado al PSOE, o sea, piensan que su votante, ha votado al PSOE y no a ellos, y por tanto, deciden separarse para no verse mezclado en todo menos en la ventaja del voto.

Hay que empezar a trabajar una verdad, y es que plataformas no es el PP, por mucha memoria que tengamos de ellos, el esfuerzo que ha de hacer plataformas, es que a través de su buena gestión se quiten la marca difuminada del PP, y esto facilita la claridad de las opciones en la Gandía política.

Anónimo dijo...

Vaig a dir-li una cosa alcalde, mai no m'han agradat ni els populistes ni els salvapatries. A mi no em convenç, però m'ha fet vore una cosa: mai no tornaré a prestar-li el meu vot al PPSOE de Gandia. Que li vaja bé.

Anónimo dijo...

Orengo, he estat atent als moviments per a conformar el govern. M'haguera agradat més un pacte en el que estiguera també el Bloc, tot i que no m'agraden molt les seues actituds.
Si no pot ser, confie que, amb 12 regidors, continues portant polítiques d'esquerres.
Jo confie en vosaltres.

Anónimo dijo...

La jugada els ha eixit redona: el Bloc no vol entrar en el govern i preferix anar furtant-li vots al PSOE des de l'oposició, desgastant-lo durant els pròxims 4 anys. I ara ho disfressen, van de víctimes i volen ferir a Orengo fent vore que ha triat pactar amb la dreta.
Parlen de coherència? Els que han tingut l'alcaldia gràcies al PP en molts pobles? Els que fa X anys demanaven el coll d'Orengo i temps després facilitaren que ell fora alcalde, tallant-li el coll a Pepa Frau? (pensaven que així es carregarien al PSOE, però els va eixir malament).
Poc a poc, tota la veritat eixirà a la llum.

Anónimo dijo...

És molt bonic dir que es vol governar per a tots, per als que et voten i per als que no et voten. És molt bonic dir que es vol un govern plural i participatiu per a treballar per la qualitat de vida de totes les persones. És molt bonic dir que ací no sobra ningú i que tots poden aportar el seu granet de sorra en la gestió.
Però sembla ser que només Orengo creu en estes paraules, tot i que pense que la majoria les subscriuríem. Hi ha partits (el BNV) que no tenen cap voluntat de traduïr-les a l'acció i que, una vegada més, la seua prioritat és l'interés del seu partit, per damunt de qualsevol altra consideració.
Orengo, potser esta decisió et desgaste, conforme dius. Però només perdràs el recolzament de les persones més sectàries i excloents. La generositat té premi i la prepotència també té un cost. A la vista està, encara que alguns no ho vullguen vore.

Anónimo dijo...

Mira per on tindrem un govern Coca-Cola: per als qui m'han votat, i per als qui no m'han votat, "para los altos y para los bajos, para los guapos y para los feos, para los gordos y para los flacos...", és que açò és patètic. Salut!

Anónimo dijo...

Si el Bloc no quiere entrar en tu gobierno es porque anteponen sus estrategias políticas al beneficio de Gandia.

Ahora apelan a la coherencia ideológica. No lo han hecho ni en Palma, ni en el Real, ni en Benifairó, ni en Simat, ni lo hicieron en un pasado reciente en bellreguard, ni en ....

Desde el primer momento apuntastes que querías un gobierno potente, que estuvieran todos. No han entrado porque no han querido, no les interesa. Dicen que no entran porque está la Plataforma y mientras ellos vienen manteniendo contactos permanentes con Mut y con Torró para ver como fastidian y debilitan al PSOE , ¿eso es coherencia ideológica?.

No dudes, creo que has hecho bien. Has apostado por Gandia, has apostado por la estabilidad de gobierno.

Eres el Alcalde, lo han decidido los ciudadanos, ahora debes cumplir con tus obligaciones y con tus compromisos. Esto no es una cuestión estética , ni de falsa coherencia ideológica, es mucho más. Es el progreso de tus ciudadanos.

Suerte y ánimo.

Xavi dijo...

