viernes, 23 de marzo de 2007

LA VIVENDA: UN DRET GARANTIT PER ALS GANDIANS

Hui he presentat un fort compromís electoral. Vull que este Ajuntament siga pioner en una gran mesura: garantir, de veritat, el dret a una vivenda accessible. Vull convertir el dret constitucional a la vivenda en un dret objectiu regulat per una ordenança municipal innovadora i valenta. Esta és la idea: la gent empadronada a Gandia que busque pis, si als 3 anys encara no l’ha trobat, este ajuntament li facilitarà una VPO en règim de lloguer i, si no es possible, li pagarà la diferència entre una VPO i la vivenda de renta lliure a la que tinga accés. Els beneficiaris comptaran amb esta ajuda fins que pugen accedir, finalment, a una vivenda de protecció oficial. Preferentment, estes vivendes seran assignades en zones de 2º residencia, com la platja, contribuint així a dinatmitzar el seu entorn, social i económicament ( com ja fan els estudiants de la Universitat Politecnica, al Grau).
Fins ara, els diferents responsables polítics prometien cert número de VPO’s per paliar l’alt preu de la vivenda lliure. Així ho hem fet també nosaltres en la present legisltura i continuarem fent-ho. Però, a partir d’ara, quan per qualsevol circumstància, no pugam cobrir esta demanda, els ciutadans continuaran tenint garantit l’accés a una vivenda de lloguer a un preu VPO.
En açò consisteixen les vertaderes polítiques socials avançades: en ampliar drets als ciutadans amb independència dels encerts en la gestió ordinària dels governs. Garantir l’accés a una vivenda digna prompte serà el cinqué pilar en el que es basarà la societat del benestar.
Fins demà.

Share/Bookmark

5 comentarios:

Browner...Seguro? dijo...

Bravo Jose M. la iniciativa me parece perfecta, pero mucho cuidado que en todas partes existe picaresca y este tema se puede volver totalmente en contra a la minima que los controles no esten bien hechos, es facil montarselo para no encontrar esa vivienda y conseguir que el ayuntamiento nos pague el apartamento.

Lo dicho, enhorabuena por la iniciativa, pero mucho cuidado no sea cosa que sea un problema mas que una solucion.

Anónimo dijo...

Buff, eixa seria una proposta de les que poden qualificar-se de "democracia social avançada"... perdona que no m'ho acabe de creure. Crec que ja toca: els darrers anys la ciutat ha experimentat un creixement superior a la mitjana, i fins ara des de l'Ajuntament sembla que s'han prioritzat els projectes de modernització i adeqüació urbana (Prado, façana maritima, port, accesos, aparcaments remodelació de carrers...), la majoria d'ells necesaris per fer una ciutat més habitable i amb bones infraestructures. Però fins ara es noten carències per a les persones. Ja hi ha ciutat i ara toca els ciutadans, els projectes per a les persones: habitatge (fonamental, especialment pels joves), convivencia (aprendre a conviure comença a ser necesari en una ciutat que ja es gran), seguretat (bona idea la dels serenos, pero fan falta mes idees), ajuts a families amb fills (i no solament de tipus econòmic)... i em deixe moltes coses. PGB

Anónimo dijo...

A mi me parece que la medida que anuncia tiene infinidad de cabos sueltos, demasiado simplificada la plantea Vd.,resumiendo, me parece populista.
Existen infinidad de viviendas desocupadas que los propietarios no se deciden a alquilar, debido a la vigente LAU (Ley de Arrendamientos Urbanos), que parece ser que ningún partido se decide a modificarla.
Si aflorasen estas viviendas al mercado de alquiler, sería suficiente para paliar el problema de la vivienda.
¿Alguien duda que a los propietarios de vivienda les gustaría contar con una renta mensual por el alquiler ? Pero ahí esta la leyenda negra.
Un saludo D. José Manuel.

Anónimo dijo...

Un 10. Em pareix una mesura molt arriscada pero ja era hora que primara el dret dels ciutadans respecte a les intencions dels governants. Es molt necessari que quan un jove busca casa sàpiga que l'ajuntament del seu poble si no la troba li'n donarà una.
Per cert, senyor Orengo, el debat amb Torró i Moya ... el va bordar.

Anónimo dijo...

Una vez mas y ya no se cuantas van el Sr Alcalde nos ha vuelto a sorprender gratamente , con una propuesta social de primera magnitud como es la de garantizar el derecho constitucional a una vivienda digna con una bateria de medidas con mucho "TRELLAT".
Eso es lo que los ciudadanos y ciudadanas esperan de sus politicos, que estos se preocupen de sus VERDADEROS problemas y se esfuercen en darles soluciones.
Esos ciudadanos mas desprotegidos y con menos recursos , por lo que estan mas amenazados por esta sociedad de consumo que todo lo devora y por los que los poderes publicos deben velar.
Ese es el camino , AMPLIAR DERECHOS , PONER EN MARCHA VERDADERAS POLITICAS SOCIALES , abrir los ojos ante la cantidad de injusticias y fallos que genera nuestra sociedad y buscar soluciones con imaginacion y valentia.
Hay que mirar muy bien que se hace con el dinero de todos y priorizar donde se van a gastar .Dirigir los recursos economicos y de todo tipo a donde se necesiten erradicar situaciones y se ayude a la gente mas necesitada a tener una vida mas digna . Los que ya tienen de todo , poco necesitan que se les procure y ellos ya se encargan de conseguirselo y con creces , pero que no sea a costa de los mas debiles.
Repito enhorabuena y adelante.

P.D. POR FAVOR ¿ESTA PROPUESTA SE HARA LLEGAR EN CONDICIONES A LA GENTE DE A PIE ? ¿SE ENTERARAN DE QUE EXISTE? HAY QUE SABER HACERLA LLEGAR DONDE INTERESA Y TAMBIEN A TODOS LOS DEMAS.