viernes, 1 de junio de 2007

IP1


Quasi mai escric en este blog sobre qüestions polítiques supramunicipals. Però hui, trencant la tradició, vull aventurar-me en este nou camí.
IP1 és el nom en clau del meu amic i Secretari General del meu partit . Amb eixa identificació tinc gravat el seu telèfon en el meu mòbil. El nº1 representava el desig de que guanyara aquell congres d’Alacant. Un desig acomplit.

Des d’aquell congrés, Ignasi Pla ha assolit objetius que aleshores pareixien impossibles d’aconseguir:

- Va unir el partit. Un romerista que s’arropa amb els lermistes i, a més, s’envolta dels amics, suma a moltes persones, i no content amb això, dóna també protagonisme a Esquerra Socialista.
- Ha posat disciplina i el partit ha estat en marxa en tots els llocs. Tenim bones relacions i pes especific a Madrid i s’han restablert les relacions de la Federació Valenciana amb l’estructura federal.
- A més, ens va mobilitzar i ens va fer creure que era possible arrebatar-li la Generalitat al Partit Popular, tot i que sabíem que no era cosa fàcil..


Els resultats electorals no han acompanyat. Ni les pitjors previssions ens auguraven la cruel realitat en la que ens hem trobat. Per això, voldria aclarir algunes qüestions front a temptacions interessades:

A Gandia, hem mantingut l’alcaldia. En bona part, este èxit ha estat possible gràcies als “logros” orgànics que anteriorment he enumerat. En els debats, m’imagine a un contricant diguent-me que tinc un partit on tots estan barallats, que no pinta faba a Madrid i que no és alternativa de res ( i jo, pensant que té rao). En eixes condicions, m’és impossible declarar-me guanyador del debat.

Ignasi m’ha donat la possibiltat de guanyar a Gandia gràcies a la tasca que s’ha realitzat en estes dos legisltures i no voldría que cap ambició personal desmesurada de ningú em llevara credibilitat en el projecte politic que represente al meu poble.
Menys encara voldria que assumpcions de responsabilitats personals desitjades i/o induïdes, tenyides de puntdhonors malentesos i farcides d’irresponsabilitat política, restaren les bones espectatives electorals que tenim en les pròximes eleccions generals a l’Estat, (fins i tot- ja voreu- també en esta Comunitat).

Per això, des del meu criteri personal i, per si algú el considera de trellat, crec que és fonamental que Ignasi Pla continue siguent Secretari General del meu partit, amb tota l’autoritat orgànica que això suposa i amb la fortalesa necessària per a gestionar una amarga derrota per a molts. Tot i que pense que, com a conseqüència del resultat electoral, pot ser Pla no tindrà moltes possibilitats d’encapçalar les pròximes eleccions autonòmiques. Ara, Ignasi Pla i el seu bon fer ens fan més falta que mai. I pense que ahí el tindrem. I ahí, com sempre, ell sap que em tindrà a mi.

Fins demà.







Share/Bookmark

6 comentarios:

Browner...Seguro? dijo...

Yo no se si como secretario general del partido lo hace bien o mal, no estoy dentro por lo tanto no puedo opinar, si tu lo dices te creo, pero como candidato a presidente de la generalitat creo que queda demostrado que no va a poder ser, asi que teneis cuatro años para conseguir encontrar un candidato que de verdad movilize a la gente para conseguir cambiar el gobierno de la comunidad.

Anónimo dijo...

Yo también aplaudo a Plá, pero.
Según usted,

Plá ha demostrado ser más capaz de preparar a otros alcaldes socialistas para ganar
Sus batallas que la suya propia.
Puede que sea esta otra de sus mejores virtudes la que no hay que ignorar.

Plá pudo intuir que la gente de aquél feudo prefería F1, Americans Cup, preparar una visita lujosa del Papa, obras visiblemente faraónicas, más que los 600 € para los jubilados necesitados, o eliminar los barracones en las escuelas, y...

Sabiendo esto, puede que haya preferido perder.
Yo prefiero que Plá siga preparando a ganadores como usted que continuar siendo Nº 1.
Sería injusto y muy cruel por nuestra parte pedirle que se quede puesto que si pierde otra vez, él mismo no se perdonaría nunca, y esto es mucho peor.

El pueblo querrá ver una nueva cara que no le recuerde a dos batallas perdidas, el pueblo ha de ver una cara nueva que no la relacione con un fracaso, y es como en las ventas, siempre el pueblo tiene razón., aunque en la práctica jamás es así.

Para mí, Plá es valioso y bueno, él no tiene la culpa que la gente en el momento de las votaciones quiso comer Zanahorias y no el plato ofertado por Plá a pesar de ser una auténtica fideuá. Yo en su lugar hubiera preferido perder, hasta que el gusto del hambriento madure un poco más

Anónimo dijo...

voldria saber i m'ha aplegat la noticia de que pot ser els batxillerats privats, com per ejemple el de la escopa pia de gandia, es faria en concertat, per a poder accedir la gent que antes no podia..

aixo es tot, digueume si es cert, aixo que es diu de que el batxillerat LOGSE es fara concertat ??

salutacions.

Anónimo dijo...

No Señor Orengo.
Plá ha cumplido su función y ha hecho de maravilla su papel, pero una cosa es no tenga la culpa y otra es la percepción del votante que no lo podemos forzar aunque haya sido EL Sr. Plá un ángel.
No Sr orengo, ya sabes, la gente que es lo que nos interesa y los votantes son lo primero.
No erramos ya más, nunca.
Plá ha de ser lo que quieras pero no dejarlo hasta las elecciones del 2008, un Error, tenga o no la culpa, ha sido ya invalidado, no os puede servir de aglutinante del voto.
Plá ha de pasar a otra fase, tus argumentos sonbuenos , pero es cosa interna, no vale lo interno ahora.
Sr. Orengo ahora o ´nunca, ha de haber un cambio de cara para el n1.
y tu lo has de saber al margen de la defensa del buen papel suyo.

Anónimo dijo...

la reflexió que jo faria d'estes eleccions és que els valencians a nivell autonòmic volem que continue habent especulació urbanística i barracons a les escoles, degradació de l'escola pública afavorint a la privada entre altres aspectes. No voldria estendrem més ja que al partit socialista mai li s'habera permés tanta corrupció com així es va demostrar en darreres eleccions .

Anónimo dijo...

Hola Sr ALcalde
El trabajo de Plá, por muy bien que haya sido para el partido, no ha sido lo mismo para los votantes.
hemos de reflexionar y tomar decisiones, ya no vale echar culpas a él o a otros.
se trata de los votantes que solo ven resultados, y para el votante en potencia del PSOE, ya lo sabes, tan cruel como siempre, resultados para el objetivo central y no el colateral