Orengo, per favor, deixa de fer demagògia. Accepta el que has fet sense atacar al Bloc, un partit que sempre a intentat afavorir governs d'esquerres a la ciutat. Dius que no està per reforçar el govern ni a l'Alcalde. Mentida. T'hem fet una contraproposta. Voliem recolzar-te, ens ha anat be a tots en la ciutat amb un govern d'esquerres, però has sigut tú qui ens ha impossat anar amb la dreta. O amb la Plataforma o a l'oposició ens vas dir. Les condicions les has possat tú i nosaltres hem triat lo més coherent que podiem triar. Sempre hem dit que mai afavorirem un govern de dretes a la ciutat, i aquest era la teua proposta en aquest moment. Formar part d'un govern amb la dreta més rància, amb aquells que li van fer un homenatge no fa massa temps a Eduardo Zaplana El Gran en la nostra ciutat. Dius que no volem que es consolide una divisió del vot a la dreta del PSOE perque perdem la nostra condició de dessicius. Un altra mentida. El que volem es mirar en davant, als 4 anys que ens esperen per davant, amb reptes importantíssims a la ciutat i no estar pensant exclusivament en les eleccions del 2011 com has fet tú amb aquest pacte. Perqué com be dius, és una decissió estratègica de partit per a poder guanya les properes eleccions. Orengo deixa de preocupar-te pel 2011 i pensa més en la teua ciutat, en les necessitats que tenim tots els ciutadans i no en estratègies purament polítiques i de poder. Deixa't de preocupar-te per debilitar a la dreta, i més quan queda molta feina per fer. Però be, has preferit afonar a la dreta per la por que li tens que tindre la suficient confiança en tú mateixa.
Has decebut a molta gent. Tú mateix.

Anónimo dijo...

Supongo que todos los partidos deben tener vocación de gobernar, de mejorar su ciudad, que para eso están... Desde luego, decidir estar en la oposición no es, ni de lejos, una opción que busque el interés de Gandia, sino el de un partido que, desde sus resultados del 27M, está herido hasta la médula. Ahora van a muerte a por un alcalde que se ha consolidado. Van a por ti, Orengo, y esto no ha hecho más que empezar. La campaña de desprestigio empieza por hacer ver que es lo mismo querer formar un gobierno donde participen todos (el BLOC con mayor protagonismo y con opción de elegir su cartera e incluso la de Plataforma, y el PP con alguna delegación) ... que dar los votos de uno para formar un gobierno de derechas. Esto último es lo que hace continuamente el BLOC .. Aquí, en Gandia hay, por primera vez en la historia, un gobierno socialista FUERTE, con un ALCALDE CONSOLIDADO, con 12 REGIDORES socialistas ... y un acuerdo programático con Plataforma.
Orengo, has intentado hacer lo mejor. Crees en tus ideas y lo llevas a la práctica política. Sé que no eres un demagogo, pero a los sectarios les cuesta mucho creer que intentar gestionar bien para todos es posible. Ellos jamás lo harían.
Un abrazo.
C.P.

Browner...Seguro? dijo...

La historia pondra a cada uno en su sitio, tengo cuatro años por delante para observar y comprobar quien tiene razon, pero de momento a dia de hoy, yo particularmente estoy muy decepcionado, no lo hubiese creido nunca...si tengo que reconocer que me equivoco lo reconocere, pero ya veremos dentro de un tiempo cuantos campos de golf y mas burradas aparecen por Gandia.. ¿este año Plataforma tampoco va a ir a los actos de la Universitat de Estiu?.. o ¿este año ya no es catalanista?

Xavi dijo...

Està clar que després de sentir a molta gent, crec que amb la decisió que has pres, has aconseguit dividir a l'esquerra més que a la dreta, que ja ho estava ella a soles. No feia falta cap moviment estratègic, i menys encara donar-li urbanisme a Mut. Ara amb tristessa vec a la gent del PSOE atacar al Bloc, un partit que si haguera pogut, li haguera donat la presidència del País a Pla, un partit que si haguera pogut hauria conformat amb tú un govern sólid d'esquerres, un partit que sempre estarà ideològicament molt més prop al PSOE que a altres formacions polítiques ... i que ha passat amb la teua decisió ? Que ara ens dediqueu més descalificacions que a qui realment deuria ser el vostre rival polític. Voleu eliminar de la vida política al Bloc, heu vulgut enviar-nos a la oposició sense cap motiu, però no passa res. Som un partit fort, el 3er del Pais, amb molta gent identificada amb les nostres idees, que creu que és possible un Pais Valencià diferent a l'actual. Aguantarem les descalifacions amb la cara ben alta del que es sent orgullòs de pertànyer a un partit que defensa uns interesos clars i coherents. Podrem dormir amb la conciència tranquila cada nit d'aquestos pròxims 4 anys. A lo millor altres no.

Anónimo dijo...

Jo flipe amb els comentaris que hi ha ací. Sobretot amb els dos o tres últims de l'"anónimo" castellà. Sembla pagat pel propi Orengo, doncs no li'n critica ni una. NI UNA, SENYORS. TOT HO HAN FET BÉ I LA CULPA ÉS DEL BLOC!!!!!!

Increïble.

