martes, 20 de febrero de 2007

EL TRÀNSIT

Cada dia, més de 100.000 persones circulen per Gandia. La bona marxa económica i, la nostra creixent capacitat d’atracció com a capital de serveis de la comarca, ens ha convertit en una gran ciutat… per a bé i per a mal. Com totes les grans ciutats, també patim el problema del trànsit. Els gandians l’identifiquen com un dels punts febles, on es requereix que els governants centren els seus esforços. Tenen tota la raó i en això estem…

Esta legislatura, he creat un órgan específic per a buscar solucions: el Departament de Trànsit. L’he dotat de mitjans i els resultats comencen a vore’s ara, a poc a poc:

1.- Hem creat més de 2500 noves places d’aparcament.

2.- Tots els canvis de circulació realitzats han alleugerit el trànsit (els de l’Avinguda del Raval i els encreuaments de la República Argentina, la nova entrada al centre, la doble direcció de Benissuai, etc)

3.- Hem reaccionat ràpidament als embussos que es produïen a La Vital (hem incorporat un doble carril)

4- Hem habilitat noves rondes i hem millorat tots els accessos d’entrada a Gandia i la Platja.

5.- Fomentem la mobilitat en bici.

6.- I ahir mateix vaig firmar el contracte amb La Marina per a implantar el nou transport urbà. El dia 2 de març arribaran 7 autobusos (els més moderns d’Espanya). Durant tot el mes, estaran provant els itineraris, el temps d’espera i, a finals de març, ja estaran en circulació.

És cert que municipis com Xàtiva no patixen tant el trànsit, perquè Xàtiva ni és una ciutat pròspera ni té la nostra capacitat d’atracció. Gandia té els problemes d’una gran ciutat, però crec que ja estem aplicant les solucions d’una gran ciutat: millora de les infraestructures, bones polítiques de transport públic i mobilitat alternativa.

Fins i tot, en allò més difícil estem millorant poc a poc (s’admeten suggerències)
Fins demà.

Share/Bookmark

9 comentarios:

Xàtiva i Progrés dijo...

Interessants les propostes, però ens permetem afegir un xicotet matís. Xàtiva té molts problemes de trànsit perquè tot els pobles de la comarca van a comprar a Xàtiva i això genera un pas de vehicles supeiror al de la seua població habitual. També se li ajunta l'orografia pròpia de la ciutat. Potser són menys destacables que a Gandia, però a Xàtiva fa més de 20 anys que hi ha problemes de trànsit considerables i que ningú ha solucionat. A veure si per fi torna un govern de l'esquerra i es posa les piles. Molta sort i endavant, sempre endavant!

Browner...Seguro? dijo...

Me imagino que el comentario de Xativa debe de ir por Rus y compañia, pero no merece la pena bajar a su nivel y ademas alguien de xativa se puede ofender por menospreciar su ciudad y no vale la pena. Se que hay mucha gente de Xativa que viene a Gandia por muchos motivos, no vale la pena que alguien se pueda molestar.

Y respecto de la movilidad esperemos que cuando circule l'urba todos esos coches que aparcan en segunda fila y no dejan circular desaparezcan porque si no, lo unico que conseguiran seran mas embotellamientos.. y mas cabreos

Anónimo dijo...

L'entrada a Gandia des de València és un embus, ja que solament ve dotada d'un carril... supose que la rotonda que es farà alleugerirà el tànsit, pero potser aniria be dotar l'entrada amb dos carrils d'entrada i un d'eixida... pero es perdria una filera d'aparcaments

Anónimo dijo...

No fa falta dir que Xàtiva NO ÉS una ciutat pròspera per a explicitar que té menys potencialitat econòmica. Però no és de veres el que dius de Xàtiva. Per a fer política pel teu poble no és menester menysprear a altres.
No li has fet cap favor al socialistes de Xàtiva

Xativa Freedom dijo...

Como el Pisuerga pasa por Valladolid, me meto con Xátiva hablando del trafico en Gandia. Lo que hace el miedo. Parece que va a ser un acierto la elección de Torró.

Anónimo dijo...

Realmente podemos decir que el transito es uno de los grandes problemas, no solo de nuestra ciudad, si no de nuestra sociedad.

Es realmente complicado hacer unas politicas que solucionen esta problematica, y ciertamente, no sabria opinar en que cosas se ha mejorado durante esta legislatura, ni en que se ha fallado o se ha sido poco efectivo, asi como me parece harto dificil poder sugerir alguna solucion que sirviera para contentar a todos.

Pero si que quiero matizar, que lo de la promocion del carril bici, si bien es cierto que se ha ampliado, tambien cabe darse una vueltecita por el. Lo digo porque yo lo he hecho, y es sinceramente, muy arriesgado, porque el carril bici cuenta con obstaculos, con tramos invisibles, con cruces de dificil explicacion, con desapariciones y apariciones misteriosas...) aunque me de pena decirlo, no lo recomiendo. Porque aparte de que haya sido diseñado sin contar con el visto bueno de los que entienden y casi a la carrera, sin valorar las situaciones que se podrian dar, tambien cabe conscienciar a la sociedad, una sociedad que si te ve en bici no te cede el paso, o que simplemente van andando por el carril bici con la acera completamente vacia, y parece no entender que es una zona que cabe respetar por el bien de todos. Y como no demasiado conductor desaprensivo que no respeta las normas de circulacion, y que no da prioridad al ciclista.

y no lo digo viendo los toros desde la barrera, el carril bici, si se usara con asinuidad, nos puede traer mas de un disguto a nivel humano, y sera culpa en parte, de las prisas y la falta de rigor en bastantes aspectos.

Es mi opinión, y siento a quien le moleste.

Anónimo dijo...

En el trànsit gandià s'han fet xicotetes i grans actuacions, però totes elles efectives. La senyalètica ha millorat moltíssim. Però encara resta per informar a la gent quan arriba a Gandia, allò que és més important. Cal revisar-ho. També quan ixes d'un aparcament cal informar a la gent cap on pot tirar...
Cal seguir així.
Endavant.

Browner...Seguro? dijo...

Ya me adelante a lo que pasaria.. ya se han molestado los "rus"os ... pero bueno quien se pica ajos come...

Pero bueno, de ahi a opinar que ha sido un acierto lo de Torro.. ¿torro de que?..de chocolate?...o de que?...

Me parece que los otros partidos... se pasan mucho por este blog.. ¿sera para aprender y recoger ideas?

Anónimo dijo...

No són "rus"os, són "rus"tits..