lunes, 22 de enero de 2007

GANDIA, UNA CIUTAT RICA


D’ací un parell d’hores rebré el ministre Pedro Solbes, que esta vesprada ofereix una conferència al Campus Universitari de Gandia. Jo, com alcalde, també em dirigiré als empresaris de la nostra comarca. Així que, com podeu imaginar, he dedicat part de la jornada de hui a reflexionar sobre l’economia a la nostra ciutat.

Gandia és una ciutat econòmicament equilibrada. Comptem amb una ampla diversitat de sectors productius que, ens generen la riquesa necesària per a poder viure els d’ací i, els que vénen de fora.

Gandia és una ciutat rica perquè tenim turisme, comerç (de tot tipus), indústria, construcció, serveis públics i privats, agricultura i pesca ( malgrat que ara patixen una profunda crisi). A més a més, liderem un ampli territori.

Som una ciutat rica perquè gaudim d’un bon clima, del mar i la muntanya, perquè disposem d’un port comercial i esportiu, bones comunicacions (carreteres, tren, connexions diverses…) i bons serveis bàsics (hospital i centres de salut, col·legis i universitat, jutjats, policia, gestories i administradors, oficines bancàries ...) Tot este entramat ens permet créixer. I -com deia una coneguda empresària de la Safor – “que no es pare”.

Els empresaris són els responsables de traduir les oportunitats econòmiques en realitats tangibles i generació de riquesa. Per este motiu, sempre que tinc ocasió, faig públic el meu reconeiximent al seu paper en la societat.

Per la nostra part, els governants tenim l’obligació d’impulsar les infraestructures necessàries i, la millora dels serveis bàsics, establint bones bases económiques i socials, donant confiança a l’empresariat, en la seua vessant d’emprenedor-inversor.

A més, qualsevol política econòmica deu emprendre’s juntament amb certes línies transversals prioritàries, com són: la millora i cura del medi ambient (element vital i garant de la riquesa socieconòmica de les generacions futures), la redistribució de la riquesa (la millor societat no és la que té més rics sinó menys pobres) i la cultura (imprescindible per a la millora de la nostra condició humana).

Quan no és així, es corre el risc que entre la “rapinya” disfressada de prosperitat mundial i progrés.

Què opinarà sobre açò Pedro Solbes? Caldrà estar atent al que diga…

Fins demà.


Share/Bookmark

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Senyor orengo si el que diu voste no fos veritat els emresaris amb pell de politic no tindrien tant d'interes en agafar la vara de mando per recalificar , donar contrates interesades , i menjarse el pastis de negoci que per a ells som Gandia i els gandians, aixi que espavile que estem en les seues mans i guanye les eleccions

Unknown dijo...

Cuanta razón hay en este artículo. Yo me considero un ciudadano afortunado por vivir en mi ciudad, y creo que eso es a lo que se refiere cuando habla de que es una ciudad "rica".

Pero empieza a ser preocupante la velocidad con la que se mueven sus contrincantes...

Personalmente creo que es momento de hacer propuestas, Sr. Orengo, ¿Vd es partidario de urbanizar la Platja de l'Ahuir? espero que no, pero esa postura es la que diferencia a las izquierdas de la derecha de la ciudad, a la cual, los propietarios de esos terrenos le financian las campañas electorales.

Otra propuesta sería que hubiese un circo (que no un zoo, como propuso el PP en las anteriores elecciones) y así meteríamos dentro a tanto personaje que hay en esta ciudad.

O mejor aún, yo le daría un piso de VPO al Sr. Mut, para que así viviese en Gandia, que lleva 8 años queriendo ser alcalde y vive en Valencia... no se, igual no son las mejores propuestas, pero se podría iniciar un debate, jejeje

Anónimo dijo...

No es pot ser tan "radical" com gandia. Crec sincerament que s'equivoca en la seua proposta del circ, seria millor que fora un zoo, que esta gentola deu d'estar en vies d'extinció i per això codícien tant fer-se amb la platja de l'ahuir, es una necessitat vital de Torró, Mut, Rosa y tants que havien abans i hauran en un futur.

Anónimo dijo...

Tiene toda la razón, Gandia es una ciudad rica, diversa y plural. No coincidocon la vision idilica que usted tiene de los empresarios. El mundo empresarial en general y el gandiense en particular solo aspiran a enriquecerse rapidamente. El ejemplo más claro es el del Sr Torró, aspira a ser alalde para continur ejerciendo de empresario con el dinero de todos los ciudadanos de Gandia. Él y su amigo Rus, han constitudo una OPA para gobernar nuestra ciudad desde Jativa. Usted que cree?

Anónimo dijo...

Benvolgut Orengo, m'agrada molt el teu article, però has pensat què farà el Bloc el dia 28 de maig, que en realitat és qui mana, i qui controla el pressupost? Et vendrà com ho va fer amb Pepa?, Que esperes del Bloc? Subhastaràs els interessos de Gandía amb la finalitat de mantenir el govern?

Anónimo dijo...

Ayer el señor Solbes, hace un mes Belinda Washington y Leandro de Borbon... ¡va mejorando la calidad de los figurantes de su campaña electoral! ¿Nos traerá a la Pantoja y a la Teresa de la Vega antes del 27 de mayo? ¿Va Tormento de número 2 en su candidatura en sustitución del sr. Gomar?

Anónimo dijo...

Le envidio señor alcalde, porque hablar con el señor Solbes de economía tiene que ser como hablar con Stephen Hopkins del origen del universo, y que el poder telúrico que tiene la vara de mando le lleva a comprender conceptos tales como:
Por que no baja la gasolina cuando baja el petróleo, por que hay que subir la luz cuando las eléctricas ganan mas y mas, porque hay que tener una televisión publica que pierde dinero, porque mientras los diputados se arreglan su jubilación al resto de humanos les suben los años de cotización.
¿ Hay luz al final del túnel ¿. Por que si cuando uno es alcalde alcanza la verdad, solo por echo de serlo, yo también quiero, ser alcalde.