A vore, ací hi ha hagut TONGO, se'ns ha enganyat als ciutadans en general i als votants socialistes/d'esquerres en particular i amb entrades com aquesta al bloc d'Orengo encara se'ns pren més per imbècils als ciutadans.

Ara, segons Orengo, Mut i els seus són "el centre-dreta". QUÈEEEE? A la més rància dreta més dretana dins del PP (zaplanistes), ara se'ls vol fer passar per centre-dreta? SÍ HOME, I DOS HUEVOS DUROS! En dos mesos s'han tornat centristes?

Intenta fer-nos veure que el pacte era necessari perquè "hi ha molts projectes que Gandia necessita i que no poden estar parats i cal un govern fort". A vore: llavors ara el PSOE trau 2 regidors més que en les anteriors eleccions... i ara és necessari pactar amb la dreta???

Inclús podria haver governat còmodament en minoria i amb acords puntuals, que 12 regidors ja està bé. Però, sobretot, si volia pactar, tenia 2 regidors disponibles PROGRESSISTES. No tenia per què fer-ho amb la dreta, qui se suposa que és el seu antagònic ideològic.

Per a fer això... haver deixat que governara Mut la passada legislatura! No? Al cap i a la fi, aleshores ell va guanyar les eleccions. Això demostra que tot és UNA ENGANYIFA, una EXCUSA DE MAL PAGADOR.

On estan les entrevistes on Orengo havia manifestat que la seua preferència davant pactes eren els partits d'esquerres, el Bloc? Això ho he llegit jo al Levante, a la Safor Guia, a altres mitjans locals... abans de les eleccions. Manifestar això públicament i després fer el contrari és DIR MENTIDES. ENGANYAR A LA GENT I ALS TEUS POSSIBLES VOTANTS, molts dels quals es basen en les declaracions dels candidats per votar una o altra persona.

I si de veres es vol a Mut al govern local per a dividir el vot de la dreta i desgastar-la, se li dóna una àrea titella, o alguna que li pare més bé a la dreta com Seguretat Ciutadana (per allò de la "mano dura"), però NO SE LI DONA UNA REGIDORA COM LA D'**URBANISME** NI LA DE MEDI AMBIENT, SENYORS. És que és molt gros: URBANISME!! MEDI AMBIENT!! Com si no sapiguérem com se les gasta aquesta gent en aquests temes!! Les àrees que més desitjaria un zaplanista!! Açò és TONGO, PUR I DUR. Us heu desempellegat del Bloc adrede, per molt que ara aneu dient que "no està al govern perquè no vol", perquè eren els únics que us podien parar un poc els peus en el tema de la rajola i el formigó, i ara ja teniu via lliure per dur endavant tots els XANXULLOS que se us ocòrreguen. Perquè amb eixe senyor al capdavant d'urbanisme no se'm ve al cap cap altra paraula que XANXULLO i ESPECULACIÓ.

Un no pot tindre com a proposta estrella de la campanya electoral el prometre habitatge digne i assequible per a tothom i posar al capdavant d'urbanisme a un ZAPLANISTA.

Vamos, com si tot "els projectes que estan als calaixos" no es pogueren dur endavant sense Mut. Fins fa quatre dies no pintava res. Ara es veu que ell és imprescindible per executar-los.

I als que diuen que si el Bloc no té coherència, que en altres llocs sí que pacta amb el PP, que si nosequè... SOU UNS MISERABLES. A cada poble la política local és particular. També pacta el PSOE amb el PP a molts llocs! I EU i el PP! AMB LA POLÍTICA LOCAL D'ALTRES POBLES NO US PODEU CLAVAR. Perquè a cada lloc hi ha unes circumstàncies diferents, i perquè NO VE AL CAS. El que passa a Benicolet NO TÉ RES A VEURE AMB EL QUE PASSA A GANDIA.
A Pego, per exèmple: van pactar PSOE, PP i Bloc. És il·lícit? Era per a que no governara Barret de nou. Són tots uns incoherents, doncs?

El que està clar és que hi ha una diferència ideològica abismal de pactar amb el Bloc a pactar amb Plataforma. I que el color polític de l'ajuntament ha passat a l'extrem oposat respecte a l'anterior legislatura. Cosa que demostra que TOT ÉS UNA FARSA.

Per últim: sabeu de sobra que el sostre electoral del Bloc a Gandia són 2 regidors (3 si van amb algú més). És pràcticament impossible que puguen traure rèdit polític a açò, facen el que facen. La passada legislatura formaven part del govern i han fet una bona gestió i no s'ha vist recompensada en més vots. És més, sabeu de sobres que l'economia d'un partit depén sobretot de la presència institucional que puga aconseguir. QUE EL BLOC, AIXÍ I TOT, HAJA PREFERIT QUEDAR-SE AL MARGE D'AQUESTA PANTOMIMA, DIU MOLT A FAVOR D'ELLS. És una decisió valenta i molt coherent per la qual els aplaudisc. No els reportarà cap rèdit sinó probablement tot el contrari, i per evitar-ho només haurien d'haver fet "sí" amb el cap al vostre xantatge i no haver donat cap explicació a l'electorat. Però s'han negat. XAPÓ PER ELLS.

Per cert, vosaltres mateixos heu adobat el camí per a que síga legítim que el Bloc busque acords amb altres partits. A mi no m'agradaria, però si el PSOE pacta amb els zaplanistes, jo ja veuria igual de legítim i normal que el Bloc busque acords amb el PP. De fet, probablement la suma d'aquests dos oferiria un color polític menys dretà que el que heu conformat vosaltres.

Sí, assumeixes la futura factura que et puga provocar la teua decisió. Però, mentrestant, a destrossar Gandia.

I et deixes pel camí a milers d'electors que se senten decebuts i enganyats. I després feu campanyes per a evitar l'abstencionisme, i us queixeu que si la joventut no va a votar... NO TENIU VERGONYA.

I, a les pròximes eleccions, majoria absoluta del PP.

Gràcies almenys, Orengo, per llevar-te la carassa. Això sí, podries haver-ho fet fa uns mesoss i no haver-nos enganyat a tots.

I als "fans" incondicionals d'Orengo que pul·lulen per ací: un poquet més de criteri i sentit crític, per favor. Si diguera de tirar-vos a un pou, encara us semblaria bé i tot. Com "lemmings" abocats al precipici...

Anónimo dijo...

Estic flipat, si Orengo dia en campanya que a la dreta ni aigua? Com s'atrevix ara a pactar amb un faxa com MUT, el Monje Negro i tota la camarilla de peperos enfadats?
On està l'acord programàtic? on estan els eixos del PGOU? Salvareu la platja de l'Ahuïr? fareu els camps de Golf que volia MUT? Es retirareu les demandes mutues que teniu als jutjats?
Tot açò em fa caure la cara de vergonya, és fals no hi ha cap tipus d'acord programàtic, els temes importants no estan a cap lloc espere que no els tinges pactats i amagats.
Jo no m'esperava açò de tú.
Adeu i fins mai.

Anónimo dijo...

Si lo haces bien, te apoyare. Si lo haces mal, te criticare.
Hace 4 años crei que era una pocsa verguenza que fueras Alcalde de Gandia sin haber sido candidato y acabe dandote mi voto.
Ahora un pacto con Mut para dices hacerlo mejor... Esperare a ver que pasa.
Te deseo lo mejor para ti y para Gandia.

Anónimo dijo...

No puc entendre la postura del Bloc a Gandia cuan al Real han fet fora de l'Ajuntament al PSOE pactant amb el PP. El Bloc sempre al sol que més escalfa. Ben mirat, demostren ser gent de dretes amb problemes de conciència i a la fi es comporten com ho fa el PNV o CiU:

Anónimo dijo...

Què tindra a veure el Real amb Gandia...

I el PSOE, ailant-se amb els zaplanistes... què demostren ser? D'esquerres?

Anónimo dijo...

Respuesta al anónimo que dice

Què tindra a veure el Real amb Gandia.
Sr. Un partido político debe tener una línea y unos principios claros de actuación, el real tiene mucho que ver con gandía y con madrid tambien.
Un partido, si lo es de verdad, ha de ser coherente en toda su actuación, y por tanto, todo tiene que ver con todo, lo que no debe hacer un partido político como el Bloq, es no decir la verdad sobre los porqués de sus decisiones, esto es, no puedes dar un argumento a sobre una decisión que contradice con la equivalente en cualquier sitio o lugar.
al menos si uno quiere llevar y defender una etiqueta de partido.
la honradez política exige claridad, no puede ser rojo y azul a la vez y argumentar que aquí es azul y a unos metros de otra localidad es rojo o verde.

samuel dijo...

Me gustaria saber que criterio ha seguido para poner de concejal de Corea a una persona que con todos mis respetos solo pasa por el barrio con su coche cuando va al ayuntamiento.
Soy votante de su partido pero considero que no empezamos bien cuando seguimos tratando a COREA como el barrio pobre de Gandia.
TOT SOBRA!!!!!
Creo que todavia se puede arreglar y que en la barriada hay gente muy capacitada para trabajar por el.
Un saludo.
Samuel.